Kandidova dieta

Príspevok v téme: Kandidova dieta
maruska77

Ahojte,
chcela by sa spytat tych, co drzali tuto dietu a pomohla im na kvasinky, co presne sa moze a nesmie jest a odkial si zadovazili tie doplnky, ktore su k tomu potrebne. mam o tom nejake informacie, ale potrebovala by som to vcelku a od niekoho kto to drzal a pomohlo mu to...
dakujem za kazdu radu :)

konas

Ahojte,
Chcem sa vás spýtat či pri tej diete možem biele jogurty nizkotučne,avokáda, rybičky v konzervách a či možem jablka , ale asi skor len kysle jablka nedozrete, čo vy na to ?

leo paleo

ahoj maruska,

dufam sa dari dobre a uspesne bojujes s kandidou.
ja na toto forum casto nechodim, tak prepac, ze odpisujem tak neskoro... dufam sa k tomu dostanes.

len strucne - paleo dieta, alebo skor zivotny styl je akasi snaha vratit sa k jedeniu veci, na ktore je clovek prisposobeny. pretoze ludia ako zivocisny druh na zemi ziju niekolko milionov rokov a vacsinu z tohto casu mali viac menej rovnaku stravu - lovci a zberaci. Po predstaveni niektorych novsich ptoravin (nie novsich z nasho pohladu,aj ked samozrejme sem spada snickers alebo cokoladova torta, ale skor z evolucneho pohladu, kde nejakych 10 0000 rokov co pozname obilninu,nie je dostatocne vela, aby sme sa prisposobili na jej dokonale stravenie - vid celiakia. takto degenerovali vsetky kultury co presli k polnohospodarskemu stylu zivota = obilniny.
je to ako keby zrazu zacnes tigre, co su vlasnte masozrave selmy, krmit rozkami - tym nechcem povedat, ze clovek je masozrava selma, aj ked tak niektori jedinci a dokonca cele narody funguju velmi zdravo!!!.

je vela extremistov a ludi, ktori su schopni rozoberat a hadat sa o male detaily, koniec koncov to vidis aj tu - kysla kapusta, ano alebo nie pri protikandidovej? ...

V paleo ide hlavne o vylucenie vsetkych novodobych a velmi spracovanych potravin. tie ktore presli dlhym vyrobnym procesom odhalis lahko - polotovary, nieco co ma na obale "zlozenie" na niekolko riadkov, par Eciek k tomu a zarucnu dobu pol roka...

iste "novodobe" potraviny mozu byt pre ludi prekvapenim, ale su to veci ako obilniny - vsetky (muka a je naozaj jedno ci celozrnna alebo biela), kukurica, mliecne vyrobky, a rastlinne oleje! tie maju velmi zly pomer omega 3 a 6 a posobia silne zapalovo!!!

vseobecne sa paleo chape ako nizkosacharidova strava resp. je tomu tak aspon v porovnani so standartne odporucanymi davkami sacharidov, ale nemusi to byt pravidlom. aj dnes su velmi zdrave narody, ktore neboli zasiahnute nasou civilizaciou a jedia vysoke davky sachacov - akurat ich zdroje sa lisia - zelenina, topinambury, sladke zemiaky, kokosy, korenova zelenina, ovocie. k tomu ryby a maso.
ale paleo su aj masaiovia alebo inuiti (eskimaci), ktori sa zivia vyhraadne zivocisnymi potravinami - tuky, organy a svalove maso a masiaovia aj mliekom. a su zdravy ako "rybicky". aj ked eskimaci maju vysoke percento osteoporozy, nebolo to tak vzdy - az od casov, kedy k nim prenikaju stravovacie zvyky z US.

nejako som sa rozpisala, ale zakladnu predstavu si mozes vytvorit. nemusi to byt koncept pre kazdeho a zivot si treba uzivat, k comu sem tam predsa patri aj nejaky ten kolacik, ale ja sama sa snazim zit podla tychto zasad co najviac a nemozem si to vynachvalit.

maruska77

presne pre toto som zakladala tuto temu, ale ako vidim naozaj je to tak ze co clovek to iny nazor...
ja sa drzim momentalne diety zo stranky www.candida.cz, lebo su tam napisane potraviny ktoere je vhodne jest a tiez tie ktore nie. podla toho idem ja. neviem ci je to na 100% spravne, ale dufam ze to zaberie..

