Chrípka napriek očkovaniu

Príspevok v téme: Chrípka napriek očkovaniu
anjika

Od stredy som doma kvôli chrípke - aspoň sa domnievam, že ide o túto chorobu, m,ám všetky jej príznaky - a pritom som sa dala začiatkom novembra zaočkovať!!! Nepijem alkohol, nefajčím, jem veľa ovocia a som očkovaná, napriek tomu som ochorela. Aj mama sa dala zaočkovať a takisto na ňu lezie asi chrípka. Prečo?

mari

Ved ockovacie vakciny sa vyrabaju skoro rok dopredu na vajickach. Chripkovy virus, proti ktoremu sa ockuje sa berie vzdy ten aktualny. Ale virusy mutuju a vytvaraju sa stale nove typy, takze je prakticky nemozne vyrobit spravnu vakcinu.
Andreas to napisal spravne je to biznis pre farmaceuticke koncerny, no samozrejme nabaluju sa na tom aj lekari...

mari

lenka22: Nerob si srandu: ze ma jednoduchsi priebeh. Ak si zaockovana, tak ma chripka, ak ju dostanes komplikovanejsi priebeh. To je uz dokazane. Ja poznam par starsich ludi, ktori boli vlani ockovani a na chripku alebo jej nasledky zomreli.
Pozitovne ucinky boli zaznamenae len u ludi, ktori sa pravidelne uz desatrocia davaju ockovat, tam to funguje. Ale ak sa da niekto zaockovat po prvy krat, je skutocne velky sok pre organizmus, a ucinky sa nedaju spravne ani len odhadnut.

lenka22

ked sa das zaockovat tak to neznamena ze nebudes chora, chripku mat mozes kludne aj niekolko krat, ale ma jednoduchsi priebeh ako keby si nebola zaockovana

slusny_muz

No neznamena ze ked si sa dala zockovat proti chripke ze automaticky budes rezistentna voci chripke. Chripka je virusove ochorenie, a vakcina sa vzdy pripravi podla toho aky typ chripky sa predpoklada ze bude...Takze mozno si chytila prave ten iny typ