tehotné...,,,a trhanie zubov

emira

Zub sa nepokazi a nezacne boliet zo dna na den. Keby si chodila na preventivku kazdeho pol roka, podchytilo by sa to uz na zaciatku...Pred planovanim otehotnenia si treba dat zuby do poriadku.

brieta

julina pokial ta zub boli a je tam zapal,niet o com uvazovat.Urcite tym ze dostanes injekciu proti bolesti alebo na znecitlivenie uskodis babatku menej ako tym ze bude babo pocas tehotenstva nasavat z pokazeneho zuba vselijake toxiny a bakterie.

CANNA23

ahojte volam sa lubica a som na konci 3 mesiaca tehotenstva pred par dnami som bola trhat zub bo ma strasne bolel uz 5 krat mi ho pred tym zachranovali liecenie blombi ale vzdy mi vypadavala blomba a zacal mi cernet tak som sa rozhodla ze ho vytrhnem....ale po vytrhnuti ma do teraz boli cele podnebie bojim sa ci nemam zapal alebo co....neviem ci to moze skodit plodu bo zubarka mi povedala ze to prestane boliet a je uz 5 den a stale ma boli...

julinaa

no práveže sa to nedá veľmi preliečiť,,,mám tam už zápal..a z toho zubu mi chýba väčšia časť,,tak ho nemá cenu tam nechávať,,a aj ma riadne bolí
gynekologovi to poviem..,aj keď viem...že on sa nad tým zamyšľať nebude
dík za rady

Fallo

vsetko zalezi na tvojom zdraví ....vobec nemusi uskodit a hlavne zubarka by mala zvazit ci je potrebne trhat ak si tehotna....da sa to aj preliecit aspon na dobu,kym neporodis.
A ak mas zlu zrazanlivost ...oznam jej to.
Verim ,ze sa to bude dat aj inym sposobom riesit.
A porad sa najskor s gynekologom o postupe.

julinaa

faloo, takže ty si myslíš, že extrakcia alebo anestéza môže ublížiť?? ja sa skôr bojím krvícania, naposledy jak mi trhali zub, som krvácala 2 dni
si lekár(kaň
ozaj môj gynekolog sa o také veci nezaujíma..ale ráno asi k nemu zájdem
a k tej paste...čo je na 10dní..-to by mi veľmi nepomohlo...keď je len na 10 dní

Fallo

V tehotenstve je to osemetne, lebo ste dvaja na anestetikum.
Pokial zubu nie je ina pomoc, ja by som Tvoj stav konzultovala s gynekologom a pokial on nebude mat vyhrady, je to bezpecne.
Pokial bude mat vyhrady voci extrakcii a nie voci anesteze, da sa aj urobit v anesteze akutne osetrenie zuba, vyberie sa nerv, pokial je zapaleny a pokial nie je zapaleny a je odumrety, vyberanie nervu neboli, kedze zub je mrtvy.
Pokial su vyhrady aj voci anesteze, robi sa umela devitalizacia zubneho nervu, pokial je v nom zapal a to sa robi specialnou pastou zhruba na desat dni a potom sa zub uz moze bezbolestne osetrovat.

Kazdopripadne by som ako Tvoj lekar poziadala o konzultaciu gynekologa, ten by mal poznat Tvoj stav lepsie ako zubar.