Prozpešné účinky kombuchy na náš organizmus

Príspevok v téme: Prozpešné účinky kombuchy na náš organizmus
miraz

Dobrý deň , chcela by som sa spýtať , či máte aj Vy dobré skúsenosti s touto úžasnou liečivou hubkou ktorá aj vyrába veľmi chutný nápoj. Manžel mal dlhé roky vysoký krvný tlak a ako to začal piť , tak behom roka má zrazu dobré výsledky na EKG. Môže to byť aj tým ? Lebo nebral žiadne lieky a ani neberie. Dúfam že sa tu nájdu ľudia , ktorí tiež napíšu svoje skúsenosti .

luiza

Ahoj durodistrib a kolko stojí jedno to balenie ? Lebo som videla na internete kombuchu s takym peknym smajlikom .Neviem ci to aj ty ponukas.

Rebeka12

miraz-ja som prave vcera sem pisala uz bezradnemu dievcatu,ktora ma vraj hroznu plet,nech skusi prave kombuchu.Ja ju pijem 3mesiace a pekne mi vycistila plet.Tiez som si s nou oplachla vlasy,no kedze je tam cukor,mala som ich zlepene,takze to moc neodporucam

luiza

Ahoj Janulkaaa no praveze ja som si myslela ze sa da pouzit len na vnútorné pouzitie , ale bavila som sa s inymi ludmi a hovorili fakt zaujimave veci ohladne ich uzivania kombuchi. Pocula som aj od jednej panej ze jej to nic nepomohlo ale brala ju len tyzden . Takze asi si myslela ze to bude spasenie :)))

luiza

No dakujem za vysvetlenie :) ale na kofole ju urcite pestovat nebudem :) Ale vsak po vykvaseni by to nemalo byt skodlive . Takze uvidim co mi to spravi , ja rada experimentujem .

janulkaaa

tak kombucha sa v prvom rade nepestuje, ale je to určitý kvasný proces a ked si ju zozenies tak ju je najlepsie dat do zeleného čaju s cukrom a necháť stát aspon 10 dní, ale trochu obsahuje stopy alkoholu , takže potom radšej nešoférovať...ja ju používam najmä na pokožku , raz sa mi spravil ekžem na ruke mala som ho asi týžden a vcelku to svrbelo a potoms om si dala na ekzem kombuchu a pomohlo do 2 dni už ma to nesvrbelo, tak som ani nevedela ze ho mam a uplne zmizol do týždna. a tiež je dobre, kombuchu davat na vlasy po umytí miesto kondicionera, sa krasne lesknu po nej a lahko sa rozcesavaju,-)

radca

luiza,

kombucha sa na cukrovku nedoporucuje, lebo je velmi sladka. Ono dost zavisi, na com je kombucha pestovana. V extremnom pripade sa da pestovat aj na Cofole, alebo Kokakole a ta veru velmi zdrava asi nie je.

luiza

ahoj miraz aj ja som si kupila dobierkou tuto hubu pred tyzdnom no uvidime , snad sa jej bude darit a dufam ze aj na moju cukrovku :)lebo som mala aj od inych ludi dobre skusenosti ohladne liecivich ucinkov tejto huby