Euthyrox a nocne mory

Jeja

Po mesiaci užívania Euthyrox 50 som dostala všetky nežiadúce účinky popísané v príbalovom letáku. Najhoršie bolo silné búšenie srdca, bolesť v hrudi, horúca tvár, nespavosť a strach. Keď som o tom informovala moju endokrinologičku, ktorá mi liek predpísala, povedala mi, že "ale na živote vás to neohrozuje". Liek som vysadila a hľadala iné alternatívy. Jednou z nich je tekvicový olej s jódom. Kto máte podobné skúsenosti ako ja, vygooglite si viac info. Mňa teraz zaujíma, ako sa tých nežiadúcich účinkov zbaviť. Niektoré ešte nepominuli a lekárkine stanovisko som už uviedla.

RNG

TSH je hormon z nadoblickovych/adrenalnych zliaz. Zvysenu hladinu lekari pripisuju znizenej cinnosti stitnej zlazy, co vobec nemusi byt pravda.
Znizena cinnost adrenalnych zliaz sa prejavuje unavou, a nedostatkom hormonov ako adrenalin a cortizol. Adrenalne z;lazy sa vycerpaju najma dlhodobym stresom a nizkou aktivitou stitnej zlazy. Stitna zlaza potrebuje na svoju cinnost najma extra jod a selen Tieto mame v nasej potrave zialbohu prislabo zastupene a na rozdiel od beznych lekarov, co si nyslia ze jod je potrebny len na stitnu zlazu, jod pomaha pri cinnosti vsetkych zliaz v tele, naviac ho treba na vyroby roznych enzymov a boj proti plesniam a kvasnym infekciem v tele
Takze sa odporucaju oba doplnat.

Shayleen

Pipika a myslíš že to máš z euthyroxu? Ja beriem tiež 25 a 50 mg obdeň a ani s tepom ani so srdcom problémy nemám

pipika

Od Euthyroxu 25 ako ho beriem 2 a pol mesiace mam strasnu aritmiu a zvyseny puls. Dali mi Holter na 24 hodiny,tak som mal 1300 preskokov. Dakujuc tejto humusovine a v zivote som nikdy nemal ani jeden preskok...mam trochu - dupla ,zvyseny TSH a mam %% rokov...nikdy som si nrdaval robit testy na stitnu zlazu a teraz iba tak zo zvedavosti a tu mam co som chcel . Dakujem dobrim odbornikom a mudrim lekarom

merry238

Dobrý deň.Ja by som sa tiež chcela opýtať ohľadom št. žľazy.Mám 14 rokov a už 3 roky chodim pravidelne k endokrinologičke.Beriem euthirox 50 a mám uzol na št. žľaze.Existuje niečo čo by mi mohlo pomôcť ale myslím inu formu ako tabletky niečo prírodne alebo ine ako tabletky? Môže sa ten uzol postupne stratiť alebo vysušiť?
Mne teraz odporučaju to vybrať ale je som proti tomu lebo ja odpadavam pri odberoch krvi a pri operacii neviem ako by som to zvládala lebo tam budu injekcie a odbery ako na bežiacom páse no ale každopádne chcela by som sa opýtať že uživanie lieku euthyrox môže mať aj vedľajší účinok napuchnuta tvár? ... lebo ja odkedy uživam tieto lieky veľmi som pribrala v tvári proste líca mam naliate
vedeli by ste mi nejako pomôcť? budem vďačna za každu radu lebo už som z toho zúfala

Mikato

Uzivam 175 ku asi rok,predtým 100ku vyše 15 rokov a problémy so spánkom ci nočnými morami som nemala(jedine ak sa najem pred spaním:)))

jessica12

Ahoj ja euthorox neuzivam ked som to skusila tak som mavala silne migreny a bolo mi po nom hrozne zle tak som sa nan ho vykaslala .a vysledky tie mam raz dobre a raz zle .a asi prestanem chodit aj endokrinologovi

alusss

ja tiež beriem euthyrox už skoro rok a žiadne problémy so spánkom nemám, žiadne nočné mory, nemám problém spať 10 až 12 hodín vkuse..kľudne aj každý deň :)

RNG

Euthyrox je chemikalia podobna thyroxinU, ktory v prirodnej forme sitna zlaza vyraba, teda okrem inych. Tento hormon a ciastocne jeho umela nahrada reguluje v tele mnozstvo procesov, od inych hormonov az po rozne chody v tele priamo.
Ale tvrdit, ze tento umely "hormon" napravi cinnost stitnej zlazy, alebo ze ju vobec akokolvek ovplyvni je niciom nepodlozene, hoci sa to bezne tvrdi.
Naproti tomu doplnky jodu a selenu zlepsuju cinnost stitnej zlazy, aj inych zliaz a vyrobu enzymov, co ma velky vplyv na zmensenie/odstanenie hrvolov, roznych nefunkcnych objektov v tele(cysty, tumory, hrcky,myomy atd)
Kto che o tom vediet viac moze zacat napr hladat cez Google.sk pod rng, jod, kde som uviedol rozne lekarske vyskumy a fakty okolo jodu, a linky na ine informacie okolo toho.