manzelska kriza po 13tich rokoch a jej dosledky

Príspevok v téme: manzelska kriza po 13tich rokoch a jej dosledky
lucca75

po 13tich rokoch sme dospeli do bodu, kedy sme nedokazali spolu takmer vobec komunikovat, chceli sme ostat spolu, ale nevedeli sme ako, skussali vsetko mozne aj nemozne.. po par mesiacoch sa manzel odstahoval, ani to nefungovalo, komunikacia viazla este viac.. rozhodli sme sa vztah ukoncit rozvodom.. manzel si 3 tyzdne po poslednom pokuse o najdenie spolocnej cesty a vybornom sexe ktory trval 2 dni zamiloval do inej, mesiac uplne prerusil komunikaciu so mnou aj s dcerami a po mesiaci zrazu zistil, ze mu chybame.. tym ze sme aj ked drasticky obaja pretali puta, uvedomili sme si, ze bez seba zijeme velmi tazko.. zrazu sme nasli silu na riesenie problemov a momentalne uz asi rok krasne fungujeme.. problemom je stale moje vnutorne chvenie, ked si predstavim akoeho blbecka kvoli nej robil, ako sa jej vnucoval a robil vsetko pre to aby bol s nou.. dokonca pocas toho mesiaca mala jedna z dcer narodeniny a ani to ho nezaujimalo.. viem ze ho milujem, ale vnutorne mam este stale silnu bolest.. niekedy sa mi dari skryt, inokedy nie a bavime sa o tom.. udajne pre neho nic neznamenala, len tuzil po blizkom cloveku.. nechapem to a boli ma to

veronic-a

Zijem so svojim parnerom uz 10 rokov z toho rok sme manzelia. Je to moj prvy partner a aj ja som pren ho prva vazna znamost.Pezili sme toho vela za tych rokov. Ako to byva aj dobreho aj zleho. Je tazke najst slova na to co citim. Ale pokusim sa viem ze to musi ist zo mna von...Pred par dnami som pocula ako sa rozprava so svojim priatelom pred nasim vchodom o inej zene. Nepocula som vsetko pretoze prichadzali auta na parkovisko a bolo to rusive. Pocula som ako mu hovori ze 3 roky sa s nou ani raz nepohadal a nemali konflikt... Ked som to pocula pri tom okne tak som mala pocit ze nedokazem dychat... viac som to nezvladala pocuvat ten rozhovor isla som dole za nim, cela som sa chvela, slzy v ociach, v tom jeho kamarat mu dal na javo ze som za nim... on prestal hovorit a ked sa otocil v jeho ociach som videla lutost. Isli sme hore a povedala som mu to priamo ze som pocula ich rozhovor a chcem aby mi to vysvetlil. Spytal sa ma co si pocula? ja som odpovedala vsetko dolezite co som pocut mala. Pytala som sa dalej ale on povedal ze nic neviem. Je to zena o kom si hovoril co sa na tom neda pochopit? Nechcel odpovedat. Dostala som z toho zachvat. Bolest ma ovladla. Mala som pocit ze uz nechcem a nedokazem dalej zit.Po tazkom presviedcani mi to konecne povedal: je to Zuza / jeho sekretarka / uz dlhsie som citila ze mozno ona a on... videla som ju len raz aj to asi 30 sekund. Povedal mi ze to nie je o tom zeby ju miloval, ale citi sa s nou prijemne. Je velmi dobra kolegyna, je racionalana... Ja som emocionalny typ, povedal mi ze som krasna zena a aj po tych rokoch vidi stale ako kvitnem do krasy-tieto slova ma na chvilu naplnili a v zapati som necitila nic. Uz je to par dni co sa to stalo. Plakala som takmer cele dni, v praci je to tazke. Lamu sa vo mne pociti, vlastne vsetko. Nemam pocit ze by mi bol neverny, kazdy den je pre mna novym pochopenim toho ako sme zili. MOj mily je iny ako vacsina muzom. Mozno si to povie tak vela zien ze ma po svojom boku takeho muza. Po 10 rokov to viem povedat ze je takym. Milujem ho celym svojim srdcom a chapem veci do hlbky. Neda sa opisat cely nas zivot v tychto riadkoch. Kto co urobil, kto aky bol... to vieme len my dvaja.Nestaci len milovat to je velmi malo. Nemam pocit zeby som ho len milovala a nic viac. Snazila som sa ho chapat, tolerovat, dat mu slobodu. Mala som pocit ze tohoto vsetkeho sa mu pri mne dostava. Povedal mi ze nie. Ze ma pocit ze nemoze dychat... prehodnocujem seba, nas vztah, manzelstvo... clovek cez bolest dokaze vnimat "velke veci" som uprimna a chcem nou aj zostat. Moja hlava stale mysli na to co vsetko mi povedal je toho vela co musim zvladnut. Zivot je krasny aj ked nam prinasa taketo zivotne pribehy za ktore si moze clovek sam...

