bazalny teplomer

datelinka

bazalnu teplotu si meraj v posve. po menstruacii by mala byt teplota nizsia, t.j. cca 36,5°C, , od ovulacie sa teplota zvysi na cca 37°C a takato zostane az do dalsej menstruacie. v pripade, ze otehotnies, BT je rovnako zvysena.

jajkafr

zuzu
teplota počas plodných dní by ti mala stupnúť cca o 0,2 °C ale môže aj viac a taká zvýšená by sa ti mala držať až do menštruácie.
napr. ak si mala teplotu 36,5 tak počas ovulácie môžeš mať 36,7 alebo aj viac.

navanasa

ahoj ... no odbornici odporucaju klasicke ortutove/liehove, v pripade ortutovych je problem kupit ... dostat aj digitalne na dve desatinne miesta (okolo 8 eur v zdravotnickych potrebach). Merat sa moze na roznych miestach, ale potom vzdy na tom istom + zachovat rovnake podmienky (rovnaky cas vstavania, normalna zivotosprava) ... Okrem teplotnej krivky je dobre sledovat aj co sa deje s hlienmi tam dolu .. k vyhodnocovaniu zaznamenych udajov skus pozret toto: www.elep.sk

datelinka

ze bazalny teplomer :-))))))))))))
si fakt mila.
bazalna teplota sa meria najlepsie obycajnym ortutovym teplomerom vzdy rano, okamzite po prebudeni, bez toho aby si vstala z postele a dosla si pren.
mozes si merat aj rychlobezkou, ale to by ti musel odcitat hodnoty niekto iny, nestihala by si ty, kym by si ho vybrala a odcitala hodnotu :-)