Chronický apendix

aljoška

tish,držím ti palce,nech to dobre dopadne.Spomínam si,že aj mojmu mladšiemu synovi checeli preventívne operovat apendix,lebo ho stále bolelo brucho.Ale potom sa to akosi utíšilo a vyhli sme sa tomu.Ešte raz,držím palčeky.

tish

tak mna caka operacia chronickeho apendixu v piatok o tyzden. tiez mi to odporucila gynekologycka, pretoze mi to sposobovalo zapaly a stala mam teplotu okolo 37,2°c co ma dost vycerpava. takze si drzim palce a kto chce moze mi tiez :)

daduša21

tak ja ti poviem takto,mna pustili z nemocnice v utorok a v piatok sme si to už s priatelom užívali,nemusis sa nicoho bať,len opatrne : )

shkorica

som tri tyzdne po operacii apendixu.vsetko ok len v okoli jazvy ma to este pobolieva a mam to tam cele zatvrdnute.vraj su to vnutorne stehy ktore sa po case vstrebaju.nevie mi niekto poradit ako dlho po operacii by nemalo prist k pohlavnemu styku?

zds

podrazdeny apendix byva casto spojeny s celkovou zlou funkciou hrubeho creva.
ak je strava prevažne denaturovaná, varená, s minimom vlákniny, pohyb nestrávencých zvyškov ide pomaly črevom, veľká časť sa z neho usadzuje.
slepé črevo sa môže podráždiť, zapáliť, ukladaním takýchto zvyškov.
ďalšia možnosť sú parazity, kedy sa v takýchto priestoroch hromaždia.
toto druhé patrí do rúk odborníkom (napr. preplach hrubého čreva), so stravou si ale môžeš pomôcť aj sama. + POHYB, aby sa podporila peristaltika čriev.
OP, teda operácia, len v v naliehavých situáciách, keď sa inak nedá.
Ale kým ku tomu dôjde, je tisíc možností, ako tomu zabrániť.
využi aspoň jednu.
(mimochodom - všetko, čo máme v tele, má svoj význam. o.i slepé črevo kus pomáha aj imunitnému systému.)