Kde vznikajú hlieny - sopeľ?

Gima

Hlieny vznikaju v nosných dutinách dutinách. Na ich odstránenie, počas chrípky, stačí med s citrónom a čaj, acidofilné mlieko.

Dusanly

Mal som alergiu, už ju nemám. Zmenil som stravu a už mi nič nie je. Princíp je v tom, že nie každý človek vie spracovať každé jedlo, lebo jeho chemická fabrika - vnútorné žľazy neviedia vyprodukovať látky - enzýmy, hormóny a Boh vie ako sa volajú, ktoré jedlo pomáhajú rozložiť, aby sa vstrebalo cez črevá a krv do buniek a dodalo energiu - palivo-bielkovinu... Každý človek je genetický iný a jeho predkovia iné jedli, ako on je teraz. Niekto môže jesť mäso, iný len rastlinnú stravu... Niekto sa opije z štamperlíka alkoholu, iný môže vypiť aj liter a nič... Pri alergiji je problém je ten že niejaka látka z jedla zahltí organizmus-telo a telo tu látku nevie vylúčiť a celý organizmus sa stáva citlivým a potom reaguje na iné látky, ktoré fungujú ako spúšťač reakcie - katalizátor. Alergolog testuje nie látku, ktorá to zapríčinila, ale ten spúšťač, predpíše liek, ktotý potlačí citlivosť tela a neodstráni zahltenie rganizmu!!! Bohužiaľ lieky pri dlhodobom užívaní majú vedľajšie účinky. Na začiatku pomôžu a potom je to horšie...Ktorá to je látka-z jedla, ktorá to spôsobuje je u každého iná...Tú si musí každý nájsť sám. U niekoho to môže byť lepok v chlebe- cestovinách, u druhého škrob, ktorý je aj v zelenine napr. -zemiaky. Tretí nemôže cukor, pričom nemá cukrovku, ďalší uživá umelé sladidla... Tiež cukor nieje rovnaký s cukrovej repy a iných rastlín. Tiež potravinári svoje výrobky robia tak, aby dlho vydržali kombinujú všelijakú chémiu a potom sa čuduj že ľudia majú alergiu...pozor na "E" ...Tiež nevhodnou kombináciou potravín vznikajú v žalúdku plyny-kysne to a aj to môže vytvoriť novú látku, ktorá "zahlcuje" Pričom človek nehnačkuje...Na internete je o stravovaní je veľa polemík, každý si musí najsť čo mu vyhovuje a sledovať čo je a ako sa mu mení alergia... Musí sa naučiť to cítiť..Tiež sa treba vyhýbať kombinovaniu uhľohydrátov s ovocím - bijú sa tam vraj typy cukrov...Správne palivo- jedlo nesmie po najedení unavovať, ale človeku musí dodať energiu. Ani do auta nemôžete dať iné palivo, iba také na aké bolo vyrobené... Ak toto pochopíte tak sa Vám stratí alergia a pri správnom jedle sa zvýši imunita a žiadné lieky už nebudete nikdy potrebovať...Telo človeka má v sebe samoopravné mechanizmy... Nech sa Vám darí!!!

vitavi

Keď nebudeš brať hlienotvorné mlieko a mliečne výrobky /sladkosti , husté tuky a ďalšie potraviny/, nebudeš musieť brať ani nič protihlienové a ani antimikrobiálne.

RNG

Hlieny su prirodzena obrana tela, ktore sa snazi neziaduce latky odtlacit od sliznic a dostat von.
Moze to byt obranna reakcia na rozne alergeny, ci uz vzdusne(pel, plesnove vytrusy, prach, roztoce...)alebo rozne latky, co telo nevie v potrave spracovat.
Podobne posobia aj vylucky roznych mikrobov, najma tych, ktore vedia z hlienov zit.
Na vzdusne alergie pomaha quercitin, 3 x 600 mg,
na potravinove pomoze sa im vyhnut alebo brat chybajuce enzymy, s ktorymi tieto latky telo vie spracovat,
na mikroby treba rozne antimikrobialne.
Casto pomaha brat odhlienuju ce NAC(2 x 600 az 1200 mg) serrapaptazu(3 x 120 000 IU)
a proti nakazam zijucim v hlienoch pomoze najma carvacrol z oreganoveho oleja, davka carvacrolu 3 x 200 mg, najleposie vo forme entericky chranenych kapsul oreganoveho oleja, ako ma napr firma NOW, kde je v kazdej enterickej kapsuli minimum 100 mg carvacrolu.
Kvapockove nakazy , ktoere sa mozy zdrzovat v prinosnych dutinach aj dlhe mesiace treba adresovat antimikrobialnymi roztokmio, napr roztok citricidalu vo vode kvapkat do nosa 3 x denne, v leze, aby sa to dostalo aj do celnych dutin. Roztok si pripravis napr z 30 ml vody do ktorej das 3 kvapky citricidalu. Miesto vody tam moze byt aj kokosovy olej, najma v zime pri suchom vzduchu to pomaha na sliznice, aby nevyschli a nepraskali
Sam kokosovy olej je tiez mierne antimikrobialny.
Inac ustne brane prostriedky sa do prinosnych dutin obvykle nedostanu. ATB adresuju lejn bakterie a teda su casto neucinne, dokonca niektore infekcie doslova podporia.

SEndo

Od známych som sa dopočul, že keď mávate problémy s alergiou, nádchami a plným nosom treba obmedziť, keď nie tak úplne vylučiť príjem MLIEKA.. možno aj mlyčných výrobkov.. a každý deň si aplikovať do nosa slanú vodu.. neviem presný pomer.. na 1 liter 2 kávové ližičky soli.. buď to potiahnete nosom, alebo si to striekajte,.. soľ a ako je aj známe morská soľ uvoľnuje nosové cesty,... príčinu hľadajte vždy v tom čo jete,.. a všetko vzniká v pľúcach, či sú to alergie, astma, nachladnutie,.. mlieko vytvára hlieny, tak ho nepijte, mielko pijeme len určitú časť života,.. a je materinské,.. neverte reklamam a svetu, že kravské mlieko je vúborné.. to je pre teľce.. je to len biznis ako všade a zo všetkým. Ďakujem

lejdyb

som alergik beriem ceterizín,nasonex,symbicort,ale napriek tomu mám stále hleny,ktoré musím stále vykašliavať aj v noci som zúfala s toho poraďte mi prosím ďakujem

radko552

Nádcha je nepríjemná vec. Mňa už netrápi veľmi dlho. Pochopil som, že proti prehladnutiam, nádcham, chrípke je dôležitá prevencia typu posilnenie si imunity, atď. Je viac možností ako. Ja už dlho beriem 2 krát ročne po dobu 3 mesiacov prípravky s obsahom Beta glukánu. medzi veľmi kvalitné (aj podľa NATO USA) sú glukány pod menom Wellmune od Biothery USA. Na slovensku sú obsiahnuté v kaps. Drimmune