Cysty liecene hormónmi?

Príspevok v téme: Cysty liecene hormónmi?
depechemode

Chcem sa opytat ake mate skusenosti s tym, ze ked vam nasli cysty (polycystické vajecniky) na vajecniku tak ste zacali brat hormony resp. antikoncepciu? alebo ste sa na to vykaslali radsej a sli na tu liecbu prirodne???? ja fakt neviem co mam robit!!! Lekarka mi pri USG nasla cysty a hned mi na to chce dat hormony. A co ked ich vysadim???? vrati sa mi to aj tak si myslim.

Dakujem / mam 19.r/ .

asave

4x ma operovali na cysty na vajecnikoch..teraz uz piaty rok beriem antikoncepciu a odvtedy cysta ani jedna,klop,klop,kto mate cysty na vajecnikoch odporucam antiku !!!

RNG

agnucaston je vytazok z rastliny agnus castus(Vitex), nie progesteron.
Ma urcite hormonalne ucinky ale nie prilis velke,a samozrejme to zavisi od obsahu vitexinu, co obvykle v 95% produktov najmenej je prilis nizke.
Ja odporucam najma
yam(2x1 gram)alebo senovku grecku(niekolko gramov),
pupalkovy olej(3-6 gramov)
Dong Quai(2x1 gram) a ine,
ako black cohosh, damianu a podobne.

Tieto, hlavne yam, mam aj osobne vyskusane(na mojej zene a synovej zene) inych v rodine a roznych znamych a priateloch.
Yam dokonca obcas beriem aj sam, lebo ako stary chlap mam privysoko estrogen a nedostatok androgennych(DHEA a progesteron, dokonca aj testosteron, ale na to su ine doplnky)

mariaXB

RNG,a nevies mi poradit,co sa vo mne moze diat na zaklade mojho predosleho prispevku?pokial netreba,tak ja nechcem ani ten duphaston,lenze skusala som uz vela prirodnych preparatov.a aj teraz beriem prirodne.ja by som to vydrzala bez menzesu,lenze asi mi predsa len pomaly dochadza trpezlivost.v podstate vkuse som naliata,fakt sa niekedy necitim najlepsie,ked zjem nieco sladke,tak odpadavam od unavy,sem-tam mi uz aj padaju vlasy.lenze cysty zmizli a ja mam vsetky priznaky ovulacie a nakoniec nic z toho.a toto mi fakt nejde do hlavy.moze tu byt aj nejaky mechanicky problem?skusim si dat urobit hormonalny profil,ked si pojdem pre ten duphaston,aby som mala nad cim spekulovat.co je najlepsie,tak mi nikto nevie poradit.lekari sa hadaju jeden cez druheho,ci je to trvale,alebo nie,ci je to syndrom alebo nie,ci mam pribrat alebo schudnut (som normalna 164/54).a nakoniec ma furt nasmeruju k braniu nejakych hormonov.najlepsi z nich je moj akupunkturolog.mnoho ludi sa mi smeje,ze mu verim,lenze zatial vo vsetkom mal pravdu a vo vela veciach mi pomohol,napr.velmi caste mocenie atd.on moznost ze bez liekov to nepojde,nepripusta.tak ja proste neviem.a moj priatel mi este povedal,ze buduci rok sa mozeme zacat snazit,tak som sa zlakla.ja nechcem ziadny clostilbegyt a pregnyl a kadejake ine smeti, ked ja ten syndrom PCO nemam.co mam robit?dokedy mam cakat?

mojinkoo

Máte pravdu RNG, dokonca mám takú pikošku, že moja kamarátka veľmi dobrá má otca gynekológa, ktorý predpisuje HAK normálne bez problémov každej babe, ale SVOJEJ DCÉRE ju vyslovene zakázal brať...
Dokonca suseda mala nádor na mozgu a chodí k Mudr. Traubnerovi do BA ne kontroly a pýtala sa ho tiež ohľadne HAK pre svoju dcéru a on povedal, že v žiadnom prípade by to svojmu dieťaťu nedovolil...
Tak ale pokým lekári nemajú k pacientovi žiadny vzťah osobný, tak im to je jedno.

