Kriza a pracovne nasadenie

sunie

akoze cim mas byt motivovany ked ti plat stoji /pokial ti ho dokonca neznizili/, odmeny nikde a praca len stale pribuda lebo robis aj za tych prepustenych?! jedine ze ta ozaj bavi a mas tam dobrych kolegov, inak je to dnes o nicom.
ale aj tak nemam pocit niekedy ze je kriza ked vidim tie masakre v obchodnych centrach, autopredajniach atd. a to este ani nie su vianoce.....

jajka001_

aknitka, na kazdej prace sa da najst nieco pekne, aspon si uzijes zmenu :) a naozaj mozes byt rada ze nejaku si zohnala

AdamKrt

asi pred 10timi rokmi som zazil, ako sa jedna kolegyna vratila po 9tich rokoch na materskej do prace. Na rovnaku pracovnu poziciu. Lenze to malo jeden hacik. Ona pracovala na vypoctovom stredisku a tak isto ju tam vratili. Lenze ked odchadzala tak boli este velke salove pocitace a ked sa vratila boli normalne PC, kancelarske programy, uzivatelske tlaciarne. O praci nevedela absolutne nic, za tych 9 rokov sa ta technika v pouzivani tak zmenila, ze sa vsetko musela zacat ucit od znova.

Takze ako vidno ani vratit sa na tu istu poziciu nemusi byt vyhra.
------------
Touto temou som chcel zistit, ci ludom, aj ked sa znizuje plat pre krizu, ci nie su menej motivovani pracovat pre firmu a viac sa napr. motivuju pracovat pre seba, ci najst si napr. aj dalsiu svoju/druhu/ pracu...

aknitka

adam krt a čo mám povedať ja? chystám sa nastúpiť do práce po materskej dovolenke a bolo mi oznámené, že ak sa chcem vrátiť tak OK, ale na inú pozíciu. tá nová pozícia mi absolútne nevonia lebo je to stereotypná práca s minimálnou možnosťou sebarealizácie. ani porovnať s tou predchádzajúcou. plat mi sľúbili rovnaký. a keďže v súčasnosti sa ohľadom zamestnania veľmi vyskakovať nedá, neostáva mi nič iné len zaťať zuby a nastúpiť. takže buď rád, že teba práca aspoň baví.

sunie

idealne je pracovat priamo umerne svojej vyplate. kriza sice robi svoje, tlak na zamestnancov sa zvysuje a odmeny znizuju, ale co uz narobime, kazdy je asi rad ze ma dnes stolicku pod zadkom a nemoze si velmi vyskakovat.

AdamKrt

Len ci potom, ked clovek viac pracuje a dostava menej, by nemal uvazovat o rovnici pracovat menej, dostavat viac :)

emca

ved preto sa k dasu prirovnavam .. :)) ale ne, fakt je, ze pracujem s nasadenim a za menej penazi..to sme to dopracovali!!!