RNG

inac , mira, ja nikdy nic nezakazujem, len davam na vyber a snazim sa odovodnit moju radu(tj rady lekarov povacsine, lebo moje osobne skusenosti si netrufam davat ako navod pre druhych, len osobne potvrdenie niektorych lekarskych mazorov)

RNG

mira, kvasne produkty obsahuju aj splodiny, ktore telo potrebuje odstranovat, nielen velmi uzitocne latky vytvorene kvasenim.
Kedze pri candide je telo zamorene podobnymi splodinami, aspon na cas kratkej protikandidovej diety sa nekontrolovane kvasne produkty neodporucaju, lebo su v nich zastupene nielen uzitocne bakterie mliecneho kvasenia, ale aj rozne plesne.
Velmi jednoduchy dokaz na to, ze su tam aj skodlive ti da, ked sa napijes vody z kyslej kapusty alebo zincice, a tvoje creva na ten utok neziaducich splodin zareaguju casto okamzite hnackou.
Inac ja som velmi za kvasene produkty, najma ked sa jedna o kvasenie kontrolovane, tj nasadenim spravnych laboratorne vypestovanych kultur do aspon ciastocne sterilizovanych jediel.

- mira

Zakazovanie kvasenej kapusty a kvasených zelenín pickles pri tejto diéte tiež nemá opodstatnenie, pretože tieto sú zásadotvorné, obsahujú veľa vlákniny, laktobacilly a keď je zodpovedne pripravené, neobsahuje hnilobné ani kvasné mikroorganizmy. Na to nám stačí dobrý čuch. Dobre pripravené pickles krásne vonia.
Naopak, je prospešné.

- mira

Hlavným cieľom protikandidovej diéty je navodiť ZÁSADITÉ prostredie v tele. V tomto prostredí kandida uhynie. Pomôže síce i fakt, že nemá dostatok voľnej glukózy, ale viazaná glukóza v celých zrnách obilnín je pre ňu oveľa ťažšie prístupná ako z cukru alebo ovocia. Celé zrno obsahuje okrem vlákniny i iné zložky, ktoré kandida nepotrebuje, bránia jej v metabolizácii.
Z tohto dôvodu celé zrno pri tejto diéte je vhodné.
Dokonca je veľmi potrebné pre prácu mozgu a celého nervového systému. Prakticky ním predchádzame stresom, ktoré vznikajú z kolísania hladiny glukozy a zo zamorenia.
Zamorenie je spôsobené i hromadením vedľajších produktov rozkladu bielkovín v tele, zaťažením obličiek, mrtvolnými jedmi a pod. Preto sa nezastávam uplného nahradenia polysacharidov bielkovinami, hlavne nie bielkovinami z mäsa cicavcov a vtákov. Eskimáci predsa jedia prevažne ryby.
Okrem toho mäso cicavcov silne prekyseľuje, a to nechceme.

maruska77

leo paleo
co je to to paleo??? prvy raz to pocujem...

RNG
som rada ze si napisal to ze ak sa clovek do niecoho nuti, tak to nema konecny ucinok. presne... aj ked ja som zistila, ze to dokazem a neni to az taky zabijak nejest sladke. najdem si nahradu..jablko...acidko alebo tak. sa da to :) citim sa teraz taka lahsia... ani nie chudsia ale zvnutra lahsia... :) uvidime..
inak plesnove syry niesu dobre?

kaciatko7

karioll, ocividne si clovek malo scitany...niektori ludia napr. pri rakovine podstupia 42-dnovu hladovku, t.j. uplne bez sacharidov, bielkovin, tukov atd...a nezomru. len sa vyliecia. takze pri 2-tyzdnovej bezsacharidovej diete je naozaj nemiestne tvrdit, ze si clovek ublizi a nebodaj zomrie. vies, keby si viac studoval, cital a zaujimal sa, nielen pouzival nabiflovane ucivo z fakulty (ak vobec), tak by si mal ine nazory. nielen taketo zaslepene a jednostranne. chvalabohu, ze sem prispievaju aj ludia ako je RNG, ktory sa ocividne zaujima a ma nieco o tom nastudovane a precitane, vyskusane, co o tebe sa tvrdit bohuzial neda.