Mam PMS, ako menej jest?

uzlik

hm som na tom podobne a naj mi chuti cokolada :D hruuuza nic sa s tym neda robit no teda da, ale tak si myslim ze az tolko pocas toho nenaberies akurat sa ti nafukne brucho a potom zas zleze ked chces info ak ona to napis rada pisnem

slobodna

Hlavne sa netreba zľaknúť, keď ti váha počas menzesu vyletí hore, je to preto, pretože telo počas menzesu zadržiava oveľa viac vody ako normalne. Mimochodom vedeli ste, že najúčinnejšie schudnete týždeň pred a týždeň po menzese? Aj keď sa to zdá byť neuveriteľné- vzhľadom na tie naše chute, je to vraj tak. Týždeň po menzese určite- to mám odskúšané- je na to však potrebné to čo som napísala, hneď ako skončí menzes sa nevyhovárať na chute ale úprava jedálnička a cvičiť.

jamisko

ako som pisala, snazim sa schudnut, preto moja strava zodpoveda vasim prispevkom ) mam nachystanu 80% cokoladu a v pripadoch uplneho sialenstva si ju davam... sol mozem obmedzit, s masom a vajickami to tiez neprehanam... vidim, ze to nie je len moj problem, co ma celkom tesi ))) piste prosim este nejake rady, ked je nas tolko "trpiacich" )

- mira

Chuť na sladkosti je snahou tela uvoĺniť sa aby menzes prebehol hladko. Veľkej "žravosti" predídeš tak, že zaradíš do jedálnička veľa zeleniny a to nielen surovej, ale i varenej a kvasenej. Okrem toho aspoň 2 týždne pred menzes nejedz mäso, slané syry, a slané jedlá, vajcia.
Tak bude telo uvoľnené a krvácanie sa rozbehne hladko.

slobodna

Hlavne počas menzesu majú ženy chuť na sladké. Je veľmi dôležité, v akej forme si to sladké žena dopraje. Pretože ak sa začneš napchávať keksíkmi alebo koláčmi, alebo budeš bojovať s touto chuťou - zješ oveľa viac. Preto je vhodné dať si ako tu už bolo spomínané radšej ten med, ovocie, kvalitnú čokoládu- inak mne nič iné na silné bolesti ako čokoláda ani nezaberá. A hlavne ak chceš schudnúť, treba si povedať, ok, mám menzes, je zbytočné proti tomu bojovať- aj tak nevyhrám, ale po skončení menzesu hneď nabehnúť na "normálnu"- zdravšiu stravu , ubrať príjem a zvýšiť výdaj.

ajatak

ahoj,
ja sa pripajam k hladosom pocas menstracie.
ja mam chute pre aj pocas a vazne sa to neda ovladat. kto nezazil, nepochopi.
ja by som chcela schudnut nejakych 5 kg. obycajne jem zdravo a normalne, vobec sa neprejedam ale ked to jednoduchu na mna pride, tak si z toho nerobim tazku hlavu. dam si to na co mam chut, inak by som sa asi zblaznila. iste neznamena to, ze sa natlacim klobasou. aj v tejto situacii sa snazim volit lahsie jedla, ale iste je, ze si toho doprajem viacej. netreba si vtedy odopierat, lebo ta to premoze tak ci tak.
kludne si daj uz spominanu 70% cokoladu, to pomoze.
ked uz vies, ze mas pred menzesom, necakaj kym na teba pride "zrava nemoc" jednoduchu si na tieto dni naordinuj vacsi prijem kalorii a rozloz si to pekne na cely den, potom treba opat ubrat.
neboj da sa to takto zvladnut

lienka lenka

ahoj :) viem čo prežívaš, aj ja by som vtedy zjedla všetko čo nezje mňa :D ja mávam obrovskú chuť na sladké a pomôže mi med. dám si lyžicu medu a je dobre. alebo pár kociek horkej čokolády, to tiež zaberá. záleží aj na tom čo ti chutí. potom cottage cheese, mňam ten pikantný, a keď si hladoš daj si k nemu celozrnný rožtek a je to ;) neviem či som ti poradila, každá máme iné chute...

slobodna

Nijak sa tomu netreba brániť, budeš zbytočne v strese. Treba si uvedomiť, že ženské telo prechádza za mesiac rôznymi fázami za ktoré môžu naše hormóny. Ja osobne sa pred a počas menzesu tiež veľmi rozožeriem :-) Ale mne vtedy zaberá čokoláda- kvalitná s najmenej 75% kakaa. I keď práve počas tohto menzesu sa mi podarilo schudnúť, je to tým, že sa stravujem zdravo, hlavne ti veľmi pomôžu potraviny ako celozrnný chlieb, celozrnné cestoviny, ryža natural, ovsené vločky- žiadna chuť na sladké, žiadne prejedanie. A samozrejme veľmi veľa čistej vodičky. No problém ostáva aj tak ten istý- myslíš na to- myslíš nesprávne. Snaž sa chudnúť ale nemysli na to. Proste to nerieš, schudnem- ok, neschudnem- ok. Nikdy ste si nevšimli, že ste schudli práve vtedy, keď ste to nechceli a nečakali?