Dieta nechce rozpravat

modracik

Ja poviem moju skúsenosť s vnučkou.Tiež nechcela rozprávať v 2,5roku,stále sme jej rozprávali, každú činnosť komentovali nahlas a pomaly..treba veľa trpezlivosti,začala si rozprávať sama,slová, ktoré sme nerozoznali, taka malá "hatlanina" to bola, miestami aj smiešna.Rozprávala sa s bábikami.....boli z toho rodičia takisto nešťastní, ale akonáhle začala chodiť do škôlky,/3ročná/ že bola viac medzi deťmi, jazýček sa jej rozviazal a pekne rozpráva.Myslím, že sa nemusíte obávať, to príde, ešte je malá, aj keď niektoré deti už hovoria, nie sme všetci rovnakí...

malyba

tykusa
Mam chlapca v triede, ktory ma 4 roky, rozprava a nikto mu nerozumie.
U neho je to o to zlozitejsie, ze zije v ang. prostredi, chodi do ang. skolky a ku mne chodi na slovensky jazyk kazdu sobotu. Jeho jazyk sa neda identifikovat (akokeby si ho priniesol s predosleho zivote).
Vela spievame slov. pesnicky, zapaja sa a spieva. Takze doporucujem jednoduche decke pesnicky..Kukulienka, Kolo kolo mlynske, pec nam spadla......Zozente si CD s penickami a spievajte.

tikusa

Dobrý deň,tak som si prečítala všetky príspevky aj mi máme asi takého malého lenivca,malý má3 roky a 7 mesiacov a tiež sa mu strašne pomaly rozvezuje jazýček,rozpráva celý deň,ale nikdo mu nerozumie už sme s ním boli aj po vyšetreniach aj sme chodili k logopedičke a momentálne nás poslali do Dialog centra Žilina ,on je strašne zlatý všetko rozumie,poslúchne ,ale ten nepodarený jazyk nie a nie sa rozviazať.Mňa ako mamu to strašne trápi,ale asi naozaj musí prísť ten pravý čas.

kabel

mata, musis prestat reagovat na jeho ukazovanie. jednoducho ked bude nieco chciet, nedostane to, kym to nepovie.
ked ukaze, povedz, ze nevies, co chce a nerozumies mu, ze to musi povedat. v tomto musis byt zasadova-nereagovat na jeho ukazovanie. a nepokusaj sa ho rozrozpravat opakovanim, sama vidis, ze to nikam nevedie.

mata82

mam 5 rocneho chlapca,ktory nechce rozpravat...uz som s nim pochodila aj po vysetreniach kde mi povedali ze je vsetko v poriadku ze on je lenivy,ze zacne ale som s toho na nervy a niekedy sa toho obavam ci vobec zacne komunikovat.Vie povedat par slovicok a ked nieco chce tak mi to ukaze...dost ma to znepokojuje aj tym ze on vobec nechce so mnou spolupracovat ked mu poviem aby nieco zopakovat tak sa mi doslova vysmieva

evka pet

moja dcerka ma 2,5 roka a taka je leniva rozpravat ze az....ked sa snou ucíme tak si len zacene klepkat po ustach ze rozmysla a zacne vsetko ine robit okrem toho ... tak teraz ste ma ukludnili :-D

-elenitka-

Jasné,treba o tom povedať lekárovi. My sme to diskutovali s lekárkou, keď mal syn 2,5 roka a vraj máme počkať do 3 rokov, keď nebude rozprávať, vraj dostane na to lieky. Dovtedy sa to však vyriešili samo. Takže komunikovať s lekárom.

Wanillka

no podla toho čo viem.. v škole mam psychologiu.. tento rok vývinovú a u každého je to indivudálne kedy začne rozprávať.. a počula som teda že dieťa začalo rozprávať aj v štvrtom alebo piatom roku života :)