AKO ODNAUCIT DIETA

Príspevok v téme: AKO ODNAUCIT DIETA
Katarinaaa12

Ahojte ...mam 16 mesacneho synceka a uz by som velmi rad ho zacala ucit jest samostatne lyzickou a pit z hrnceka. Mam vsak problem a neviem ako ho vyriesit.

Co sa tyka samostatneho jeenia, ked papa - sam vojacikov z chlebika papa pekne, ale casto vysype obsah taniera na pult na stolicke, alebo rozhadzuje po zemi - neviem co mam s tym robit, ako postupovat aby pochopil, ze sa to nema robit, ze jedlo sa papa. a druha vec tykajuca sa pitia z hrnceka, odp ol rokap ije z flase - hrnceka s naustkom, ale uz by mohol aj bez naustku, alebo nie? a toho sa bojim, flasu bezne hodi na zem zo stolicky, alebo s nou mava kade tade - ako mu mozem dat klasicky hrncek do ruk? ved pridem o nervy tym neustalym zmyvanim, a pod. preto sa mi vidi, ze asi este neprisiel cas? alebo neviem, skuste mi poradit, dakujeeem.

janka24

ten mladši je taky isty a ešte aj tvrdohlavy, čo narobiš, pri detoch treba tu fantaziu. Ked som ho učila kakat do nočnika, tak som povedala super a ešte som tlieskala , jemu sa to tak pači ,že tam chodi kvoli mojej drame:-)uf.-)

Denz

janka24- to je dobre:))
zabera to casto...ale:)
Ja som toho mojho maleho nusel jedine v sedacke krmit...neobsedel nikde inde:DD

janka24

Ja si dam maleho na ruky a mu poviem ,že sa bude krmit sam,ale že ho mam na rukach,aby nebolo všetko špinave a on začne jest aj sam aj mu pomahama a ked nechce, tak rozpravam take bajky, že aha aka pekna mrkva je super na očka a prišerne dramatizujem ako je fakt super, jeho to tak zaujme že zje aspon tu mrkvu:-)všetku v polievke. Musiš mat pri detoch hroozne bujnu fataziu.
ČO sa týka pitia z flaše tak starši pil po roku z pohara a mladši ma vyše dva roky a ani za svet nebude pit mlieko inak ako z flaše-z pohara pije iba čaj a aj to niekedy som musela dat na striekačku...on sa ti proste odnauči, akurat že ma svoj čas:-)

katarinaaa12

nie asi som to zle napisala, polievky ma rad - niekedy sa necha nakrmit, ale niekedy donho vojdde ze chce on a pokym ho nenecham tak jest nebude, cize odmieta moje krmenie, ale viete si predstavit co robi a ako to vyzera, ze papa polievku sam, viac pomimo ako v nom..

katarinaaa12

dakujem za radu, ale maly mi odmieta jest ked vidi ze ho ja idem krmit, nechala osm ho pekne ppat vcera i dnes, ale bohuzial sp olievkou to teda nejde, to sa neda, a kedzesom mu nehccela dat jest sameho polievku, tak mi odmietol ju spapat, nemam problem s ostatnym jedlom, predsa je tuhsie, ale polievka, no nviem, uz sme skusali aj psolocne zesom mu prichytila rucku, ale to ho bavi 2-3 lyzice a koniec ... tak neviem :-) ale verim, ze sa to bude zlepsovat :-)

jajka001

moj ma uz styri a pol a vzdy ked papa tak je okolo bordel na pol izby :)) hlavne ked papa spagety alebo ryzu. 16 mesiacov, to je este malinky, kludne mu toleruj ten neporiadok ved on sa to nauci :)nechaj mu este plastovy riad, nech nemas stresy, predavaju aj taky tanierik co sa da pricucnut k stolu.
treba mu len vysvetlit ze jedlo nie je na hranie. Nechaj ho najprv papat sameho, kym je najhladnejsi, ked sa trochu nasyti, a ho to prestane bavit tak ho dokrm.

majama

...a velmi sa neriad co kde je napisane v novinach,kazde dieta je individualne,moja ma 5 rokov ale aj tak si rada vypije kakauko z flasky.ale pohar pouziva bezne. to ma ako nejaky zauzivany ritual,hlavne vecer v postielke si urubi take intimco...mnohym sa to nepozdava,ale kazdy mame nieco,nejaku srdcovku a nechcem jej to brat.je to iba jej,ta flaska,a necham to na nu ,nech sa rozhodne kedy uz bude naozaj "velka".