Všade samý prach

Príspevok v téme: Všade samý prach
upratovacka

Prosím vás,čo mám robiť,aby sa mi v byte tak neprášilo?Už som z toho fakt zúfalá,keď jeden deň pozametám,alebo povysávam a za pol dňa mám znova všade kopu prachu,ja nechápem,odkiaľ to ide...žeby z paplónov,keď ukladám postele?ale veď to neni normálne,v jednom kuse je tu samý prach,hlavne na podlahe...mám všade plávajúcu,ale to je neskutočné,ako je všade na nej vkuse samý prach a vlasy...čo mám urobiť,aby sa tu toľko neprášilo?nepoviem raz za čas,že utrem prach a povysávam...to by bolo v pohode...ale každý deň je tu nový a nový prach...z čoho?

ped

Ja mám v izbe toľko prachu, že keď spím, tak mi ten prach z podlahy siaha až k môjmu nosíku. Mal by som si povysávať, či ani nie? Raz som sa zamotal aj do pavučiny, pavučica ma už chcela zjesť, krídielka som mal zlepené, ale potom prišiel čmeliak Maxo a ten ma z toho vysekal. Ďakujem Ti Maxík!

kijolita

vysávať prípadne zmývať častejšie, ale dosť závisí aj od toho akú podlahu máte - my v byte máme vinylové dielca fatra thermofix a náš robot ju prebehne tak 2x do týždňa a nalepený prach na nej nie je

ivana4837

pre Petuska B:

máš úplnú pravdu,že sa pri horúčavách majú pozatvárať okná,ja som to skúšala veľakrát,ale po 2-3hod.musím otvoriť okná,mám jednoducho taký blbý pocit nedostatku vzduchu...aj to je diagnóza,žalúzie tie máme vtedy samozrejme pozaťahované.

Petuska B

Keď sú horúčavy tak sa práveže nemá vetrať :-) veď si púšťate ten horúci vzduch do vnútra, skúste pozaťahovať žalúzie alebo rolety alebo záclony, čo kto má a uvidí ten rozdiel teploty, vetrať sa má ráno a večer pred spaním- pretože sa potom aj lepšie spí. To či sa ti práši z vonku, teda od cesty vidíš dobre na oknách, či sú hneď po umytí špinavé a zaprášené.

ivana4837

Tak potom jedine otvoriť cez deň tie okná mimo hlav.cesty a večer všetky...v horúčavách,keď nechcete "popadať" od tepla zostáva už len asi tolerovať ten prach.Aj to 3.poschodie je ešte dosť nízko,my bývame na siedmom a aj tam ešte ten hnusný prach z cesty vyleze.ahoj

upratovacka

nie Ivka,nebývam na prízemí,bývam na 3 poschodí...tiež mám 2 okná do hlavnej cesty a 2 vedľa...ale ako vetrať len večer,keď cez deň sa tu nedá vydržať,tak je tu teplo...no teraz už ani nie,ale v lete som chodila holá po byte,aj deti...to sa proste nedalo

ivana4837

Ahoj,

odporučila by som ti vetrať až vo večerných hodinách,alebo napr.ja to robím tak,že máme chvalabohu dve izby (1/2bytu)otočené na stranu,kde nie je cesta a nechám otvorené okná v tých izbách a ak sú otvorené všetky dvere ide "čerstvý" vzduch do celého bytu.Nebývaš na prízemí aj to môže byť problém???

Petuska B

Ano z paplonov sa strasne prasi najma ak mas paperove periny, dalej vetraj ked nie je premavka az taka husta, prach nikdy neutierajte suchou handrou ale mokrou namocenou v cistej vode, suchou ten prach neutrete ale rozvírite, najprv utriet prach mokrou handrou potom povysavat a ak sa da pozmyvat podlahy.