Častá bolesť hrdla

Príspevok v téme: Častá bolesť hrdla
pipa0902

čo mám robiť keď ma skoro každý mesiac bolí hrdlo? vždy je to tak na pár dní. dám do seba strepsils,čaj a za pár dní je potom. nemôžem si dovoliť stale kvôli bolesti chodiť k doktorke lebo by som vymeškala vela školy. tento problem ma trapi už dlho. hrdlo ma bolí v lete aj v zime, či jem studene alebo nie. proste každú chvilu. nikdy sa poriadne nevyliečim. a ked už sa k tomu prida aj niečo ine a idem k doktorke tiež sa asi nevyliečim uplne , lebo sa bolesť hrdla stale opakuje. už som zufala.
len mi neradte odstraniť mandle. z toho mam panicky strach.

Edo30

Čaute a čau bitls. Tak ako to dopadlo so zápalom hrdla? Máš pre nás pozitívnu, či negatívnu správu ohľadom vybratia mandlí? Pomohlo? Či sa zápal vracia každoročne ... ?? Bolo by fajn mať odozvu... Ďakujem

bitls

Ja som bol chory takmer kazde 3 tyzdne. Dookola obvodny, plucne, krcne, alergologia. Nikto mi nic nezistil, okrem potvrdenia chronickeho zapalu mandli a pri chorobe z vyterov streptkoka a stafylokoka. Imunologicka mi z odberov zistila znizenu imunitu, na ktoru som brl asi 2-3 terapie. Po dobrati som bol o 2 tyzdne chory opat. A dookola to iste, az som od plucnej bol poslany do Vysnych Hagov. Tam mi robili vsetky mozne vysetrenia ohladom pluc atd. a zistili---- chronicky zapal mandli a stafylokoka v hrdle. Urobili mi vsak autovakcina z mojich odberov proti stafylokokovi. Toto mi pomohlo cca pol roka az kym som sa neprechladil. Nechcel so brat opat antibiotika, ktorych som sa nabral mnoho, tak som skusil prirodne-- cesnak, cibula, cajiky.. Ale po tyzdni hrdlo bolelo, tak som isiel k obvodnej, krcne j a stafyloko bol spat. Takze opat na imunologiu, kde mi zistili zasa znizenu imunitu a imunologicka mi teraz odporucila vybrat mandle, ze je to lozisko bacilov, virusov, z ktoryh mi ide do tela stale zapal a telo oslabuje. Tak som objednany na vyber. Dufam, ze to pomoze, pretoze v poslednej dobe citim hrdlo uz kazdy den a citim sa strasne.... Tak potom dam vediet, ci to bolo spravne, alebo nie a mam problem navyse, kedze mi mandle budu chybat.

Bugino

Cawte,
prosim o radu.Kazde (naozaj kazde rano ked sa zobudim) ma boli strasne hrdlo.
Je to nestrpitelna bolest.Skusal som uz vsetko ani lieky ktore mi lekarka predpisala nepomohli. Vstavam okolo siedmej a prestane to boliet az oklo desiatej.Pozorujem to asi 7mesiacom.
PROSIM o pomoc.

SURHY

Ja som bol už prihlásený na výber mandlí. Nakoniec, primár rozhodol, že ich nevyberať. Jedna lekárka mi povedala , že je to oslabený organizmus, Mával som časté angíny. Treba už v septembri začať brať rybí tuk, jesť droždie každý deň, Pangamín to sú tabletky s B-vitamínom. Alebo B- komplex dve tabletky denne. Ako náhle začne bolesť v krku, nesmie sa robiť žiadna námaha, treba ležať a kloktať slanou vodou, alebo použiť JOX- volne predajný v lekárni. Po prekonaní choroby sa začať postupne otužovať a byť čo najdlhšie vonku aspoň 5 hodín denne.

Hviezdička

ja mám tiež každý rok v zime zapálené hrdlo a hlavne kde sa nachádzajú mandľe, že je to streptokok či čo. A to mi nedá pokoj.

myska87

ahoj mala som ten isty problem doktorka ma poslal k imunologicke a brala som tabletky na posilnenie imunity.terz je tu uz ok bolest hrdla mam uz len sem tam.akurat na jar idem na kontrolu.ale pri tomto probleme ak fajcis tak by si nemala lebo ja som fajcila a pri fajcenie sa ma bolelo hrdlo castejsie.

Peto T

Čokoľvek s tým urobíš, určite nespravíš chybu, keď začneš posilňovať svoju imunitu. Ja som bol ešte pred rokom na tom podobne. Stačilo zjesť studený jogurt a už to malo jasný záver (hrdlo, sople, antibiotiká). A najhoršie to bolo po chrípkovej vakcíne.

Vlani som začal užívať vyššie dávky vitamínu C (najprv cca 4x500 denne, potom aj 4x1000), neskôr som pridal B-komplex a keď na mňa niečo ide, tak céčko riadne pridám (aj 3000mg každé 2-3 hodiny, už to viem odhadnúť). A veľkú dávku D-vitamínu (cca 10000IU, ale môže sa aj do 50000, max. 3 dni po sebe). Zvyčajne som fit do ďalšieho dňa.

Dobré je pridať pravidelne zinok a selén.

Okrem toho sú niektoré všeobecné, ale veľmi účinné zásady, ako posilniť imunitu:
-dostatok kvalitného spánku
-časté umývanie rúk, a hygiena celého tela
-dostatok tekutín, dospelí aspoň 2,5 litra vody denne (nie chemicky upravovaných nápojov)
-pravidelný denný režim
-pravidelná, kvalitná a pestrá strava (najdôležitejšie sú raňajky, potom obed), aspoň 5 rozdelených dávok ovocia alebo zeleniny
-dostatok vitamínov, či už v prírodnej forme, alebo aspoň pomocou výživových doplnkov
-znížiť prísun cukru a umelých sladidiel
-psychická pohoda, eliminovať stres, usporiadať myšlienky
-láskyplné rodinné a spoločenské zázemie
-každodenný pohyb, cvičenie

Ak skúsiš postupne uplatňovať tieto veci, je možné, že za 2-3 mesiace sa Ti imunita zlepší natoľko, že hrdlo Ťa prestane bolievať, nezávisle od toho, aký bacil by tam bol. (Ja som zvykol mať kadečo, a najčastejšie streptokoky). Mne sa prestal objavovať aj herpes na ústach.

jajkafr

karioll
a nie každý lekár robí poobede. Napr. detská, ku ktorej som chodila a aj obvodná ku ktorej chodím robia len do 12:00 A tiež ako sa písalo v jednom príspevku možno cestuje do školy a domov chodí neskoro. Ja som napr. chodila busom ráno o 6 a prichádzdala som domov okolo 17. Keď som nechcela vymeškať zo školy musela som trpieť kadečo a chodiť do školy aj chorá.

jajkafr

pipa0902
imunitu ti vyšetrovali? možno ide o poruchu imunity. Alebo piješ málo tekutín a máš suchý vzduch v izbe to ti môže spôsobiť bolesti hrdla ráno keď vstaneš a v noci dýchaš ústami.