Amadea

malawienka

Ahoj maggy, pytas sa na spolahlivy liek pri teplote. Ja mam dobru skusenost s cipkami nurofen, ale u vacsich deti je jednoduchsi ten sirup. My snizujeme tiez az pri 38,5 v zadocku a hlavne pred spanim - bojim sa, ze by mohla velmi vyletiet.

meggy10

no ved ten decky mam lebo som ho ja teraz brala ale neviem ci mu nekupim bud paralen alebo panadol. no ja som mu kupila digitalny stal oolo 360sk no chcela som ten cumlikovy ale ten cumlik musi sat a on cumlik nema tak nic z neho ale neviem nejak neverim digitalnym teplomer ked som bola este v porodnici tam sme si mali kazde rano merat teploty s digitalnymi a kazda mala vzdy 34.5 35.2 take nizke teploty, to je v pohode? kupili sme aj klasicky teplomer teraz v lekarni ale nieje v nom ortut uz je tam ina napln teplomera. aj mna to niekedy toto wc-ko prejde ale skoro vzdy musim ist a potom si mam dat druhy ked pojdem na wc?

aknitka

megy nurofen mu musíš dať detský, nie dospelácky. a lieky na zníženie teploty sa podávajú až keď je nad 38 (v zadočku nad 38,5). neviem ktorý je najlepší teplomer ja som vždy merala digitálnym (kvalitným z lekárne) v zadočku. teraz keď je malý väčší (má 2r. a 2m.) si meriame už pod pazuškou. ak si tým normálnym teplomerom myslela klasický sklenený ortuťový tak ten hneď vyhoď. tie sa už nesmú ani predávať. mohol by sa ti totiž v zadočku zlomiť.
čo sa týka tých faktu čípkov, tak to je väčšinou len pocit že musíš ísť na záchod. mne to po chvílke prejde.

meggy10

aknitka ja si dam ten cipok faktu a potrebujem ist ihned na wc to ma nejaky ucinok ci si mam dat dalsi ked si ho dam vzdy mam pocit taky ako keby som mala dostat kazdu chvilu hnacku:D ale pri nizsej teplote nemoze mat krce? no ten nurofem mam doma lebo teraz ho beriem ja co som mala zvysenu teplotu a pri akej teplote si davala uz lieky? ja som chcela malemu kupit teplomer normalny cumlik ale on cumlik mi nezoberie do ust a ani normalny nechce do zadku to mu mozem dat aj digitalny?

aknitka

kŕče vznikajú spravidla pri vysokých horúčkach (39,5). mne sa najlepšie osvedčili čípky Panadol. ale mali sme aj nurofen sirup.
ale ak som správne pochopila tak vy na to očkovanie ešte len pôjdete, nie? tak sa všetko popýtaj doktorky. a nerob dopredu paniku :-)). veď ešte ani nemá teplotu a ty sa už bojíš kŕčov.
a v liečbe s faktu len pokračuj. uvidíš že sa to spraví.

meggy10

aknitka pouzivam ten faktum a je to uz trocha lepsie skusim ist aj do inej lekarne na ten duphalac. no dufam ze nebude mat teplotu keby mal len 38,5 tak to je este v pohode. ale tie krce to je hruza a v noci v spanku sa mu to stat nemoze? a aky liek je pre babatka najlepsi pri horucke?

aknitka

to je blbosť že duphalac je len na predpis. dá sa kúpiť aj voľne. ja mám skôr skúsenosť že bol problém mi ho predpísať. vraj to môže len odborný lekár (v mojom prípade to bol gastroenterológ), príp. aj obvodný ale na odporučenie odborného. tak som si ho radšej kupovala sama. ani pediatrička mi ho nechcela predpísať keď som ho potrebovala pre malého.
kŕče sa u detí pri teplotách vyskytujú ale nie je to časté. vraj to vyzerá ako epileptický záchvat a napriek tomu že to vyzerá pre rodiča hrozivo, nie je to až také nebezpečné. pri prvých kŕčoch treba vždy volať záchranku, aby sa vylúčila epilepsia. ja viem že každá matka sa obáva, ale ja čo sa poznám s mamičkami na ulici ani jedna to zatiaľ chvalabohu nezažila. takže treba dúfať, že všetko bude v poriadku. no a o očkovaní sú rôzne diskusie, ale keďže je zo zákona povinné tak sa mu len ťažko vyhneš. ja tiež veľmi trpím, keď vidím svoje dieťa trpieť, nie je to však dobre lebo dieťa cíti tvoju nepohodu a aj ono je potom zmätené. musíš sa nad to povznieť a byť silná, aby si mohla s rozvahou dieťatko po injekcii ukľudniť.
a ešte raz, na tie kŕče nemysli. aj tak to dopredu ovplyvniť nemôžeš. a vôbec, veď ešte ani nevieš, či bude mať teplotu. ako som ti písala náš malý po očkovaní teplotu nemáva.

meggy10

aknitka bola som dnes v lekarni a ten duphalac je na predpis to mi moze aj obvodna predpisat? neviem tak moj maly bude mat teraz 3 mesiace a este teploty nemal a bojim sa o neho ze vraj pri teplotach maju krce ani zaockovat ho nechcem dat ved ho to bude boliet a az 2 ijekcie:(( chudacik

aknitka

no ja neviem, môj malý našťastie teploty nemal. a doktorka ťa neupozornila? myslím si však, že viac ako dva tri dni by to byť nemalo.