pôrod

Príspevok v téme: pôrod
charlotte

Ahojte...nedá mi neopýtať sa...som v deviatom mesiaci tehotenstva,onedlho sa stanem mamou...:) a ako každá,aj ja riešim druhy pôrodu...známa ma nahovárala na cisársky rez,vraj to nič nie je,že tie fámy,že potom ženu všetko bolí a nie je schopná života,nie sú pravdivé...a moja maminka zasa,že mám rodiť klasicky,že každá to zvládla,tak prečo ja nie?
neviem...aké s tým máte skúsenosti vy?

elle

Ja som rodila v bolestiach 30 hodin a keby som vedela ze niekedy v buducnosti budem rodit tiez tolko, aj tak by som si nevolila cisarak. Epiduralku mi pichli priskoro, hodinu aj pol pred vysunutim hlavicky, zabrala na chvilu, na 10 minut, no aj tak som rodila v najvacsich bolestiach.
Treba si uvedomit ze pri cisarskom vam rozrezu brusnu stenu, ale aj maternicu. Mozu nastat fatalne komplikacie.

manzelocka

Meggy, naozaj su pripady velmi tazkych nasledkov epiduraliek, ja viem. A preto ja by som sa zverila do ruk len skutocnemu odbornikovi ( ja som to stastie mala), ktory vie, co robi. A ja som nemala ziadne bolesti - tie asi prekryli problemi s hemoroidmi :-) na zaver: odporucam epiduralku, pokial ma zena velke bolesti alebo sadlho neotvara a je to na dlhy porod!!!

meggy10

manzelocka ja som ju mala a bez nej ani by som nechcela o pol 5 rano som dostala bolesti o pol 6 som prisla do nemocnice o 6 som uz mala zavedenu epiduralku a tiez som sa iba pozerala na obrazovku a narodil sa o 9:25 nic ma nebolelo, len take tlaky do zadku som citila co znamenalo, ze mam tlacit, ani nadstrih a ani sitie, az potom ked som sa postavila taky tazky zadok som este nikdy nemala:D ale po 25 tyzdnoch vsetka bolest pominula aj stehy vsetko sa krasne zahojilo, len ma chceli cistit:(( tak mi pichly nejake 2 injekcie aj cipok a take krce som dostala, ze boli horsie ako kontrakcie, ale chvalabohu pomohlo, tak ma necistili. ale vies mas vela takych co epiduralku neuznavaju oni si povedia, ze zvlladli to aj ine tak aj oni , ale s akymi bolesatmi toto nepovedia. a milujem ked nejaka napise, ze po epiduralke moze zena ochrnut:DDD

manzelocka

Ja mam za sebou dva prirodzene porody ... avsak s epidurakou. Rodila som v USA, kde som na obrazovke mohla sledovat svoje kontrakcie. Pri dcerke som po dvoch hodinach mala kontrakcie take, ze presahovali okraj obrazovky a lekar mi povedal, ze odhaduje porod este si na 8 hodin. A este ma upozornil, ze dieta je podla ich pozorovani pod velkym stresom a museli mu dodavat kyslik. Tak som suhlasila s epidualkou a nelutujem. Ziadne oblbovaky, ako sa mala narodila, asi po dvoch hodinach som ju mala stale pri sebe. Pri synovi to bolo presne to iste - myslella som si, ze pojde von rychejsie, ale trvalo mu to 9 hodin. A tak som to opat po 3 hodinach vzdala a nechala sa napichnut. Narodil sa rano a na druhy den vecer som uz doma varila strasej dcere kasu na veceru a prala pocikane plienky.

Ja viem, ze je tam nejake riziko, ale to, ze zena potom nie je vysilena a dokaze sa venovat dietatu naplno, to sa neda opisat. Moj nazor - ak je porod velmi dlhy a bolestivy, treba skusit epidualku.

Drz sa!

bellinka

Nastrihnutie ---ved to je nic to nie je ani citit , naozaj, naozaj je pocut iba to cvak cvak :o))) a to sa pekne upravi casom , ja som napriklad mala problemy so sexom aj po roku ale vsetko sme postupne s priatelom robili aby to bolo ako predtym a ani neviem ze som rodila

meggy10

rybka ja ani neviem, ze som mala nieco nadstrihnute, ani som to necitila, iba ako sa krv rozliala a to cvak, cvak, cvak...

rybka17

ja mam najvacsi strach z nastrihu a z toho ze si to "tam dolu" znicim na cely zivot... niektore zeny hovoria ze je to v pohode ale niektore maju s tym problemy do konca zivota...preto by som najradsej rodila cisarskym...

titi...

Nesmejka je to divné že tvoja mama vracala 9 mesiacov,lekári to nechali len tak?Moja kolegyna nepriberala a vracala do troch mesiacov aj doma aj v robote,viackrát bola vypísaná,bolo jej povedané ked sa to nezlepší pôjde do nemocnice.Našťastie prestala.Ináč mne nemusíš písať za dieťa treba obetovať,mám 2 deti,viem čo to je.Samozrejme aj u nás prvoradé su deti.Keby si ty vedela ako som ja tužila po dieťatku pokiaľ sme nemali,potom ako som sa tešila ked som ostala 2.krát tehotná.Pritom mi hrozili predčasné pôrody.Zvládli sme to.Neľutujem,že ich mám dve,ja som bola sama.Aj teraz mi chýbaju surodenci ako rodičia mi zomreli.