Je mi smutno, na nic sa neviem sustredit..

Príspevok v téme: Je mi smutno, na nic sa neviem sustredit..
magic_woman

Ahojte, takže rozhodla som sa sem napísať a dúfam, že mi niekto z vás poradí. Ako ste si vsetci vsimli, posledne dni nie su tie najkrajsie. Stále je zamračené, prší, je chladno. Všetko je šedé, smutné. a taká som aj ja. Ja nechápem, čo sa so mnou deje. Necítiim sa dobre, je mi smutno, na nič sa neviem sústrediť a táto nálada ma brzdí aj v škole. Nastúpila som do 1. ročníka na vysokú školu. Je toho strašne veĺa, ale ja nie som schopná sa učiť, pretože som stále unavená smutná a na nič nemám chuť. Tak som to skúšala už aj kávouale nič nepomáha. Zdôverila som sa s tým doma a mama mi ihne´d začala vyčítať, prečo sa vyhováram na zlé počasie, že to nemá s tým nič spoločné. Ale ja sa fakt necítiom dobre, denne plačem a mám toho už dosť..Čo mám robiť?? Kúpiť si nejaké lieky alebo co?? Ďakujem za odpovede :-(

karioll2

taketo jesenne depky ma skoro kazdy.daj si nejake vitaminy,vybehni von,sportuj,nesed doma a prijimaj viac svetla.to prejde

Denz

adam- no...to mas pravdu...
tiez mam lepsi pocit ak pozeram v telke prirodu ..
Ale aj ten -D- vitamin k tomu dopomoze hlavne v zimnom období ..

AdamKrt

Denz:

nie myslel som svetlo, nie slnecne luce. V niektorych severskych statoch robili vyskum, dokonca aj zamestnancom niektorych firiem davali take okuliare, co im rozjasnovali sledovany obraz. Bolo dokazane, ze jasnejsi obraz sa nejakym sposobom premieta mozgu tak, ze vyvolava v nom take pozitivnejsie pocity a naopak, ked je nieco tmave, zamracne pocasie, tak to vyvolava v ludoch pochmurne pocity.

Povedal by som, ze terapia jasnych a svetlych farieb, dobreho osvetlenia, ci zrkadiel pre odraz v svetla v priestoroch objektu by mohla prispiet k rozjasneniu okolia a tym aj takeho optimistickejsieho pohladu na svet.

Je to nieco ako prenos pocitov. Ked mate vedla seba cloveka, co sa usmieva, je stastny, tak na vas postupne ta dobra nalada sa prenasa. A naopak, ked bude sa niekto neustale stazovat, horekovat a mat pesimisticku naladu, tak ju pokazi aj vam.

Podobne je to aj s pocasim. Ked je krasne, slnecno, vsetko je rozziarene, mavaju ludia lepsiu naladu, ako ked je tmavo, pochmurne.

Rozne farby a odtiene - svetla, tmy, vplyvaju rozne na cloveka...

Odporucam precita pisatelke napr. clanok:
korzar.sme.sk

alternantka

Súhlasím s tým nápadom o obklopení sa farbami, dodávam, že dbaj aj na to, aby si veselé farby nosila aj oblečené... žltá, oranžová a zelená sú naj, pokial potrebuješ energiu... Aj farby majú svoju energiu, ktorú vnímame, aj keď nevedome. Plus tá hudba k tomu. No a najmä - nepočúvaj mamu, ale seba;) Sama najlepšie vieš, odkiaľ vietor fúka a ak fúka z jesennej depresie, tak to zase preje. Tiež som posledné dni nemastná-neslaná, mám dosť práce, ale to prejde. Snaž sa myslieť pozitívne, buď k sebe dobrá (nevyčítaj si, že ti je takto pre to a ono, netop sa v tom), lebo ako sa správaš ty k sebe, tak sa iní správajú k tebe. Čo vyžaruješ ty, to aj iní. Držím palce.

michajela

už to tu bolo napísané, nechcem sa opakovať:-))) hlavné je začať myslieť pozitívne, nájsť si niečo, čo ťa napĺňa, robí ti radosť... fakt skús to, či už zmenou v oblečení, výbere vône, účese..snaž sa byť užitočnou, nájdi si niečo, čo ťa odpúta od pochmúrnych myšlienok

viem, toto počasie robí zle veľa ľuďom, sú unavení, malátni, majú zmiešané pocity..no ak by to trvalo dlho, vyhľadaj odbornú pomoc psychológa, to nie je hanba

aj mne sa veľa vecí teraz nechce, pustím si rádio na plno, poletujem po dome, spievam si tancujem.. zapálim si voňavé sviečky, spravím škoricovo-jablkový čaj, upečiem koláč deťom, poprehadzujem nábytok... musíš zamestnať telo, aby myseľ nemala čas vymýšlať, držím palce:-)))

joni_

ako pise la femme, aj ja to tak riesim. Som tiez momentalne v praci pod velkym stresom a tlakom, nedari sa tak ako by som chcela a tu pochmurnu naladu este zosilnuje pocasie, nedostatok slnecneho svetla, cele dni je tma a prsi. Nepoddavaj sa tomu, povedz si, ze to zas prejde, je to len prechodne. Nic nie je navzdy.
O liekoch by som uvazovala, az keby ten smutok trval prilis dlho, aj napriek zlepseniu pocasia a okolnosti. A najskor by som asi skusala nejake prirodne.

janka24

la femme ti pekne poradila..ja som akoby ma niekto mechom udrel uplne otapena..možno to je pčoasim možno nie a hlavne sa nenalievaj kavou ak ju piješ ta ta potom ešte viac oslabi ak jej vela vypiješ ...skus pit aj čistu vodu s citronom možno maš aj zatažene telo a potrebuje sa očistit.