problémy so žalúdkom

Príspevok v téme: problémy so žalúdkom
kolinia2

Dobrý deň, už asi dva týždne mám problémy so žalúdkom. Ťažko sa to dá opísať, jesť mi chutí, ale väčšinou, čo zjem, tak sa cítim plná, dakedy mám aj kŕče. Nad ránom sa budím, s bolesťami chrbtice na viacerých miestach, ale neviem, či to s tým súvisí. Väčšinou ma bolí pod ľavým rebrom priamo žalúdok alebo ľavá strana chrbtice. Môžete mi poradiť, veľmi sa bojím gastroenterologa a hadicky, neznasam to !!!!

kolinia2

No zaujimave teda, budem musiet zajst k lekarovi, lebo som nervozna z toho, dokonca sa normalne bojim, ci nie som tehotna, lebo mi par dni meskaju. Dufam, ze je to len z nervozity. : ((
Okrem toho, zacala som brat pravidelnejsie teda ten psylium, ale ja ho mam v tabletkach, v tom priesvitnom obale, ako kapsle. No a vcera v noci z nicoho nic, som mala hnacku, ala dala som si hylak a potom uz ok. Priatel mal pred dvomi dnami v praci asi daky virus, napinalo ho na vracanie a aj jeho kolega, tak teraz neviem, ci som to chytila od neho alebo to suvisi s mojimi problemami.

kaciatko7

myslim, ze urcite je dolezite mat ciste crevo (psyllium, kokos.mucka, lan.semiacka...), pretoze sa ziviny a takisto aj vitaminy, mineraly atd. vstrebavaju do tela cez crevnu stenu. takze v podstate nie je len na upravu stolice, ale celkoveho zdrav. stavu. ak nebudes mat v poriadku crevo (t.j. ciste a so spravnou florou, kt. ti pomozu vytvorit probiotika), vsetko prijimane telo lepsie vyuzije. takisto aj zaludok, pokial nebudes mat v poriadku kyselinu, napr. jej bude nedostatok, vsetko sa nestravi dostatocne a tym padom to zas menej vyuzijes. takze uvedene veci su v podstate aj prevencia, ale aj liecba.

kaciatko7

ano, je to struhany kokos. ja momentalne striedam psyllium(1PL) s kokosom, ten zjem denne aj 3PL, tiez mi chuti, je tak trosku sladky :) a dokonca sa mi zda, ze mi pomaha lepsie ako psyllium. inac, spominali ste helikobaktera, ze je dobry aj citricidal. moment hodim sem link

masasko

mirka23
s tym súhlasim, že rozne probiotiká, psylium, vlakninu,... treba uživaj ak kej človek nie je chorý pre pravidelné a zdravé vyprazdnovanie, tym určite nic nepokazi.

masasko

kolinia 2
Robili mi aj gastro vyšetrenie, inak sa nedalo, ale pravdu povediac už mi to bolo jedno, chodila som od obvodnej k rôznym odbornikom a nič, tak som už konečne chcela vedieť prečo ma to boli.
Tych prejavov je viac podľa toho kde mas helika: v žaludku alebo dvanástniku. Niektorí ludia vtedy nemôžu jest lebo majú veľke bolesti, zvracaju, iní sa zas naopak musia najest... Nemusí to byť tvoj prípad, ale minimalne za obvodnou by si mala zajst nech ti vezme krv na rôzne infekcie ktoré by mohli spôsobovat tu bolest.

mirka 23

kolinia, napiš mi mail a dam ti vedieť, odkial zoženieš kvalitne doplnky.
Inak ak by to bol helikobakter, tak na to po´maha koloidne striebro. V každom prípade enzymy probiotika a vlakninu treba brať.

kolinia2

mirka23 no ved som to myslela ako otazku, len som tam nedala otaznik, kde potom mozem zohnat kvalitne enzymy a probiotika??

masasko - ale mna nebolieva pod pravym rebrom, mna boli skor pod lavym a tak, lava strana, chrbtica tak zvlastne a ja sa bojim ist doktorovi, lebo ta ma hned isto posle ku gastroenterologovi a ja mam hrozny strach z tej hadicky, proste to neznesiem a nedam si to spravit... neda sa to inak zistit? alebo teda uspat, tebe to nerobili nahodou? lebo toho helikobaktera mala bratova frajerka, ale ona stale vracala a bolo jej zle a mne nie je, potom sa to asi vselijako prejavuje, co?

masasko

A ešte niečo, ako je to naozaj heliko tak to nezanedbaj a chod k doktorke, lebo helikobakter časom spôsobuje vredy. Tak držim palce, aby si sa vyliečila :)

masasko

A psylium som brala aj ja, aj teraz si ho niekedy dam preventivne, ale on je skôr na pravidelne vyprazdnovanie čriev a na prečistenie. S tou bolestou Ti asi velmi nepomôže.