MATERSKÁ...

jarina

Ahojte, chcela by som sa spýtať, že keď som od skončenia školy nikde nepracovala len raz na dohodu a som na úrade práce a teraz som tehotná či budem dostávať nejaký príspevok, ďakujem za odpovede.

aknitka

dorkaa vyrátať to neviem ani ja. ja som začala dostávať materskú v 07/2007. ak sa od vtedy niečo zmenilo v rátaní tak to môže byť inak. to však neviem.

dorkaa

Viem, že sa to dopláca do toho rodičovského, ale že som proste pracovala jak drak a aj tak ..... z toho. Z 12tis. ti vyšlo 9tis? Naozaj? Ja som myslela,že menej. Tak možno to bude naozaj viac. Vyrátať to neviem, ale keď si vezmem tých 55% tak sa mi nezdá že by to z 12tis. bolo 9tis. Ale opakujem, že neviem ako sa to ráta.

aknitka

dorka nedostaneš menej ako je rodičovský príspevok. ak by ti materská vyšla menej ako je rodičovský príspevok tak ti ju do výšky rod. príspevku doplatia.
a to kde majú učitelia také platy, že im nevyjde materská? sorry, ale neverím. neviem koľko by si musela mať najmenej aby ti tá materská nevyšla, ale ja som zarábala cca 12tis SKK a dostávala som cca 9 tis. SKK a neverím, že zarábaš menej ako ja. poznám učiteľku (2. stupeň ZŠ) a zarába cca 18tis. SKK

dorkaa

Ahojte, baby, ktoré ste nepracovali tých 270 dní pred tehotenstvom - nezúfajete si. Ja som pracovala, ale za taký plat, že keď mi vyrátajú tých 55% tak dostanem možno menej ako ten rodičovský príspevok. A to som učiteľka. Takže v niektorých prípadoch je to jedno :-(

Baska8521

Janka24
aha no uz tomu trochu lepsie rozumiem dakujem veelmi pekne budem asi musiet zbehnut na urad a poriadne sa poinformovat ako to je ale dakujem pomohla si mi

janka24

neviem, či si to nemyliš od 7 mesiaca tehotenstva dostavaš matersku-polroka a hned po narodeni dietata dostavaš prispevok a pridavok na dieta.Na matersku ty asi nebudeš mat narok-už som to spomínala, ale na prispevok ano-ked budeš pracovat zrejme sa ti zniži , ale je taky formular ktory vyplniš, kolko davaš na naklady na dieta-kto sa ti o neho stara-ale vraj je to iba tych 30 uer-tolko sa dava za štatnu školku...neviem teraz vyšiel ten novy zakon, ono sa to ešte pomeni.
Niekto ti to možno vysvetli bližšie. takto je to komplikovanae ak si to myliš príspevok a materska

Baska8521

Janka24
cize teraz mam narok na matersku tych 164 eur ci kolko to je? Ja som si myslela ze ked budem zamestana ale pojdem na matersku tak bude vyssia je to mozne ci nie?? ja by som po materskej chcela nastupit naspät do prace a na matersku idem len na 4 mesiace takze za 4mesiace mi znizia prijem a potom jak sa vratim do prace budem mat zas plat normalne?? ja uz tomu vobec nerozumiem mozem mat aj matersku aj plat??