Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Lekarské skratky - výsledky z krvi

Príspevok v téme: Lekarské skratky - výsledky z krvi
n,,,

Ahojte mám isť na alergické vyšetrenie a pred tým mi brali krv a výter z nosa a hrdla a prišli mi výsledky a neviem to prečítať teda čo znamená čo ak by sa tu nejaký našiel čo by vedel.. či je to dobre alebo zlé.. tak dakujem

toto bude asi z krvi REF. HODNOTY
WBC 5,50 10e9/L 3,5-10,0
RBC 4,65 10e12/L 3,8-5,2
HGB 136 g/l 120-168
HCT 0,42 0,35-0,46
MCV 90,1 fl 80-95
MCH 29,2 pg 27-32
MCHC 325 g/l 320,370
PLT 271 10e9/L 130-450
LYM% 45,8 +% 25-45
MXD% 7,30 % 1,3-25.9
NEUT%46,9 % 37-72
LYM 2,50 10e9/L 1-3,7
MXD 0,40 10e9/L 0,1-1,6
Neut 2,60 10e9/L 1,5-7
RDW 41.7 fl 35,3-48,9
PDW 13,1 fl 9.4-18.1
MPV 10,2 fl 8,5-12,4
P-LCR 27,6 % 14,3-44

NEJAKý Eozinof 100 10e9/L 100-250

TAMPÓN Z NOSA
nalez Staphylococcus aureus

Stanovenie kvalitatívnej citlivosti na antibiotika
Ampicillin ..............R
Ampicilin/Sulbactam ............C
Oxacilin 1,0mcg ...............c
Erytromycin...................c
Tetracylin....................c
Fucrantoin....................M
cefalotin................c
ciprofloxacin.............c
cindamycin........c
sulfametoxazol+trimetop.........c

S-proteíny 76,60 g/l 64 - 83
S-albumín 43,5 g/l 38-52

IMUNOLOBIDKCÉ PARAMETRE
S-IgA 1,20 g/l 0,40 - 3,50
S-IgM 1,67 g/l 0,50 - 3,00
S-IgG 11,41 g/l 6,50-16
S-IgE 13,54IU/ml 100
S-prealbumín 0,26g/l 0,21 - 0,41

ELEKTORFORÉZA PROTEÍNOV V SÉRE
S-ELFO albumín 46.1 g/l 35- 50
S-ELFO alfa 1 glo 2,9 g/l 1,6 - 3,5
S-ELFO Alfa 2 flo 8,2 g/l 4,5- 8,5
S-elfo betaglob 8,3 g/l 5,0-10
S-elfo gamaglob 11,10 g/l 9-17

Špecifické proteíny
CRP 0,93
Antistreptolyzin 288,2

dakujem :)
-----------------
Vysvetlenie hodnôt krvného rozboru www.zdravie.sk

vodnar

Dobrý deň. Mám výsledky krvného obrazu a doktorka mi s hrôzou povedala, že mám v krvi acetón. Poradíte mi, čo to mohlo spôsobiť? Moje výsledky krvy sú:
Glukóza- 4,9, Kreatinín-54,9, Bilirubín celkový-12, ALT-3,39, GMT-2,60, Fosfatáza alkalická-2,00, Cholesterol-4,3, Triacylglyceroly-1,32,
WBC-4,04, RBC-3,83, HGB-10,7, HCT-32,7, MCV-85,4, MCH-27,9, MCHC-32,7, PLT-255, RDW-SD- 41,2, RDW-CV-13,5, PDW-12,1, MPV-10,5, P-LCR-30,1
Moč chemicky- pH- 5,0, Bielkovina-+, Glukoza-negat.,Ketolátky-negat., Krv-+, Bilirubin-negat., Urobilinogen-negat., Moč sediment: Erytrocyty-13000, Leukocyty-6500, Drť-prítomné. Prosím o posôdenie mojich výsledkov. Ďakujem. Vodnár

Derek

Dobry den,chcel by som sa informovat ohladom urcitych zloziek z vysledkov krvi : znizene hodnoty NEUT 52.4% ref.medze 57-68
zvysene RDW-SD 41.8 fl
ref.medze 19-35,7
zvysene PDW 16.4 fl
ref.medze 12,5-15,3
zvysene MPW 12.1
Ref.medze 7.8-11
zvysene P-LCR 40.9%
ref.medze 19-36
Prosim Vas rad by som vedel co znamenaju tieto skratky v krvnom obraze.mozte mi zaslat odpoved na email. dakujem

Laura1

ahoj HappyHippooo tak si skúsim tipnúť:Lym by mohli byť lymfocyty-biele krvinky. Gra: granulocyty ,Mid :neviem. s-ALP:je alkalická fosfatáza . zdravím

Laura1

ahoj katula36 neviem,či ešte potrebuješ odpoveď. Ja by som chápala S-CB 6O,9 g/l ako sérové celkové bielkoviny ,norma od 6O-82g/l. zdravím

jaanna

n,,,

je to jednoduche-za lomitkom mas rozpatie normalnych hodnůt....tak si porovnaj...a v nose mas zlateho stafilokoka a podla citlivosti Ti nasadia antibiotika....lekar by ti to mal vsetko vysvetlit.... A po vybrati antibiotik by Ti mali vyter opakovat.....,ci zabrali antibiotika...Prajem uspesne preliecenie....

Textová Inzercia

Fresh - pre zdravie zamestnancov.

Služba pre firmy, ktorým záleží na zdraví svojich zamestnancov. Objednajte hneď!

Máte problém s erekciou?

Erexus vyrieši váš problém! Náhrada liekov založená na prírodnej receptúre bez lekárskeho predpisu s extra silou!

Správca siete - SANDING

Správa firemných počitačov. Bratislava a okolie.

Zaujalo Ťa niečo? Zostaňme v kontakte!

Registruj sa na fóre a dostávaj emaily o nových príspevkoch v témach, ktoré Ťa zaujímajú.

Chcem sa registrovať

Prihlás sa k odberu noviniek a zaujímavých článkov

Lekarské skratky - výsledky z krvi - Fórum - ZDRAVIE.sk