Bolesti v podbrusi na pravaj strane

Príspevok v téme: Bolesti v podbrusi na pravaj strane
Maruska28

Mam 28 rokov. Uz asi 5 rokov pocitujem bolesti na pravej strane v podbrusi. Taka pichava intenzivna bolest. Niekedy ma to neboli vobec alebo mam tlak a na tom mieste viditelne vidiet, ze sa tak napne a potom uvolni. A tak stale to iste dookola. Bola som u zenskeho uz 100 krat a nic mi nenasiel. Neviem uz co mam s tym robit. Mozno biopsy vajecnika? Moze to byt aj slepe crevo? Ake vysetrenie by som mala este absolvovat? Prosim poradte niekto, ak mate podobny problem. Dakujem!

nanina

Ja si myslím že s najvačšou pravdepodobnosťou ide o chronický zápal slepého čreva.Mala som podobné bolesti skoro celý svoj život ale zhoršilo sa to pred rokom a pol. Chodila som na rozne vyšetrenia ale až IRIGO vyšetrenie potvrdilo že mám slepé črevo naplnené skoro po okraj a že mám chronický zápal. to som už nečakala ale dala som ho von.Operácia prebieha laparoskopicky čiže je šetrná-"vyvrtajú" Ti iba 3 dierky ,5dní si v nemocnici a hotovo.Irigo vyšetrenie spočíva vtom že ťa napustia kontrastnou látkou cez konečník a potom ťa zrengenujú.Ja som sa toho tak bála že som si to dala spraviť ako poslednú možnosť,keďže na ostatných vyšetreniach mi na nič neprišli.Je to dosť nepríjemné ale dá sa to vydržať.Prajem ti veľa šťastia a nech ti vyšetrenia dopadnú čo najlepšie.

jajkafr

ahoj
ja mám bolesti na pravej strane v podbrušku už od svojich 14-rokov. Najprv to bola cysta, zápal vaječníka, vybrala som lieky, cysta praskla, ale bolesti pretrvávali. Gynekologička mala vždy podozrenie na chronický zápal slepého čreva odoslala ma na chirurgiu, lekár však povedal, že slepák to nieje. Tiež mi robili diagnostickú laparoskopiu, ale na nič neprišli iba na kŕčové žily v malej panve. Za 6 rokov som absolvovala kadejaké vyšetrenia všetko negatívne. Tento rok v júli sa mi bolesti v podbrušku zosilnili myslela som, že zápal vaječníka predsa leto, bosé nohy... Keď som však navštívila gynekologičku odoslala ma na chirurgiu s podozrením na chronický zápal slepého čreva. Takže po 6 rokoch bolestí v podbrušku mi tento rok v lete vyoperovali slepák a možno som sa bolesti zbavila :) ešte neviem pretože som 3 mesiace po operácii, ale keďže som trúba a brucho namáham bolí ma stále, ale už to je menej ako predtým.
Možno aj u teba ide o chronický zápal slepého čreva. Ale tiež môže ísť o prítomnosť parazitov (hlísty) tie občas vyvolávajú bolesti podobné ako pri zápale slepého čreva. Ale takto cez fórum ti nepomôže asi nikto. Aby si prišla nato, čo ti je sú potrebné vyšetrenia u lekárov.
Tak držím palčeky, aby to všetko dobre dopadlo a aby si čím skôr prišla na príčinu tvojich bolestí a odstránila ich