Tetovanie - problémy s rodičmi (mám 22!)

Príspevok v téme: Tetovanie - problémy s rodičmi (mám 22!)
tattoo

Ahojte, už pár rokov si chcem dať tetovanie na chrbát, ale keď som sa o tom zmienila pred rodičmi (keďže stále bývam pod ich strechou - študentka), tak dobre že ma nechceli poslať na nejaké psych. vyšetrenie, že nie som normálna, že či mi šibe už úplne a podobné veci....dokonca na mňa strašne kričali, a to som nič nespravila, len som sa opýtala na ich názor...veď ide o moje telo, chcem si dať tetovanie na chrbát, kde nebude nápadné, lebo však bežne nechodím s odhaleným chrbtom,.... ja vôbec netuším, ako to mám argumentovať. som z toho zúfalá, otec mi dokonca povedal, že by ma vyhodil z domu:) kvôli tetovaniu??....tak ako to mám riešiť....proste nepýtať sa na názor a spraviť to? veď je to moje rozhodnutie a to už nezmením, veľa som nad tým rozmýšľala a zvážila som všetky PRE a PROTI...ako ste to riešili vy???

mnamka257

na jednej strane je pravda, ze uz si dospela, no na druhej strane je pravda, ze byvas pod ich strechou.pokial si chces dat vytetovat, len nieco male, tak by im to nemalo velmi perkazat.ved ako si povedala-je to tvoje telo.skus sa s nimi este raz o tom porozpravat-hlavne na nich nekric a vopred si prichystaj nejake argumenty.a ked s tym nebudu suhlasit ani po tom, tak si ho daj aj tak vytetovat.alebo je tu este jedna moznost-jednoducho im to oznam ako istu vec.myslim ze za toto ta z domu nevyhodia-len sa ti tym vyhrazali , aby ta od toho odhovorili.

kafe

Tattoo a keby si s tetovaním počkala, až kým neodídeš z domu... dokázala by si to? Alebo by ťa to čakanie zabilo?

Jedna vec je tvoje telo, ktoré si môžeš zaodieť a okrášliť tak ako chceš ty. A druhá vec je, že rodičia ti ASI platia školu, jedlo, bývanie a odev a okrasy na telo tiež. Preto majú právo sa EŠTE vyjadrovať a "kecať" ti do života. Aj keď máš 22. Keby si im prispievala na domácnosť a všetky svoje výdavky si platila sama - vtedy máš voľné pole pôsobnosti a rob si čo chceš. Vtedy sa nepýtaj, či sa im tetovanie (účes, oblečenie..) páči alebo nie. Kým ťa ale živia, snáď ich môžeš za to aspoň TROCHU rešpektovať. Alebo máš pocit, že ťa obmedzujú úplne vo všetkom, riadia ti život a nedovolia robiť vlastné rozhodnutia?

Khana

Tak ti mozem hodit moj uhol pohladu. Tetovanie som vazne chcela aj ked to v mode nebolo ci bolo, dako som to nesledovala. Milujem umenie a stvarnovanie hlbsej myslienky, ktora je niekedy pristupna len autorovi a niekedy ju odprezentuje tak, ze mozu nahliadnut aj ini. A ludsku kozu povazujem za najvzacnejsie plano ake moze byt, preto som sa rozhodla nakreslit a dat si vytetovat moju zivotnu filozofiu, su to v podstate zakladne principy mojho vnimania co sa tocia okolo zakladnych kamenov uz roky, takze predpokladam, ze sa to vyrazne menit nebude a podstata neunikne.

lost

Khana - mozno ano, lenze mozno by ma to "osvietilo", respektive dalo mi to prave ten iny uhol pohladu.. lebo sam nedokazem vymysliet nic preco by som si to dal.

napriklad.
moda ? no je to mozne..
nic ine ma prave nenapada :D

Khana

lost: tak ako nic na svete, tak ani toto sa neda zovseobecnovat, je na to mnoho uhlov pohladu. Cize mozes sa pytat na osobny nazor jednotlivych osob, ale tato informacia by bola pre teba zrejme v zivote nepouzitelna takze je to kusok bezpredmetne.

lost

Mat tak vase problemy :) :) :) :) :) :)

ach jaj, ved..

1. nechapem co vidite na tetovaniach a piercingoch.. co vam to da? :)
pytam sa seriozne nie sarkasticky alebo inak..

2. ak ste u18 kategoria, tak holt smola, nesvojpravnost je kruta..

3. ak ste v o18 lige, tak mate pravo robit so svojim telom cokolvek sa vam zachce, avsak tak isto aj niest za to urcitu zodpovednost. Holt, v byte je panom ten na koho meno je byt pisany, takze ak sa mu nepaci, hoci aj len natetovane dieta alebo napiercingovane, tak ma plne pravo vas pekne poprosit o odchod, nemyslim ze by musel udat dovod* :)

4. skor sa priklanam k rodicom, respektive aspon do tej doby, pokial mi niekto neda dostatocne rozumny dovod preco to chce mat/nosit, nieco take ako "oni maju", alebo "ved taka je doba" je smiesne :)

5. rodicia zjavne chcu to najlepsie pre svoje deti, i ked to dieta nepochopi, respektive az casom, ale nebude to uz neskoro?

* ktovie ako je to ked je dieta student, musi sa rodic povinne o neho starat (zastresovat) az o veku 26 ?

6. ale ak to uz naozaj chcete, tak im to diplomaticky vysvetlite, alebo dajte navrh "nieco za nieco" :P

datelinka

z cenníka plastického chirurga - chirurgické odstránenie tetováže, 1 cm2 cca 15 až 20 €, v závislosti od metódy.

domingés

zdravím. mám 17r rozhodol som sa že si spravím tetovanie.Našiel sa však menší problém že rodičia mi ho nechcú dovoliť.Takže čakám na dovŕšenie 18r t.j. v máji a pak idem na to. Horšie je ale že sa mi tiež vyhrážajú vyhodením z bytu.(myslím že to myslia vážne)- bráška už raz vyhodili z bytu za dredy a musel si ich ostrihať ak tu chcel bývať. mám teda z toho strach že ostanem na ulici,ale už len tou vetou čo povedali že ma vyhodia z domu to spravím,aby konečne pochopili že som už neni 17r a som už plnoletý.a asi pojdem nachvílu bývať ku kamošovi,newem,,,fakt newem ako dalej...

Khana

Tak ked som si sla davat tetovanie tak som to len oznamila, nemala som ziadny dovod sa ich pytat na nazor, vedeli uz roky ze tetovanie chcem a tak sa aj stalo. Teraz mam full back tattoo mame sa paci a otec sa nevyjadruje :)