ivana4837

...a zabudla som dodať tým,že si do toho nezatiahla "jej" manžela,ktorý za nič nemôže ukázala si len svoj silný charakter,ak by si to odoslala zachovala by si sa ako pomstychtivá hlupaňa bez úrovne!!!

ivana4837

Ahoj lucca75,

bohužiaľ v živote platí,ak nám niekto veľmi ublíži,že dokážeme ODPUSTIŤ,ALE NIE ZABUDNÚŤ,...ono sú to také veľmi pekné povzbudivé rečičky "nevracaj sa do minulosti"atď.....,ale to nie je v reále úplne možné,nalejme si čistého vína...možeme len tak vymazať minulosť a tváriť sa,že sa to nikdy nestalo???Určite nie!!!Úplne ťa chápem,že ťa to občas chytí a možno si vo svojom vnútri vravíš...čo ak by mu vzťah s dotyčnou "dámou" vyšiel...vrátil by sa k nám...

Už si urobila veľa tým,že si mu odpustila,ale bohužiaľ zabudnúť...to sa jednoducho nedá!!!

SI OBDIVUHODNÁ ŽENA A DRŽÍM TI PALCE!!!

lulu2

vies lucca, je hrozne ked ti lichotia ini muzi a hovoria aka si uzasna a co vsetko vies a tomu vlastnemu si na nic. mame deti a to je pre mna hlavne. este su male a preto sa snazim s nim rozpravat. nenapadlo by ma ho podvadzat. my zeny bojujeme do poslednej chvile, ked je o co.povedz mi, aj ked si to stale hovorim, ze ho mam rada, ako ho mam mat rada. stale som mu oporou a vybavujem kopec veci, kym on sedi v robote a zaraba. je pravda, ze zaraba dost a ja malo. takze by som s detmi nevyzila bez jeho penazi.nechcem aby to znelo vypocitavo, ale snazim sa zachranit si rodinu, lebo je pre mna prvorada.

lucca75

lulu - to co pises sa mi urcite nezda normalne.. mala by si muza dotiahnut do manzelskej poradne.. nam to pomohlo ked sme zistili ze velmi chceme, len sme potrebovali pomoc ako.. ak ale muz uz nechce, tak nasilu by som s nim neriesla nic.. asi by si mala prestat na chvilu snazit, aby si vobec vsimol ze mu chybas.. ak vobec.. snad to tade dokopy.. ale nepises nikde ci ho este ty mas rada a preco s nim chces byt, to si treba ujasnit si myslim..

lucca75

dakujem vam.. asi som to dnes potrebovala pocut na viac krat.. viem, ze uz by som sa nemala obzerat, velmi sa aj snazim... snad uz to nebude dlho trvat a ja na to pomaly aj zabudnem.. tesi ma ze sme spolu a teraz velmi stastni, ze nas to posunulo..

lulu2

lucca. vie ja si myslim, ze ma moj manzel uz vobec nema rad. ked sa chcem s nim o tom bavit, tak je velmi neprijemny a tvrdi, ze si vsetko len vymyslam. to nehovorim o tom, ze sme uz rok nemali sex, lebo je velmi unaveny a neviem co. uz ma nechce ani bozkavat.ked tak na celo. chapes, ako neake male decko. vobec neviem ako ho mam prinutit rozpravat sa. osm z toho vycerpana. vela veci uz teraz prehliadam a som taka otupena, ze vela krat ani nereagujem. proste ho necham, nech si zasa nieco hundre. ked som mu naposledy povedala, ne si ide najst neaku lepsiu, ked je so mnou taky nespokojny, tak povedal, preco nie. urcite je takych vela. no co povies. je to normalne?

chaosica

lucca75
píšeš, že už rok spolu fungujete, tak sa už nevracaj do minulosti. Ubližujem tým sama sebe. Sú len dve cesty, bud sa budeš umárať minulostou a váš vztah sa znova naštrbí alebo to necháš tak a budete žit spolu a v štastí. Obdivujem ta za to, ze si mu to dokázala odpustit a za váš vztah si bojovala, myslím, že ja by som to nedokázala. Preto si viem predstavit, že ta trápi, čo bolo. Práve toho by som sa ja obávala, že by som naoko neveru odpustila, ale vnútorne by som sa k nej vracala. myslím, že to je aj tvoj problém. Srdce ti hovorí odpustit a to si aj urobila, ale srdce ti dáva najavo, že je tomu inak. drž sa!

maruska76

lucca ty si ty, ta milenka bola MILENKA a nic viac. Muzi robia take somariny, ze skusaju na nespravnych miestach. Viem ako sa citis, je ti luto, ze po com si tuzila, dokazal dat jej. Necakaj, ze sa k tebe zacne spravat inak ako doteraz, hlavne mu to nepripominaj a nenut ho.
Maj ho rada takeho aky je a laska sa ti vrati v inej podobe.