Čokoládová cysta

lili33

ahojte :-) mozem sa spytat, kde byvaju take cysty umiestnene? nasla som si vnutri akysi utvar, ta ci by ste mi to nepriblizili, dakujem :-)

vanes

dneska ma prepustili z nemocnice, mala som čokoládovu cystu 7 cm a urobili mi ju laparoskopicky v pohode...lekár povedal, že skusi laparoskopicky a ked sa nepodarí bude rezať a naštastie sa podarilo za 24 hodín ma prepustili domov :)

verun

Všetkým vám veľmi ďakujem, keď bude niečo nové, tak sa ozvem. Uvidím, kedy ma na tú operáciu objednajú, dúfam, že čo najskôr, nech to už mám za sebou.

RNG

tema endometrioza tu uz bola,da sa to najst vyhladavacom, jedna sa o hormonalne zavisle cysty a ide sa na ne podobne, ako na myomy
-odkaz odstránený-

jaLENja

Ja som bola u onkogynekológa kvôli tomu, že mi určili diagnózu endometrióza a pritom bývajú zvýšené onkomarkery, ale nie je to rakovina. Navyše, temto oknkogynekológ mi nasadil liečbu, ktorú bežný gynekológ nedáva, lebo by mu ju nepreplatila poisťovňa...
Neboj sa ničoho, aj taká veľká cysta môže ísť von laparokopicky, bolo by pre teba menší a menej náročný zákrok.
Ak to vo vašom meste nerobia, skús sa spýtať, či by ťa neposlal na tú operáciu inde, napríklad do Martina, alebo aj na Orave sú na toto odborníci, alebo ešte som počulal že V banskej BYstrici je na to dobrý doktor, len si teraz nespomeniem na meno. Mne doktor pre ďalšiu operáciu navrhol rovno tohto odktora v BB, lebo je vraj na to najlepší. Ak si spomeniem na meno, napíšem ti ho tu.

verun

Mancinka, ďakujem ti pekne, už som sa trochu ukľudnila. V pondelok si idem dohodnúť termín operácie, tak mi držte palce.

mancika

VERUN ,,,,vobec sa nemusiš bať, nie je to rakovina ,aj ja som bola vyplašana ale vdaka bohu mam gynekologa ktory je sučastne aj onkolog, tak mi to vysvetlil,že to je len druh cysta ,a preto mi ju neostranil laparoskopicky leob bola velka ako pomaranč a mohla by prasknuť a sposobiť infekciuu v brušnej dutine,tak preto ma rezali celu, prve dni boli hrozne po operacii ale potom sa to dalo , marodila som na to 8 týždnov a bola som aj v kupeloch potom

verun

Áno, písala. Ale už neviem pod akým. Mne doktor povedal, že je veľká na laparoskopiu, ale že sa musí odstrániť, lebo by mohla prasknúť a mohli by byť z toho problémy. A prečo si mala onkogynekológa a nie obyčajného?

jaLENja

Nepísala si tu už pod iným menom?
No neviem, ale podľa slov môjho doktora(onkogynekológa)sa operačne riešia cysty nad 5 cm a aj to laparoskopicky... Ale je to individuálne.
Tiež som mala tzv. čokoládovú cystu 7,5 cm a šla som na laparoskopiu a prebehlo to celkom v pohode.