Periorálna dermatitída

Princeznicka0008

Mne na kožné problémy pomohlo sprchové sérum a vnútorne užívať Elixír, vyčistíte si organizmus, zbavíte prekyslenia, navyše sérum pôsobí aj ako repelent, sú z neho nádherné vlasy, je to prírodná kozmetika zo Slovenska a nič sa nestane, keď ju aj vypijete a môžete použiť aj pre domácich miláčikov, odporúčam!!! www.zdeva.sk

luuuuuuuu

Ahojte tiež ma trápil tento problém. Je to naozaj otrava , ktorej je sa tažko zbaviť. Po návrate z dovolenky v Novembri som si všimla že koža okolo úst sa začala prehnane vysušovať , nevenovala som tomu nejakú extra pozornosť nakoľko bolo vonku dosť chladno a pripisovala som to tomu. Po mesiaci sa k tomu pridružili malé pupienky ktorých bolo velmi veľa a boli zoskupené. Čo už mi normálne neprišlo ,kedže som vždy mala čistú pleť. Neváhala som a zašla som za kožnou.. diagnoza znela Perioralna dermatitída. Nikdy predtým som o tom nepočula. Nasadila mi antibiotika , nejakú robenú vodu s pilingom dve robené maste a zinkový olej...Zabralo to a po dvoch týždnoch sa pleť krásne vyčistila.Samozrejme , vyhodila som všetku kvalitnú kozmetiku , na ktorú som nedala dopustit a pleť sa snažím čo najmenej zatažovať.. odličujem sa kokosovým olejom a na premastenie používam obyčajnú modrú Niveu , na ktorú nedám dopustit aj ked moja milovaná Bioderma mi strašne chýba. Niekedy je menej oveľa viac a dnes to chápem.. A ešte vyhnúť sa stresu a upraviť stravu. To je moja skúsenosť :) Baby , viem aké to je ,ale nevdzávajte sa , každý problém má riešenie... Držím Vám palce :))) Lucia

Zuzana 7337

Ahojte
Krátko po pôrode sa mi objavili na brade zvláštne, červené, vodnaté vyrážky, ktoré svrbeli a rýchlo sa šírili ďalej. Zašla som na kožné a diagnoza znela periorálna dermatitida. Nakoľko kojím lekárka mi nemohla dať lieky ani miešané maste, poradila mi zakrývať to makeupom. Prečítala som kopec článkov, kde ľudia opisujú ako roky bojujú s touto chorobou. A tak som v lekárňach nechala kopu peňazí za rôzne vodičky a mastičky v snahe sa toho zbaviť. No nič nepomahalo. Keď sa mi dostal do rúk krem AVE NATURA Intensive skin creme už bola moja pleť v katastrofálnom stave a bála som sa niečo si natrieť, aby to nebolo ešte horšie. No riskla som to a za !!!! PÁR DNÍ!!!!, nie mesiacov, nie týždňov...bolo po probléme. Všetky vyrážky sú preč. Preventívne mám doma síru v liehu, pekne vysuší vyrážku a Jarishov roztok, na osvieženie pleti... Snáď som pomohla ☺

Didi_zuzi

Ahojte,mne k perioralnej dermatitide nechtiac pomohla pani doktorka,okamzite ju aj diagnostikovala,nasadila antibiotika,ktore zabrali,ale len na chvilu..vyskusala som borovu vodu,dubovu koru,robatko(kanabisovy krem),maste,vodicky a somariny na predpis od doktorky z lekarne,ale vsetko to malo minimalny efekt..az ked som pocuvla radu mojho draheho (uz) manzela,ktory sa docital o nulovej liecbe a pouzivala som len MYDLO S AKTIVNYM UHLIM zo stranky MANNA.SK (8€),ktorym som si klasicky umyla tvar dva krat denne,plus trpezlivost,ked vam ruky behaju do chrasticiek....tadaaaa....to jedine zabralo dufam,nadobro :) som znova pekna :)
Drzte sa

Didi_zuzi

Ahojte,mne k perioralnej dermatitide nechtiac pomohla pani doktorka,okamzite ju aj diagnostikovala,nasadila antibiotika,ktore zabrali,ale len na chvilu..vyskusala som borovu vodu,dubovu koru,robatko(kanabisovy krem),maste,vodicky a somariny na predpis od doktorky z lekarne,ale vsetko to malo minimalny efekt..az ked som pocuvla radu mojho draheho (uz) manzela,ktory sa docital o nulovej liecbe a pouzivala som len MYDLO S AKTIVNYM UHLIM zo stranky MANNA.SK (8€),ktorym som si klasicky umyla tvar dva krat denne,plus trpezlivost,ked vam ruky behaju do chrasticiek....tadaaaa....to jedine zabralo dufam,nadobro :) som znova pekna :)
Drzte sa

tamburina

skúste kyslíkovú dotykovú infúziu, veľmi pekne zaberá na dermatitídy, ekzémy, psoriázu aj rosaceu. U mňa spokojnosť mala som dermatitidu po celych nohach a už len sem tam ma fliačik... sú V trnave 0915/937 241 ak by mal miekto záujem

