TEPLOTA U BABATKA...

titi...

aknitka ani ja proti tebe nič nemám,však to je diskusia.Každý kto sa zapojí môže napísať svoje skusenosti,názory.

Peto T

Tá teplota je relatívne najneškodnejšia reakcia na očkovanie. Ale to je na inú debatu.

Pozoruhodné, že nedávno českí lekári publikovali, že "preventívne" podávanie liekov proti horúčke spôsobuje zníženie imunitnej odpovede na vakcínu.

Keďže vakcíny považujem za veľmi zlý nápad, možno to znamená, že tie lieky sú dobré. Ale očkovať už aj tak neplánujem (to je opäť na inú debatu).

aknitka

titi ty si písala že dieťa sa očkuje keď chodí do škôlky, tak som myslela že máš na mysli to trojročné očkovanie. lebo tvoje deti ho určite absolvovali lebo sa zrušilo tuším len vlani.
a ja osobne proti tebe nič nemám, ja tiež píšem len svoje skúsenosti a poznatky čo sa dočítam.

titi...

aknitka ja som nepísal 3 roky ale v 3-4 mesiaci a to som ti pozrela na nete očkovanie detí 2009.Takže si všímaj čo čítaš.Ináč určite veľa vecí sa zmenilo,niektoré očkovania však ostali.Očkovací kalendár by malo byť zavesený aj u pediatra aspon u nás je to v čakárni.Ináč ja nikomu tu zlu informáciu tu nechcem podať,stále vo všetkých témach píšem len svoje skusenosti nič viac.

aknitka

titi od vtedy sa očkovací kalendár zmenil. momentálne sa v troch rokoch neočkuje. posledné očkovanie sme mali v 18 mesiaci a najbližšie bude v 6 rokoch. ja si tiež nespomínam že by syna očkovali takou vakcínou čo ty spomínaš. alebo je to tá hexavakcína a pred tým sa volala inak? naša sa tušim volala Infanrix (alebo tak nejak). a žiadne špeciálne opatrenia sme nemali nariadené. dokonca ani obklady sme nemuseli dávať. dr. mi povedala, že táto vakcína sa všetobecne dobre znáša a väčšina detí nemá žiadne reakcie. naša dr. si robí vlastnú štatistiku o rekaciách na očkovanie. po každom očkovaní jej rodič nahlási ako sa dieťatko má. je to cca 50 ročná pani doktorka a za svoju prax si myslím má celkom slušnú štatistiku. a nie som síce odborník, ale myslím si, že porovnávať očkovanie z pred 10 rokov a teraz nie je na mieste. veď pred tým sa napríklad neočkovalo proti pneumokokom a dnes je to povinné očkovanie. možno sa zmenilo viac vecí.

titi...

elle ked sa dobre pamätám tak sa to dáva 3-4 mesiaci.vieš musela by som to niekde pozrieť,ja už mám veľké deti,no nie bábätká,11 aj 9 ročnu dcérku.Len som na to spomenula,pri tomto očkovaní som mala dať Panadol aj obklady.Nebolo to nič hrozné.Potom je ešte na to preočkovanie,na to sa už nepamätám kedy druhýkrát,aj potom ked už dieťa chodí do škôlky.Aj vtedy som mala sledovať či má horučku či nožička tam neopuchla.Ostatné očkovania nerobili problém.