Ako zistim kedy som presne otehotnela?

Príspevok v téme: Ako zistim kedy som presne otehotnela?
otehotka

ahojte, neviete, ci sa da presne zistit kedy doslo k oplodneniu/otehotneniu? Viem ze existuju vypocty na zaklade potencialnych plodnych dni, ale ja mam cyklus velmi nepravidelny takze aj ovulacia u mna moze byt kedykolvek... Zaujimalo by ma ci to vedia zistit napr. lekari na zaklade velkosti plodu ale =bo neviem....
Dakujem!

datelinka

najpresnejsi udaj ti poskytne prvy ultrazvuk, teda ultrazvuk v prvom trimestri. tam sa najpresnejsie urci termin porodu. potom si uz termin pravdepodobne oplodnujucej suloze vypocitas. je to vsak zas len orientacne.
naozaj je zvlastne zistit dovod, preco to potrebujes vediet. bud ako pise fallo, alebo potrebujes vediet, ci to bolo na stole, na pracke, alebo v akej polohe na posteli :-)) prepac :-)

sob rudolf

Hmm, otehotka, z toho dedukujem, že prvý deň poslednej menštruácie si asi nepamätáš. Aj keď pravdou je, že málokto má pravidelný cyklus, mojim nápadom bolo zapisovať si ho... Ale keď sa už inak nedá, podľa ultrazvuku sa dá spresniť aj posledná menštruácia, aj termím pôrodu. Tiež je to trochu "ošemetná" záležitosť, ale dá sa:).

mar/ka

ja mam tiez nepravidelny cyklus a v 10tom tyzdni mi zmerali babo a urcili datum porodu. sekli sa len o dva dni (alebo sa drobcovi nechcelo presne 280dni). Podla posl. menstruacie sa mi to urcit vobec nedalo. Znacila som si dni v cykle a ked som si to spetne pozerala, tak pocatie mi podla toho ultrazvuku vychadzalo, tak ako som si ja zaznacila pravdepodobnu ovulaciu.