Ketogénna dieta (ketova diéta

Príspevok v téme: Ketogénna dieta (ketova diéta
didaä

ahojte všetci,
chcela by som Vás poprosiť o informácie príp. skúsenosti s Ketovou (ketogénnou dietou. Počula som, že je to špeciálna dieta zostavená pre epileptikov. Mne blízky človek touto chorobou trpí a ja by som mu veľmi chcela pomôcť. Budem vďačná za každú radu prípadne priamo za dietu a skúsenosti s ňou. Ďakujem!

RNG

Epilepsia je poskodenie mozgu
Mozno by pomohli regeneracne materialy, doplnky ako EPA, DHA,nootropics.
Raz som to uz niekde spomenul

mackousko

Nejake info
www.radost.sk
fit.server.sk
Ja som isiel cyklicku ketogennu dietu ale nie koli tomu ze by som bol epileptik ale pretoze som potreboval zhodit tuky ale zevraj to pomaha zakladom je jest co najmenej sacharidov.

putnicek

Mam 31 rokov a ako 21 rocna som dostala prvy zachvat odvtedy som prechadzala od jedneho lekara k druhemu, menila lieky, ale nic mi nepomaha.Neviem uz naozaj co robit.Je to ubijajuce a sklucujuce. Som z toho zufala. Nikto mi nevie pomoct.

martin 1

Mily Kenzo a Dadaä.
Mam 3 rocneho syna ktory ma epilepsiu a autizmus.Je vedecky dokazane ze ludia ktory trpia epilepsiou a autizmom maju v mozgu viac receptorov, ktore pohlcuju peptidy,ktore prepusta stena creva a tie u daneho cloveka posobia ako opiaty a dokonca vyvolavaju aj ep.zachvaty.Z nasim synom drzime GFCF dietu.Je tazko povedat ako na tom Samko je pretoze uz 2 roky je bez zachvatov no stale je na liekoch.Ketogennu dietu sme neskusali ale verim ze tato metoda je ucinna.Skoda je len ze lekari neurologovia tejto metode vobec nedoveruju a dokonca nasa neurologicka sa nam vysmiala s tvrdenim ze je to nezmysel.Ja sa nad tym ani nezamyslam a myslim si o dotycnej svoje.Chcem Vas podporit aby ste sa nevzdavali aj ked sa stretnete s takym tvrdenim.Vela sil Vam praje Martin

kenzo

Snáď vám pomôžem. Ja mám farmakorezistentnú epilepsiu (nereagujem na lieky) od svojich 10 rokov, t.j. 18 rokov. Nič mi nepomáhalo,menil som lekárov,každý z nich mi menil lieky, ktorých som jedol na kvantá, ale pomohla mi len jedna vec. Prišiel som do Detskú neurológiu na Kramároch v BA za Dr.Miriam Kolníkovou a poprosil som ju,či by mi nepomohla. Ako dospelý som na to potreboval povolenie ministerstva zdravotníctva, ale dostal som ho. Pred nastúpením do tej diéty som mával 30 až 40 absencií a 1 a niekedy aj 2 ťažké záchvaty za deň. Teraz som skoro trištvrte roka na ketogénnej diéte a TRIŠTVRTE ROKA SOM NEMAL ANI ABSENCIU, nieto ešte ZÁCHVAT! Treba túto šancu chytiť všetkými desiatimi, nie je o čo prijsť - človek môže len získať. Je to strašne ťažká diéta, vyžaduje pevnú vôľu, ale oplatí sa to...