Oxybenzón v kréme na tvár - škodlivý alebo nie?

Príspevok v téme: Oxybenzón v kréme na tvár - škodlivý alebo nie?
Adulka

Ahojte, mám krém na tvár a na krabičke bolo napísané: Upozornenie-vyhnite sa kontaktu s očami, obsahuje OXYBENZÓN. Neviete niečo viac o tejto zložke? Nieje to škodlivé? Krém mi inak vyhovuje ale neviem, či si nemám radšej kúpiť iný kvôli tejto zložke, na nete som nič o tom nenašla, akurát, že to bolo dosť kritizované..
Tak neviem....

LianaDcross

No, predovšetkým si myslím, že Avon vôbec nie je zlá kozmetika, používaj ju roky a nemala som ani jeden problém....čo sa týka tej látky,áno, obsahujú ju nejaké krémy, je to však v množstve, ktoré pleť nepoškodzuje ale jej pomáha....a zamyslite sa ľudia, nie je už pomaly všetko, čo používame, jeme, pripravované tak, že to obsahuje plno umelých látok ? Podobne ako s mäsom a sú ďalšie veci o ktorých nemajú niektorý ani tušenia ....takže je to trošku na hlavu....

tenniac

Dobry den,

Oxybenzón alebo aj benzofenón (v Alpha-H produkte DEM je to konkrétne Benzofenón-3) je látka, alebo aj UV filter, ktorý sa používa v ochranných krémoch proti slnku špecificky filtrujúci určité UV lúče aby ochránil pokožku pred ich škodlivými účinkami. Výsledkom skúmania CIR (Cosmetic Ingredient Review Expert Panel) je, že táto látka je bezpečná na používanie v kozmetických prípravkoch pri koncentrácii do 7%. EC Cosmetic Directive (Smernica Európskej komisie pre Kozmeické produkty) povoľuje používať Benzofenón-3 v kozmetických produktoch až do maximálnej koncentrácie 10%. Boli zaznamenaná ojedinelé prípade fotocitlivosti na túto ingredienciu. Podľa EC Cosmetic Directive je na produktoch povinný nápis “OBSAHUJE OXYBENZÓN” ak product obsahuje koncentráciu viac ako 0,5% tejto látky.

Odporucam Vam do pozornosti skvelu pletovu kozmetiku Alpha-H. www.alpha-h.sk

mirka 23

Adulka, Avon je dosť zla volba. Tipujem, že to obsahuje aj kopec parabemov. Tej kozmetike sa treba vyhýbať, ak nechceš mať problémy a tiež by som si nekupovala kozmetiku z drogérky a ani Vichy z lekárne.

lizanka

na anglickej wikipedii sa uvadza, ze je to potencialny fotokarcinogen-t.j. ze prenika do pokozky kde za posobenia slnecneho svetla vytvara vysoke mnozstvo volnych radikalov a poskodzuje DNA, oxybenzon absorbuje UVA a UVB ziarenie a pouziva sa casto do slnecnych skiel, vyrobky s jeho vyssou koncentraciou nez 0,5per. musia byt oznacene "obsahuje oxybenzon"