štítna žlaza

Príspevok v téme: štítna žlaza
nanina

Ahoj, chcela by som sa poradiť čo může sposobuje moje problémy.Mám neustáli pocit tlaku v oblasti krku,asi pred 3 mesiacmi mi zistili zníženú funkciu šž a beriem euthyrox.Nejaký čas som mala pokoj ale v poslednej dobe je to zasa spať.Mám pocit aj zdurených uzlín a myslím si že to na mne aj vidieť,hoci každý tvrdí že nie je.Mám problémy aj pri prehltaní stále ma to núti prehltať sliny.Može to byť iba zápal hrdla alebo tá šž alebo niečo horšie. Moj stav sa zhoršuje aj pri najmenšom strese.Nevie mi niekto poradiť?

struma

Ahojte, beriete tu niekto taktiez Tachystin? Mam trochu strach, bo moj endokrinolog posobi dost znicene, ked mi opakovane oznamuje, ze ho vyrabat uz prestali a tak musime skusit nieco podobne, co je do istej miery riziko.Ked to douzivam, mam zacat namiesto neho brat Alpha D3. Je tu niekto v podobnej situacii alebo neviete preco Tachystin prestali vyrabat a kolko moze trvat najst liek, ktory ho zastupi? Je mozne, ze sa taky liek nenajde a ake to moze mat nasledky?

Smile16

Ahoj,pred 3dňami mi zistili zníženú sž.U nás sa čaká na vyšetrenie 3-4 mes.Pomôžu mi už spomínané potraviny?Pri liečení a užívaní tabletiek mi vypadnú vlasy?Vypadnutien vlasov je spomínané len pri zvýšení šž(má moja mamina a brat),ale mám strach že či to nie je aj pri zníženej šž.
Nevie mi niekto poradiť?
ďakujem,

mamia

nanina, neviem posudit ci tieto problemy mozes mat z prechladnutia, alebo zo sz, mozno by to vedel tvoj obvodny lekar, pozrie hrdlo, prehmata uzliny...

RNG

keby sa lekari vzdelavali aj mimo toho, co sa tlaci v beznej lekarskej literature, uz davno by prijali od svojich kolegov novsie poznatky na spotrebu jodu v tele na rozne procesy.
Aspon na uvod by som im poradil; toto,odkial mozu ist podla spomenutych literatur dalej:
www.health-science-spirit.com

nanina

mamia:ďakujem za radu. Tiež by som nerada niečo pokazila len som chcela jod dodávať telu aj inak ako vo forme liekov,na začiatku keď som ich začala brať sa mi celkom polepšilo no v poslednej dobe sa mám zasa horšie,tak neviem či to má súvis so šž alebo nie.U nás je totiž hrozne dlhá doba než mi dajú termín na vyšetrenie šž.čaká sa až 3-4mesiace tak sa skúšam liečiť sama-dúfam že som si stanovila dobrú diagnozu.Prosím ťa je možné že tieto problémy mohlo vyvolať nachládnutie,ktoré sa u mňa prejavilo len včera?Zhoršený stav pociťujem už 3 týždne.

mamia

nanina, liecim sa na sz 20 rokov, sama by som jod neuzivala, az po porade s lekarom,
keby ti stacilo uzivat jod, tak by ti ho lekar poradil a nedaval by lieky

mamia

nanina, tekvicovy olej si mozes davat 1-4 kav.lyzicky pocas dna, mal by byt za studena lisovany, takze ho tepelne neupravuj, nezahrievaj
mozes si nim ochutit zeleninovy salat, alebo nakrajane paradajky, mozes ho pridat do natierky namiesto masla.., chutny je aj na suche hrianky :)