Neustále ZLÁ NÁLADA A DEPRESIA

Príspevok v téme: Neustále ZLÁ NÁLADA A DEPRESIA
buqe

Čawko.

V poslednom období mávam depresie, zlú náladu, nič ma nezaujíma, a často mi je do plaču. Neviem čo mam robiť. Mám 15 rokov. Skúsim vám to popísať.

Ako malý škôlkár som mal jedného jediného kamaráta(za život). Po tom ako som skončil materskú školu, som ho od vtedy nikdy nevidel. :( Na základnej škole som mal dvoch až troch kamarátov, no ostatný ma však šikanovali, nadávali mi a podobne. Koncom 9. ročníka sa však všetko zmenilo. Našiel som si partiu a dokonca (o rok predtým) aj najlepšieho kamaráta. Vtedy som si myslel že konečne začal pre mňa úplne nový život. Bol som konečne po 10 rokoch šťastný že mam kamarátov. Bol to úžastný pocit. Bolo to fakt prekrásne vidieť že konečne mám s kým chodiť von, mám sa s kým porozprávať. No vtedy som nevedel čo bude ďalej. Po skončení 9. ročníka a začatí 1. ročníka na strednej sa mi to zase všetko zrútilo :( ... všetci kamaráti na iných školách, a jeden jediný spolužiak išiel na tú istú školu kde ja. No pohádali sme sa pretože sa ma snažil poštvať proti ostatným. (Čo som samozrejme nechcel :( lebo by som stratil aj najlepšieho kamaráta, takže to bolo pre mňa ľachšie).
Najnovšie novinky čo som zistil boli že moja partia ma akosi "moc nemusí". Vtedy ma to dostalo. Nevedel som čo mam robiť, a stále som bol doma smutný, bez nálady... Tak som sa rozhodol že o všetkom poviem svojmu najlepšiemu kamarátovi. On ma vypočul, povzbudil ma a predebatovali sme to do detailu. Vtedy som sa cítil trochu lepšie. Poradil my pár vecí a tak.

Teraz som zistil že moja partia sa ku mne otočila "chrbtom" ale aspoň môj najlepší kamarát nie. Som šťastný že aspoň on so mnou drží ale zároveň na druhej strane nie pretože ma partia čím ďalej tým viac odstrká od seba. Bojím sa, že ju stratím a zas budem tam kde som bol :((.

Už mám toho celého akurát dosť. Mal som myšlienky samovraždy ale to by som nikdy nespravil.
1. Mám najlepšieho kamaráta a blízkych, ktorých by to hrozne trápilo do konca života :(
2. Bojím sa
3. Nemá zmysel sa zabíjať. Vždy je nejaká nádej.

Teraz mám v škole zlú náladu, často počúvam "depresívnu hudbu" / "smutné tracky", a stále nad tým musím všetkým myslieť.

Poradte mi prosím čo mám robiť. Ako to mám prekonať alebo ja neviem čo.

Ďakujem.

modin

Antidepresíva bez predpisu - calmtonus.com Účinek se dostavil už po několika málo dnech - lepší nálada, chuť do života, klidnější spánek a usínání. Určitě pomůže v těžším období na blbou náladu a mírné deprese.

alena594

treba skusit aj nejake vyzivove doplnky, tiez som mala podobny problem smutna nalada, apatia, depka, mne pomaha bud tryptofan alebo gaba kapsule od sunday natural, neuzivam to stale iba ked mam take obdobia

buqe

Ale nedávam im to za vinu. Viem že na tomto probléme mám aj ja podiel. Nechcem ich obviňovať z niečoho čo ani nespravili. Ja viem že som spravil isté veci ktoré sa im páčiť nemuseli ale to nie sú veci, vďaka ktorým by sa mi mali "otočiť chrbtom".

buqe

Nikomu sa nikde netlačím. Oni o mňa prejavili záujem v 9 ročníku a takto to dopadlo. Ja som sa nikde "netlačil". Kedže som bol stále ticho. Oni mňa oslovili a ja som im veril. No otočili sa "proti mne". (nie úplne).

titus

aaa, teraz vlastne pozeram, ze so napisal zhruba to iste co uweb :) necital som ostatne prispevky len ten hlavny...

titus

buqe: Ahoj. Mozno si sa az moc snazil byt nasilu s niekym kamarat. Mal si tomu nechat volnejsi priebeh a pockat, ci sa nebude chciet kamaratit niekto s tebou, ci niekto neprejavi zaujem. Zakladna a stredna skola... ano, deti vedia byt zle, ale su to deti. Neznamena to vela ale moze ta to ovplyvnit a tu by som ti chcel pomoct aby sa to nestalo. Najdi si prosim nieco, co ta bavi, co ti ide a venuj svoj cas a energiu tomu. Je to rozhodne lepsie ako sa utapat v depresivnych naladach a boostovat ich este smutnymi songami... Urcite ta nieco bavi a ked sa do toho pustis, zvacsi sa ti okruh znamych... ci uz zacnes chodit niekam do nejakeho kruzku alebo pisat na fore s ludmi s podobnymi zalubami. Hlavne to potom zase nesil a nechci byt za kazdu cenu s niekym kamarat. Ludi je na svete velmi vela... spoznach ich este urcite dost a urcite sa dostanes aj k takym ktori ti pridu fajn. Tak pls, nesklam ma :) Keby si potreboval akokolvek pomoct alebo pokecat, mail tu mam zverejneny. Drzim palce!

uweb

karioll2:
ziadne lieky mu nepomozu, jedine bude z neho zufaly zavislak, co si bude nahovarat, ako sa ma kvoli tabletkam fajn... Staci si precitat temu zavislost na benzodiazepinoch...
buqe:
viem si predstavit, co asi prezivas, ale nesmies sa viazat na jedneho jedineho cloveka- tvojho naj kamarata, neskusaj si nasilu niekoho pri sebe udrzat ani sa prilis nesnaz o pozornost nejakych "kvazi" kamaratov...
Skus nejaku inu cesticku, napr. si najdi nejaku kamaratku/kamaratky...
Bud sam sebou, netlac sa nikam, ak sa s tebou nechcu kamaratit, vyser sa na nich, nestoja za nic!!! Skus sa viacej usmievat, bud vesely, cez volny cas rob nieco, co ta bavi, zacni sportovat,alebo tancovat,proste cokolvek tak sa stretnes s ludmi, s ktorymi budes mat rovnake zaluby a vsetko pride casom samo.... Nezabudni, ze clovek, ktory sa nenudi, nemysli na depresiu :)
Drz sa

buqe

to jajka001_: Nepoloží. Ja to pochopím. Len mi to bude ľúto. Viem to pochopiť. Viem, že to potom bude štvať aj jeho ale musím mu to povedať. Aj keď odmietne tak to pochopím.

Ale keby on bol v takom stave ako ja a ja by som bol ako on, tak by som sa rozhodol určite pre kamaráta ako pre párty na Silvestra. Lebo keby som na jeho mieste a idem na tú párty, tak by ma to neskutočne štvalo (a určite by som račej od tadiaľ odišiel a zavolal jeho lebo by som vedel ako sa teraz musí cítiť sám) :(

jajka001_

nie je dobre mat len jedneho naj kamosa. si na nom zavisly a to ho obmedzuje. ked sa rozhodne pre zabavu miesto pre teba na silvestra, tak ta to polozi. musis si najst vacsi okruh priatelov.