RNG

Rozne umele hormony vykolajuju normalne telesne procesy a to prispeje k zamoreniu tela a vytvaraniu roznych telesnych "smetisk", ako hrcky,cysty tumory, myomy polypy a podobne.
Dokonca sa to spaja aj s rakovinou prs, lebo mnohe cysty a hrcky sa nakoniec mozu zvrhnut na bujnejuce, tj malignant=rakovinne.
Od zaciatku pouzivania HAK v pilulkovom stave totiz velmi prudko narastol pocet rakovin prs u zien, co je iste len nie koincidencia, ale lekari o tom moznom spojeni nechcu ani pocut.

S poznymi prirodzenymi telesnymi procesmi sa neda bez nasledkov len tak zahravat a vykolajovat ich.Za to su vzdy nejake nasledky.

mojkoo

No mne keď našli cystu v prsníku, tak som písala na antikoncepcia.com do poradne a tam, že nemusím vysádzať HAK, že to vôbec neškodí a bla bla kaleráby, potom som prišla ku svojmu gynekoĺogovi a ten mi okamžite nakázal vysadiť HAK, lebo že pri jej užívaní je väčšie riziko na ich tvorbu, preto aj dievčatá, čo berú HAK chodia častejšie na sono pŕs a na kontroly ku gynekoĺogovi.
Je to svinstvo.

RNG

Inac samotne hormony len znizia pravdepodobnost vytvarania cyst a myomov, ale na ich odstranenie treba tak ci tak latky, ktore cistia telo, tj enzymy.
A to dostatocne silne davky brane hodinu a pol pred jedlom. Odporucam brat aj jod, lebo ten sa podiela aj na vyrobe roznych hormonov(vlastnych telesnych, nie nahraziek)
aj na vyrobe vlastnych telesnych cistiacich enzymov

RNG

duphastone je synteticky hoirmon didrogesteron, chemicky derivat gestagenu, gormonalnej nahrazke progesteronu.
Nechapem, preco nemoze clovek brat prirodzeny ludsky progesteron!
Su aj rozne progesteronove kremy, mozno pouzivat yam, senovku grecku, pripadne aj pupalkovy olej, damianu ,black cohosh a Dong Quai, to su vsetko prohormonalne latky tj latky zvysujuce a regulujuce hladiny nasich vlastnych telesnych hormonov
a nie nejake nahrazky, ci uz umele, alebo prirodne ako rozne fytoestrogenym ktore sa spravaju ako hormony, ale v skutocnosti nie su.
Telo potrebuje svoje vlastne hormony, nie nahrazky! A rozhodne nie take, co naviac telo zamoria, ako rozne chemicke umeliny predpisovane ako patentovane "lieky"

mariaXB

depechemode,mas pravdu.skoda,ze tu nemas mail,napisala by som Ti.HAK ziadne cysty nevylieci,len \\\\\\\\\\\\\\\"schova\\\\\\\\\\\\\\\".ja som to svinstvo vysadila pred rokom a este stale nemam menzes a samozrejme vajecniky sama cysta.doma mam peknu zbierku predpisov na HAK,ale odmietam to.asi to vyzera hrozne,ze rok nemenstruujem,vsak to ani nieje nic moc.vies,ono predsa len Ti to kazi metabolizmus atd.aj mi povedali,ze mam syndrom PCO.hormony mi vysli dobre,len LH nizsie.chodim na akupunkturu,beriem nejaky sojovy izoflavon(estrogen),lebo som mala navaly a beriem agnucaston(progesteron).a chodim na akupunkturu.mam vsetky priznaky ovulacie - bolest podbruska,mnozstvo cireho hlienu,aj sliznica mi makkne a vystupuje hore.ale menzes stale nikde.bola som na UTZ a cysty sme nenasli.a tak mi syndrom PCO vyvratili.fakt sama neviem,co sa vo mne deje.najnovsie mi chcu dat duphaston,co si myslim,ze uz nieje az taka tragedia,ako HAK.je to len progesteron na poslednych 10 dni.ale ja aj tak spekulujejm,ci si to dat alebo nie.takze v prvom rade si daj urobit kompletny hormonalny profil,treba zistit ci tie Tvoje PCO su syndrom a postupovat podla toho.ber do uvahy aj to,ci si mala menzes pravidelny pred uzivanim HAK,ber do uvahy svoju vahu a proste vsetko.tak drzim palce a dufam,ze Ti to pojde lahsie ako mne.