biely jazyk...............

kaciatko7

co take by to malo byt? biely povlak sa necisti len mechanicky, treba upravit stravu a vyriesit problem s travenim a kvasinkami, ktore su v tele premnozene. nie je to sice zalezitost 2 tyzdnov, chce to cas, ale povlak zmizne a s nim aj ine problemy.

kaciatko7

ojka, este by som doplnila, ze treba sa snazit vyrovnat ph v tele, kedze sa jedna aj o prekyslenie. takze pridat cerstve zeleninove stavy, popripade si urobit protiplesnovu dietu na 2 tyzdne s vylucenim sacharidov, ktore plesne podporuju.

ojka

ozaj, a čo sa toho čaju týka taaaaak najlepší by bol rumanček, mäta, pŕhľava, púpava,breza, no a už ma iné nenapadajú (:
treba skúsiť, možno zafunguje (;

ojka

Biely povlakna jazyku nám može oznamovať toxicitu v tráviacom trakte. Keď je povlak výrazný hlavne pri koreni jazyka, ide pravdepodobne o toxicitu v hrubom čreve.V strednej časti ide o oblasť žalúdka, pankreasu či tenkého čreva.Keď je biely povlak na celej ploche jazyka,môžu to byť chronické problémy trávenia.Akútny povlak zmizne sám po prekonaní ochorenia ale stava sa,že chronický povlak sa dá odstrániť iba po niekoľkých mesiacoch správnej výživy a až po vyliečení choroby, ktoré je jeho príčinou.Preto by bolo fajn zabezpečiť príjem dostatočného množstva tekutín a potravin s obsahom vlakniny či zeleninky.Odporúča sa ale ževraj načas vyradiť z jedalnička vyprážané jedlá, údeniny, rafinovaný cukor, mlieko a vajíčka. Noooo a samozrejme treda dôsledne dodržiavať ústnu hygienu (:

jeej

jeej ludia aj ja mam biely jazyk poradte tu dakto ako a cim ho okrem kefkou vyumyvat a zbavit tych plesni co sa na nom tvoria...
nejaky caj alebo co nefunguje????

kaciatko7

hmmmmmmm, jazyk odraza stav organizmus. biely povlak signalizuje prekyslenie, premnozenie kandidy v tele...je potrebne si precistit hrube crevo, traviaci trakt, protikandidova dieta bez sacharidov, pit vela cistej nebublinkovej vody, vela surovej zeleniny, klickov, aby sa upravilo vnutorne ph.