Roztrhnutý predný krížny kolenný väz

Príspevok v téme: Roztrhnutý predný krížny kolenný väz
peter99

caute, som 3 mesiace po plastike kolena, zatiaľ poctivo rehabilitujem, stehenný sval mám možno menší o 0.5-1cm. bicyklujem, robím predkopávačky, legpress 100kg, čo som celkom prekvapený...
o taký mesiac chcem začať behať na bežiacom páse...
aké sú vaše skúsenosti po plastike? oplatia sa aj nejaké tabletky resp. vitamíny na šľachy a väzy? Môžem začať hrať rekreačne futbal po 6 mesiacoch s ortézou? je ten väz slabší ako väz, môžem sa báť, že toľko nevydrží ako ten väz? ak sa mi nič nestane, tak aj po 30 rokoch bude fungovať?
bol som operovaný technikou štepom B-T-B vstrebateľná šrúba.

Ivka 1

Inulek tak začnite s aloe čistým gelom aby sa organizmus najprv prečistil a ž potom aloe gelom s pridavkom chondroitinu,chondrosulfatu a msm , vtedy už nerieši čistenie organizmu ale zamerá sa na riešenie konkrétnych ťažkostí s kolenom. V prípade potreby ako postupovať,sa mi môžete ozvať na mail. Aloe Vera gélov je veľmi veľa ale je potrebné kúpiť naozaj kvalitný,aby ste neboli sklamaná.

Ivka 1

Inulek tak neviem,rehabilitačný lekár s tým asi má dobré skúsenosti. Inak hojeniu kolena napomáha okrem cvičenia aj užívanie aloe vera gélu s prídavkom Glukozamínu (síran glukozamínu), Chondroitínu (síran chondroitínu), MSM etylsulfonylmetán, organická síra), vitamínu C.
Glukozamín – pomáha pri tvorbe a udržaní kĺbovej chrupavky, obnovuje poškodené kĺby, šľachy, chrupavky a mäkké väzivo. Udržiava tekutinu v chrupavke, je stavebným kameňom kĺbového maziva a stimuluje bunky chrupavky (chondrocyty) k produkcii kolagénu a proteoglykanu. Pri perorálnom podaní sa ľahko vstrebáva a asi do 4 hodín sa dostáva na miesto svojho pôsobenia. Má protizápalový účinok a ochranný vplyv na chrupavku.
Chondroitín – stará sa o výživu chrupavky, ktorá nie je priamo vyživovaná cievnym systémom. Je to priama zložka chrupavky. Tiež zabraňuje aktivite enzýmov (elastázu, kolagenázu) , ktoré urýchľujú degradáciu chrupavky. Má rotizápalové a bolesť tlmiace účinky, spomaľuje poškodzovanie chrupavky a povzbudzuje jej rast, zlepšuje pohyblivosť kĺbu a výrazne obmedzuje potrebu užívania nesteroidných antireumatík.
MSM = Metyl-Sulfonyl-Metan - je to druh organickej síry, ktorá sa nachádza v každej bunke ľudí i zvierat.Jednou z jej najdôležitejších vlastností je jej schopnosť tíšiť bolesť spojenú so zápalom, teda aj artritídu. Síra pomáha, aby sa potrebné látky dostali do chrupavky. Spolu s vitamínom C je rozhodujúca pri tvorbe kolagénu a udržiavaní zdravej chrupavky.
Rovnako pomáha aj užívanie kyseliny hyalurónovej.Kyselina hyalurónová lubrikuje a odľahčuje kĺby a svaly.

inulek

otazku ci mozno pouzit biolampu som dala z dovodu, ze tiez sa stretavam s rozporupolnymi nazormi. Moj operater, resp. sestricky mi vyslovene biolampu ZAKAZALI, rehabilitacny lekar zas tvrdi opak, a to ze biolampu treba. Tak som zmatena a naozaj neviem ci ju pouzivat, alebo odmietnut. Ide mi len o to, aby som si koleno nepohorsila...nehoji sa tak ako by sa malo

Ivka 1

Spúšťačom leukémie mohlo byť všeličo, môj syn mal zlomenú ruku v lakti, po odobratí sadry mu ostala v skrčenej polohe. Nasvecovali sme mu to bioptronovou lampou a veľmi mu to pomáhalo, ruka sa mu pekne vystrela...

Karolína_M

Chcela by som sa vyjadriť k téme biolampa. Môj otec bol tiež po operácii kolena keď mu odporučili biolampu, takže sme si ju aj zakúpili. O 6 mesiacov zomrel na leukémiu a v BB nám povedeli, že spúšťačom leukémie mohla byť práve biolampu. Dr. nám povedal, že dlhé kosti a kĺby by sa vôbec nemali svietiť,takže pozor.

Ivka 1

ano bioptronova lampa výrazne napomáha hojeniu a k tomu kyselinu hyalurónovú v tabletkách a všetko bude oveľa rýchlejšie zahojené.

inulek

ahojte, som po plastike predneho skrizeneho vazu, zajtra budu tri tyzdne od operacie. mozem na koleno popri rehabilitacii pouzivat bioptronovu lampu? Operovali ma technikou BTB. dakujem za odpoved

marius66

Ahojte. Som 3 tyždne po artroskopii, mal som pretrhnuty križny väz a iné. O pár mesiacov idem na plastiku. Chcel by som vedieť či náhradne väzivo získane zo stehenného svalu bude plne zastávať pôvodu funkciu krížneho väzu. Je to pre mňa veľmi dôležitá informácia, lebo veľa rokov sa venujem bojovým umeniam a iným športom.

Patrik 2

cawte mam po operácií predného krížneho väzu asi mesiac a cc 10 dní ale ked vystrem nohu puka mi v kolene mam strach ze ci sa mi tam niečo znovu neroztrhlo chodím pekne zacínam bicyklovat len mi tam puka napr. ked robím posilovanie kvadricepsu ..