Narkóza a dieťa

jamajka

Ahojte, chcela by som sa opytat,ci nemateniekto podobnu skusenost... dcerka 3 roky po operacii v celkovej anesteze sa zacala pocikavat... vobec sa nepyta cikat a ak sa pocika tak to ani nevnima, neoznami... od dvoch rokov je bez plienkk aj na noc, a tak casto sa nepocikavala ani ked sme zacinali s odplienkovanim... prosim co robit? Dr. Povedala ze to budeme riesit, ak to do mesiaca neprejde... uz je to tyzden a je to strasne narocne, tym ze je zima nemozme chodit ani von na viac ako pol hodiny, a v skolke neviem ci mi ju nevyradia kvoli tomu :-( nema niekto skusenost, radu? Dakujem

lilijana

My uz tiez mame jednu operaciu nosnych mandli v narkoze za sebou ked mal starsi syn 3 roky a o mesiac nas caka dalsia a to dokonca u obidvoch synov,starsi zmensovanie krcnych mandli a mladsi odstranenie nosnej mandle.Stavy po narkoze to boli nie velmi prijemne,lebo zacal so sebou metat,asi pol hodiny poplakaval,napinalo ho ale potom uz bolo viac-menej o.k.I ked mal potom asi tyzden stuhnuty krk,da sa to prezit.Snad to zvladneme aj teraz

deticky

moja dcera 6 rocna bola 6 krat opakovane operovana pod celkovou narkozou..operacie mala stale po pol roku..chcela by som sa opytat ci moze mat potom problemy s pametou..
dakujem za odpoved

sona55

Ahojte,
moja dcera bola n aoperacii v CA tento rok v oktobri a tiez jej vybrali nosnu mandlu- resp. tu makku cast nakolko nosna mandla je ,,v kosti,, cize sa odstranuje len jej makka cast.
tiez som sa bala narkozy ale musim potvrdit ze som rada ze nakoniec som do CA isli.
malinka je velmi drobna a ziva a aj po ,,oblbovakoch,, bola ako sidlo vobec ju to neomracilo, po zobudeni bola dezorientovana a plakala 30-40 min. skor take ,,mraucanie,, ako vazny plac.
Podla sestriciek mala na izbe este spat aspon 2-3 hodiny- no bolo to len 20 min. a potom sme sa uz hrali...ona to zvladla v pohode.

aknitka

celkom ste ma tu povzbudili vašimi odpoveďami. môj malý (28 mes.) ide na operáciu o mesiac (zúžená predkožka) a tiež sa neskutočne bojím narkózy. ešte aj dr. mi to všetko podala v tom duchu že je to riziko a treba byť pripravený na všetko. poznáte niekto aj taký prípad kde narkóza dieťatku ublížila?

zuzic

jesika v tomto ti mozem poradit. pred rokom mi vyberali nosnu mandlu, v mojom veku sa to uz nezvykne ale nech..najskor mi lekar vyberal v lokalke len s naladovkou a umrtvil kvapkami, kedze som bola pod liekmi nepametam si vela z toho iba ten tlak a ze ma drzali za ruky(taky pekny osetrovatel:) a za hlavu. no potom ma museli o dva tyzdne reoperovat lebo v lokalke sa mandla vybera naslepo a tak sa nedalo odstranit vsetko tkanivo, preto ma museli uspat a vybrat to este raz dokladne pod endoskopickou kontrolou. vtedy je vyber dosledny...neskor mi doktor hovoril ze adenotomia v lokalke si vecsinou aj tak vyzaduje reoperacie...no hlavne netrap dieta tym ze mu nedas vybrat mandlu. rozhodni sa uz ako chces ci lokalka alebo CA no daj mu ju vybrat. hovori sa ze v puberte sa zmesuje, mozno je to pravda sice u mna sa nezmensila ale aj tak, ma do puberty vela casu a nechas ju stale trpiet az kym neskonci pubertu? moze to mat zevraj aj vplyv na vyvin ked sa nemoze poriadne nadychnut...

anelly

môj synko ako 2,5 ročný musel podstúpiť operáciu v plnej narkóze. Na izbe sme boli aj s 10 ročným chlapčekom, tiež bol na operácií. Treba sa pripraviť na nasledovné: po prebratí sú detičky dezorientované, nevedia čo sa s nimi stalo, niekdy môžu zvracať, bolí ich bruško. Ja osobne odporúčam, ak je to možné, aby si mamička priplatila a bola s dieťatkom, tak ako som to urobila ja, pretože mamina je ten najbližší človek. O 4 mesiace mal ísť môj synko na ďaľšiu operáciu mandlí - opäť pod plnou narkózou, ale som sa dočítala, že pre deti je vhodná narkóza opakovane až po roku, tak sme tam nešli. Boli sme u odborníčky na homeopatiu a tá ho tak vyliečila, že krčná lekárka bola v šoku a myslela si, že sme na tej operácií boli. O homeopatii som ani necekla, pretože bola veľmi nepríjemná. A tak som rada, že som predišla plnej narkóze a operácii 2,5 ročného synka.

datelinka

ja mam tiez dilemu, preto som pisala, ze ak je to nevyhnutne, nemas o com premyslat. my mame ist na operaciu jacmena, u dvojrocneho dietata, samozrejme tiez v celkovej anesteze. nie je to nevyhnutne, ale na druhej strane, myslim si, ze v takomto veku zas lahsie zvladne vsetku tu torturu okolo toho.

michajela

mne vyberali mandle v dospelosti v lokálke.. inak, hrozný zážitok... ale, vtedy sa prerábalo krčné, boli sme na izbách s deťmi, ktoré operovali v celkovej narkóze. Tie detičky to znášali super, ja som bola na izbe s 8r chlapčekom a asi 4r dievčatkom, boli statoční, len smútili za maminami..veľa som toho nenarozprávala, ale aspoň som ich hladkala, prechádzali sme sa spolu a hrali:-))) ak sa dá, treba byť s deťmi prijatí, lepšie to znášajú.. operáciu neodkladať, mandle sú zákerné, môžu poškodiť obličky i srdiečko..

a som rada, že mi druhé už nenarastú:-)))