menštruačný cyklus

majcuk

Potrebujem radu,či prechod môže byť aj takýto:mám 48 rokov ,doteraz som mala pravidelný cyklus ozaj krátky 22 dní,teraz
mi po prvý raz vynechal cyklus a potom som začala krvácať ale už dva týždne to trvá,
je to normálne?som totiž anemik.

AK

Niekedy to môže spôsobiť aj anovulačný cyklus, teda, že neprebehla ovulácia, to by si zistila, keby si si merala ráno bazálnu teplotu, že sa teplota v druhej polovici cyklu nezdvihla na vyššie hodnoty. Môže to byť aj stresom, prechladnutím, nemusí to znamenať nič hrozné.

lunaqq1

dakujem za odpoved,no moze byt ze prichadzam do prechodu.no aj ked sa mi zda ze je to este skoro.mam casto aj bolesti v oblasti laveho vajecnika,no nezistili mi nic.najnovsie mi zistili hnis v moci.caka ma este urologia.nemoze to byt aj gynekologicky problem ten hnis v moci?dakujem

Ivka 1

Dievcata pravdepodobne tu ide o hormonalne vykyvy. Jamama sem tam sa to stava a potom to zase ide ako predtym.

Lunaqq - pomaly sa priprav na prechod. Niektorym zenam to po 40 zacina takto.
Najprv sa skrati menstruacny cyklus, niekedy aj na kazdych 20 dni a potom zase
menstruacia jeden mesiac, dva vynecha a potom ju mas pol roka a zase vynecha na dlhsie obdobie a vrati sa . Toto moze trvat aj dva roky az sa menstruacia uplne strati a po roku uz mozeme hovorit o menopauze . Vsetko zavisi aj od genetickych danosti, spytaj sa svojej mamy ako to bolo u nej. Pridaju sa aj sprievodne znaky spojene s klimakteriom, navaly tepla, busenie srdca,zmeny nalad atd.

jamama

hak neuživam,lieky som brala salofalk,je to na zapal hrubeho čreva,na prib.letačiku som sa o tom nič nedozvedela.

lunaqq1

mam 40 rokov a posledne 4 mesiace mam manstruaciu kazdych 24 az 25 dni.na preventivnej prehliadke u gynekologa som mala vsetko v poriadku.tak teraz neviem kde je problem.