Mozno cakam babatko

Príspevok v téme: Mozno cakam babatko
mladamaminka

ahojte maminky aj cakajuce maminky :)

posledne 2 tyzdne pozorujem na sebe zmeny:
pocas dna mi strasne na vracanie ale nevraciam
napina ma z jedla a niektorych voni
zhorsila sa mi plet
som unavenejsia
v ustach vzadu na jazyku mam strasne cudnu chut a staly pocit smadu
posledne dni mam mierne zvysenu teplotu 37.1
mam zapchu a hrozne nafuknute brucho

myslite ze by som mohla cakat babatko? ake priznaky ste mali vy?

menzes mam dostat za par dni tak chcem este s tehotenskym testom pockat

linduskaaaa

tak tak .... ja som sa tiez tesila jak blaaazonko ze budem mamicka mala som asi vsedky priznaky a v den menzesu velkeee booom a bola cervena :( no bola a aj som vlastne doteraz sklamana .... uz radsej na to nemyslim ... tak pockaj do menzesu netes sa este .. moja rada

gagaga

DoctorFoster, nahodou .. to je super obdobie, ked babo este ani velmi neni v plane ale v pripade ze sa podari, tak sa vsetci tesia :) Akurat to trosku draho vyjde na castom kupovani testov ... Mladamaminka, ked si precitas clanky o priznakoch, samozrejme ze ich vsetky aj hned budes pocitovat (z vlastnej skusenosti:) .. takze radsej pockat na termin menzesu a dovtedy to velmi neriesit .. cim dlhsie sa tym budes zaoberat, tym vacsie sklamanie pride ked po tych neuveritelne dlhych 4 minutach uvidis zasa len jednu ciarku na teste ...

hhhhhhh

ja som mala take iste priznaky ako pri menstruacii mavam ..naliata prsia ale neboleli ma..a bolelo ma brucho tak som lietala na wc ci som uz nedostala..test som si urobila v den kedy som to mala dostat a bol pozitivny..take priznaky ako nafuknute brucho castejsie mocenie,zavraty a trosku nechut k jedlu prislo az neskor

DoctorFoster

mna by zaujimalo, co presne znamena "davame si pozor, ale babatku by sme sa potesili"?
preco si potom neuzivate naplno, ked by vas dietatko potesilo? ked budete mat styri deti, uz si nikdy nebudete moct takto naplno uzivat styk.
alebo to znamena, ze si davate pozor, aby vas nepristihli rodicia?
:-)

clanok

Bolesti v podbruší, časté močenie
Teraz ste tu: Príznaky tehotenstva » Bolesti v podbruší, časté močenie
Niektoré ženy sa počas tehotenstva stretávajú s bolesťami v podbruší. Ak ste tehotná a týmito ťažkosťami trpíte, nie je potrebné sa príliš znepokojovať. Ak sú bolesti veľmi veľké, časté, alebo sprevádzané krvácaním, nútia Vás napríklad zmeniť polohu, môže to signalizovať určitý problém a v takom prípade určite vyhľadajte lekára.

Najviac žien vníma túto bolesť napravo, ale môžu sa objaviť tiež vľavo, najviac nimi trpia prvorodičky a ženy, ktoré sú drobnejšej postavy. Bolesť je popisovaná ako pichľavá, bodavá a v priebehu tehotenstva sa môže posúvať vyššie až k oblasti pupku. Občas je možná zámena so zápalom slepého čreva a tento problém treba vždy vylúčiť. Preto akékoľvek signály naznačujúce zápal slepého čreva prekonzultujte s lekárom, ktorý Vás vyšetrí a bude ďalej monitorovať váš stav.

Bolesti sú spôsobené ako samotným rastom maternice, tak aj fyzickou námahou. Ak teda trpíte týmito bolesťami, bude lepšie obmedziť telesnú aktivitu.

Časté močenie je tiež príznakom sprevádzajúceho tehotenstvo. Objavuje sa najmä v noci a je zapríčinené tým, že sa maternica zväčšuje a následne tlačí na močový mechúr a tiež v dôsledku väčšieho výkonu obličiek, ktoré sa snažia, aby boli vylúčené všetky odpadové látky.

Častým močením netrpia všetky ženy, ale ak sú týmto príznakom tehotenstva sprevádzané, odporúča sa pri močení byť v predklone, čo veľmi uľahčuje úplné vyprázdňovanie močového mechúra.

Niekedy sa môže stať, že časté močenie vyvolá zápal močových ciest, ale to možno ľahko rozpoznať pálením pri močení, pichľavou bolesťou, močením krvi atď.

Aby ste nemusela behať neustále na záchod - obzvlášť v noci, snažte sa pred spaním obmedziť (v žiadnom prípade nie vynechať) príjem tekutín.

Časté močenie sa objavuje hlavne v začiatku tehotenstva a potom tiež v deviatom mesiaci, kedy dieťa opäť zostupuje do maternice.

clanok

stiahla som z jednej stranky :) dufam ze ta to trolinku viac pomoze

Príznaky tehotenstva
Ešte predtým, ako sa žena rozhodne navštíviť gynekológa, aby potvrdila respektíve vyvrátila tehotenstvo, môžu jej veľa napovedať aj príznaky, ktoré často sprevádzajú tehotenstvo. Medzi bežné príznaky tehotenstva môžeme zaradiť vynechanie menštruácie, rannú nevoľnosť, vaginálny výtok, citlivosť prsníkov, citlivosť na pachy, naduté brucho a taktiež bolesť hlavy, únava, ospalosť. Niektoré ženy majú schopnosť spoznať, že sú tehotné aj podľa svojej intuície. Treba povedať, že každé tehotenstvo je veľmi individuálne. Niektoré ženy nemusia mať žiadne zo spomínaných príznakov, iné môžu mať aj všetky.

kaciatko7

mlada mamicka, niekde som citala, ze je dobre forum modry konik alebo tak nejako. neviem, nemam skusenosti s babatkami. ale myslim, ze ked v to budete verit, tak sa urcite podari. a papkaj zdravo, aby aj babatko bolo zdrave a malo vsetko co potrebuje. peknu nedelu :)

mladamaminka

kaciatko

dakujem ti velmi krasne, boli by sme nesmierne stastni..nedavno sme sa prestahovali a bol by to nadherny darcek ako krok do noveho zivota :)

mladamaminka

kaciatko mas pravdu..

hovorim citala som vela for kde pisali mamicky..a je to so mnou velmi podobne..co sa tyka teploty, nevolnosti, nafuknuteho brucha, mocenia..

mamicky to tiez tam popisovali...

chcela som sa skusit informovat tu lebo si myslim ze je tu dost maminiek :)