Kasel po jedle - zahlienenie krku po najedeni

Príspevok v téme: Kasel po jedle - zahlienenie krku po najedeni
Princesska

Chcem sa opýtat ci ma niekto taký problem, uz to trva asi cca rok, vzdy ked sa najem po jedle mam zahlienene hrdlo je jedno co jem, vzdy ma nuti si odkaslat a citim plno hlienov v krku, mandle mam vybrate, cez den ma hlieny netrapia same od seba len vzdy po jedle sa mi krkr akokeby cisti od nahromadenych hlienov, neviem si to fyzicky vysvetlit z coho.

Max Stirner

Za tym kaslanim je casto prehnany prijem sacharidov v strave. Pripadne nabeh na cukrovku. Telo prebytocne sacharidy nevyuzije a zivia sa nimi bakterie v plucach. Ogranizmus sa potom brani vytvaranim hlienov. Netreba preto brat lieky na potlacenie hlienov ale zredukovat vyrazne prijem sacharidov. Najhorsie su sladene napoje. Lebo tie dokazu velmi rychlo zvysit hladinu cukru v krvi. Ci su zdrojom problemov sacharidy sa da lahko otestovat. Skus cely den mat prijem sacharidov na nule. Ak sa kasel neobjavy, tak je problem jasny.

Bumbacik

Moj priatel 70r uz dlhsie zacne pri jedle kaslat.Je dost chudy obavam sa ci to nie je nieco vazne kedysi mal problem s pazerakom a mava palenie zahy moze mi niekto poradit?

vyhanacSarlatana

etela123456789 nikomu nepiste, ziadnu vodu si neobjednavajte. to je iba miestny sarlatan, co tu furt spamuje.

simusaaaaas

Ja mam tiez taky problem ale zvycajne po zjedeni niecoho mliečneho..jogurt, smotana alebo hoci aj rezance s tvarohom...inak vôbec nemam problem s kašľom, prieduškami..

etela123456789

Marosko-n - tá vodička, ktorú spomínate je určená na liečbu kašla alebo čoho konkrétne? a kde sa dá zohnať?

Omen - doktor vravel, že ak mi tie lieky nepomôžu tak ma pošle na vyšetrenie hadičkou. Ale keďže kašlem po úplne každom jedle, nemyslím si, že je to intolerancia na nejaký druh potraviny.

Preteba - nemyslím si, že mám problém s vyjadrením vlastného názora alebo komunikáciou. Prečo sa vlastne nato pýtate?

Omen

Etela, obvodný lekár ti nemôže diagnostikovať refluxnú chorobu, to po vyšetrení robí gastroenterológ! Kašľať po jedle môžeš, aj nemusíš z tejto choroby. Za takým kašľom sa veľakrát skrývajú aj alergie a intolerancie potravín.

etela123456789

Ahojte, ja mám tiež ten problém, že po zjedení akéhokoľvek jedla hneď začnem kašlať. Mám pocit, že mám stále niečo v krku a dráždi ma to. Bola som u obvodného lekára a povedal mi, že to je refluxná choroba. Predpísal mi Helicit 20. Už ho beriem viac ako mesiac a zatiaľ necítim žiadnu zmenu :(