Si-Sa

Ahojte,
mám 19 rokov a periorálna dermatitída ma trápi už cca 3 roky obehla som už kopu kožných lekárov aj dermatologov ale každý tu uzavrel mastičkou a tabletkami ktoré bohužiaľ nepomahali až jedna doktorka mi predpísala TANIN PUDER veľmi dobrí puder pekné vám to vysuši a tie chrasti vám same odpadnú a tvar vám ostane taká krásna akú ste ju malý predtým.
Tak vám všetkým držím pálce :)

ThaJa

Ahojte,
mám 29 rokov a periorálna dermatitída ma trápi už cca 5 rokov. Obehla som rôznych kožných lekárov, ale všetci to uzavreli s tým, že sa jedná o akné. Periorálnu dermatitídu mi diagnostikovala až pani doktorka MUDr. Zelenková (Svidník, odporúčam). Osobne si myslím, že mi naordinovala z lekárskeho hľadiska najlepšiu liečbu, žiaľ nezabralo ani to.
Keďže som obehla asi všetky možné príspevky od žien s týmto problémom na Slovensku, skúsila som zahraničné stránky. V jednom blogu som sa dočítala o babe, ktorej po vyskúšaní kadečoho pomohla Klotrimazol masť.
U nás je táto masť na predpis, ale presne rovnaké zloženie obsahuje aj Canesten krém alebo Candibene.
Áno, sú to krémy proti hubovým ochoreniam, ale v tom je ten háčik. Pravdepodobne to u mňa,u tej baby u teba? má pôvod v hubovej infekcií spôsobenej kvasinkami. Odkiaľ sa to svinstvo dostalo na moju tvár netuším, ale jedno viem, že hneď na ďalší deň ako som si dala Candibene na tvár (radšej menšie množstvo veď nie sme lekárky, môže to spustiť možno nejakú reakciu, u mňa ani u tej baby sa to nestalo) mi vyrážky začali miznúť viditeľným spôsobom. Taký malí zázrak na, ktorý čaká každá z nás.
Nemusí sa u každého jednať o kvasinkovú infekciu, teda nikto vám nezaručí, že to práve u teba zaberie, ale keď je človek zúfali vyskúša všetko. Držim palce :)

himalajcanka

Mne osobne nepomohali kortikoidy, ani prirodna kozmetika, dokonca ani antibiotika. Nakoniec mi pomohla jednoducha rada ludoveho liecitela - vyhybat sa cervenemu masu a potierat sa DUBOVOU KOROU:
Dajte si uvarit 4 PL dubovej kory s pol litrom vody. (1-2 min nechat prejst varom, a potom uz len 10-15 min nechat na slabom ohni.) Potom scedte a "caj" si nechajte vychladnut. Vlozte ho nakratko do mraznicky, a v momente kedy sa na nom zacne vytvarat ladova vrsta, vyberte ho. Potom uz len nanasajte na postihnute miesta, (vatovymi tamponmi, bandazou, ja som si napr. bavlnenym kapesnickom). Prikladajte ladove - drzte na dermatitide pokial sa vaticka nezohrejte a opakujte dookola.) Po tyzdni som bola opat pekna. :-))) Udajne sa da miesto dubovej kory pouzit i cierny caj, ale neskusala som...

Andi

Ahojky, prečítala som všetky vaše príspevky, momentálne aj ja trpím PD, je to des, fľaky na brade, pod nosom, drobné vodnaté vyrážky, ktoré svrbia, pália, bolia, niečo fakt esteticky brutálne. Práve dnes som navštívila dermatologičku, ktorá mi predpísala nejakú vodičku na obklady a mastičku, ktorá obsahuje máličko kortikosteroidov, antibiotikum a čo ja viem čo ešte, mám si postihnuté miesta premasťovať obyčajnou modrou indulonou. No uvidíme. Zabezpečila som si Cicalfate lotion, a od La Roche-posay krémik Hydreane Riche.(zatiaľ som nepoužila ani raz, ale práve tu som sa dočítala, že sú super). Prvý krát sa u mňa PD objavila minulé leto, ale nebolo to až tak drastické ako teraz. Vtedy mi starší pán doktor predpísal Locoid Crelo 0,1% , ktoré mi krásne dalo tváričku do poriadku, no teraz kôli tomu krému trpím. Baby, ak sa mi to dá do poriadku budem happy, ešte mi poraďte prosím, čo spraviť preventívne proti PD???? A ešte otázočka, aký vplyv má fluorová zubná pasta na PD??????? Ďakujem, a držím každej z nás, aby sme to zvládli v poho!!!!!!!