Vysetrenie sluchu - ako prebieha?

Príspevok v téme: Vysetrenie sluchu - ako prebieha?
hlucha:(

ahojte, sorry ze tu davam taku priblblu otazku no mam priserny strach z lekarov a ked nemusim radsej sa im vyhnem. no teraz budem musiet ist. uz dlhsi cas horsie pocujem. okrem toho mam 3 roky chronicku nadchu a som hrozne zahlienena. prosim vas ako bude prebiehat orl vysetrenie? pocula som ze do nosa budu pchat taku baterku a ze to boli, je to pravda? a vysetrenie sluchu je zevraj v nejakej komore, ako to prebieha? a cele to vysetrenie je to bolestive? dakujem a prosim nehnevajte sa ale ked ja mam taky panicky strach...

jelka2

zuzic: ak máš len mierne vybočenú priehradku a nerobí ti to problémy,tak sa žiadne vyšetrenie nerobí,ale ak by z toho boli nejaké problémy tak sa teraz robí retngen alebo ťa pošlú na CT..aj ja mám mierne vybočenú priehradku-robili mi CT ale to ukázalo,že nespôsobuje to vážnejšie problémy,takže sa to nechalo tak-iba keby boli problémy tak sa to vačšinou rieši operatívne

zuzic

andrej: dakujem nieco som si nasla no niektore neviem ako sa volaju...
jelka: dik, dobre urcite sa ozvem, asi o tyzden...a este ze mam mierne vykrivenu nosnu priehradu nevies ci bude kvoli tomu robit nejake ine vysetrenia? len pre pokoj mojej duse:)

jelka2

áno do hrdla pozerá vždy-ja mám alergiu a stále problémy so sluchom,kvôli tomu,že nádcha mi vždy upchá Eustachovu trubicu,ktorá spája nosohltan so stredným ucho a má za úlohu vyrovnávať tlak v strednom uchu..a keďže mám stále nádchu,tlak sa nevyrovnáva a horšie počujem-stále mám zaľahnuté..ale nikdy mi nepozerali tou baterkou,čo spomínaš..iba klasicky odhrnutie nosových kídel..takže nemaj boja :Ddržím palce..daj vedieť ako si pochodila

zuzic

neni to take strasne, podla mna v pohode. v podlednom case som bola casto na orl, ale inac ked mas chronicku nadchu nemoze to mat s tym hluchnutim suvis?

hlucha:(

baby velmi pekne vam dakujem ste zlatunke.
jelka: dik za podrobne infosky, chystam sa buduci tyzden na krcne...ked som tam bola kedysi a vyberali mi nosne mandle, pouzivali tiez tu baterku co som spominala, bolo to hrozne neprijemne strasne som sa tomu doktorovi odsuvala esteze mal so mnou taku trpezlivost. no bolelo to velmi...tak by som len chcela vediet ci to bude robit s tou baterkou aj teraz...nakolko mam chronicku nadhu ktoru liecomiba sprejmi navykovymi...a este ze do nosa pozera vzdy? aj ked pridem s usami? takze nie je mozne ze mu moju chronicku nadchu zatajim?

jelka2

salima a čo tým zisťoval??lebo ja už 2 roky chodím po vyšetreniach-stále ten istý problém-mám podtlak v strednom uchu a stále zaľahnuté v ušiach..nikto nevie prísť na to,že z čoho to je..ultrazvuk mi ešte nikdy nerobili-čo tým lekár zistil?možno by to pomohlo odhaliť môj problém..

jelka2

salima- si myslela asi tympanometriu-to má také zakončenie ako štupel do ucha-vloží dnu a ono to odmeria tlak v strednom uchu..
hlucha :(..nemáš sa naozaj čoho obávať,ja tieto procedúry absolvujem skoro každý mesiac.Vždy mi robia aj audiometriu-posadia ťa do zvukotesnej komory,dajú slúchtká na uši a púšťajú do nich tóny.Ty keď počuješ zvuk,stlačíš tlačítko,to je celý princíp vyšetrenia..
Potom ti ešte môže lekár pozrieť do nosa-to len roztvorí nosové krídla,pozrie takým lievikom do ucha a jasné,že ešte skontroluje aj hrdlo-nosohltan-ten sa vyšetruje takým zrkadielkom,akým ti zubárka robí prehliadku,aby videla aj na zadné zuby..zrkadielko zasunie dozadu do hrdla a popozerá..
Naozaj sa nemáš čoho báť,je to bezbolestné..ak by si mala ešte nejaké otázky,kľudne napíš,rada poradím :)

salima

nedaval hadicku dovnutra, ten snimac mal zakoncenie ako zatky do usi, alebo tie drobne sluchadla do usi. ultrazvuk nepocujes, necitis.