granulovany lecitin

AdamKrt

Preco lecitin nonstop, ci dlhodobo ?

No, mne ho napr. odporucila uzivat kardiologicka...

Citujem z:
-odkaz odstránený-

Lecitín je prírodná látka pochádzajúca zo sóje, ktorá je známa pre svoje pozitívne účinky pri znižovaní cholesterolu v krvi a pri ochrane srdca. Lecitín zvyšuje v bunkových membránach pomer fosfatidylcholínu ku cholesterolu a znižovaním obsahu cholesterolu v bunkových membránach účinkuje proti vzniku cholesterolových plakov v cievach - aterosklerózy.
Lecitín obsahuje zdravé tuky, ktoré zodpovedajú za funkčnú a štrukturálnu integritu bunkových membrán v mozgu a v ďalších orgánoch. Lecitín zvyšuje syntézu acetylcholínu v mozgu - neurotransmitera, ktorý je dôležitý pri šírení mozgových impulzov. Lecitín je dôležitý z hľadiska výživy mozgových buniek a priaznivo ovplyvňuje mozgové funkcie - zlepšuje schopnosť učenia a zapamätávania si.
Lecitín pozostáva z cholínu, linolénovej kyseliny a inozitolu. Tieto látky označované tiež ako „pečeň - posilňujúce“ látky alebo faktory, ktoré chránia pečeň pred ukladaním tukov v pečeni, zlepšujú cirkuláciu cholesterolu a ďalších tukov cez pečeň a žlčník a pomáhajú pečeni odstraňovať nebezpečné toxíny. Slúžia ako ochranný faktor pre pečeň predovšetkým u ľudí, u ktorých zvýšený príjem tukov v strave alebo zvýšený príjem alkoholu môžu spôsobiť stukovatenie pečene.
Zvýšený prísun lecitínu zabraňuje tvorbe žlčových kameňov, jeho znížené množstvo v organizme sa naopak spája so zvýšeným rizikom tvorby žlčových kameňov.
------------
Takze :
- pomoze cloveku precistovat cievy, cize trochu sa predchadza mozno chorobam ako je skleroza
- zlepsuje pamat /to sa hodi kdekomu/
- odburava cholesterol /to nikdy neni na skodu mat ho v norme/
- chudnutie /sice nie moc, ale tiez neni na skodu/
- ak su zapchate cievky, tak clovek ma migreny /cize moze odstranit alebo predchadzat migrenam/
- priaznivo posobi na srdce
- posiluje pecen - ako dobry jedak jedavam viac a pecen je zatazena. Naviac bezne clovek jedava lieky, konzervanty v potravinach atd. Vsetko zatazuje pecen,
- zabranenie tvorbe zlcovych kamenov /tiez vseobecne dobre, ale dobre aj pre ludi, co by uzivali vysoke davky vitaminu C/

Vraj aj:
- podporuje reprodukciu a vývoj plodu dieťaťa,
- Posilňuje imunitný systém, pôsobí proti chronickej únave
- Podporuje hojenie rán, má výrazné protizápalové účinky /neviem, to som si nevsimol.../
- Zlepšuje stav pokožky, kvalitu vlasov a bráni vzniku ekzémov /kedze na hlave zacina muzom skoro ples, tak taketo funkcie sa hodia/
- Posilňuje svalstvo, zvyšuje výkonnosť športovcov /no vykonnost sa hodi aj pri postelnej gymnastike :)
- Nevyhnutný na regeneráciu organizmu – urýchľuje svalové zotavenie po športovom výkone /zeby dalsie kolo ? :)
- Odstraňuje nadúvanie a zápchu, upravuje stolicu /zase plus. Po dobrom obede treba mat aj dobry odpad :)
- Podporuje vstrebávanie vitamínov rozpustných v tukoch A, D, E, K
- Znižuje resp. odstraňuje bolesti v kĺboch, podporuje vstrebávanie vápnika /raz bude krivkat na klby vacisna, takze preco to neoddialit...

Tak mne sa vidi, ze na dlhodobe, ci nonstop uzivanie to neni malo dovodov :) Preto som aj hovoril, ze to uzivam roky, ale teraz us skor menej casto...

RNG

kedze nasa strava nam zapchava cievy stale, treba si ich stale, alebo aspon pravidelne cistit, inac sa stanes statistikou, lebo vyse 50% ludi zomiera na nasledky zapchatych ciev(porazky, infarkty, zlyhania organov z nedostatocnej cirkulacie...)
A lekari zriedka kontroluju stav ciev, pokial sa ludia nestazuju. A mnohi to objavia uz neskoro, aj ked su stale pod lekarskym dozorom.
Poznal som zopar ludi, ktori chodili pravidelne na prehliadky,,boli uznani za perfektne zdravych a napr jeden po dynamickom zatazovom teste na stdce, ked ho lekar prepustil s cistym stitom, kolapsoval rovno pred dverami ordinacie.
Takze cievy si treba cistit a spruznovat cely zivot, pripadne pouzivat aj enzymi na riedenie krvi a predchadzaniu vytvorenia zrazenin.
Mnoho ludi v Europe ma tzv Europsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi, ktory sa im moze v zivote vypomstit(porazky, infarkty, organove blokady)

muc

lecitin po case urobi v organizme sluzbu, aku ocakavame a nevidim dovod, preco by sa mal uzivat roky a dokonca non stop.
vsak ak je cholesterol do 5,0 tak aku sluzbu este ocakavame jeho dalsim uzivanim?

muc

co je to dlhodobo??? vsak dostanes ho do normalu za par tyzdnov a potom samozrejme postaci zivotosprava.
ale ak ide o geneticke ochorenie a familiarny vyskyt, tak tam pomozu iba lieky a uprava zivotospravy

kaciatko7

inac, existuje aj lecitin vyrobeny z vajecnych bielkov, ale je dost drahy.
ale ako pise muc, toho estrogenu v soj.lecitine je minimum

AdamKrt

muc:

to ano, ale soja sama o sebe nesposobuje tu rakovinu, ale urcite nejaka latka, alebo pomocne latky v nej.

Iste, je dobre, rychlo znizit pri problemoch vysoku hladinu cholesterolu, ale dlhodobo to nemusi byt najzdravsie.

muc

adam soja je soja a sojovy lecitin nie je cista soja ale extrakt z neho.
s tou stravou mas pravdu, ale ak je uz cholesterol vysoky a aby sa cim skorznizil a zbytocne neukladal na stenu ciev, tak determinovat ho treba viacerymi intervenciami

sosko

no ja som citala, ze je dobry aj na imunitu aj na pamät, tak preto vy som ho chcela brat, ze je to v jednom a nemusim brat dve doplnky, tabletky. Tento skolsky rok maturujem, a velmi tazko sa mi uci, nedokazem sa sustredit a aj ked sa to naucim tak sa mi to vypari z hlavy.