Cysta a laparoskopia???

Príspevok v téme: Cysta a laparoskopia???
blška

Ahojte, pred dvoma mesiacmi mi zistili cystu, ktorá má 8 cm. Najprv mi dal doktor
injekciu na vyvolanie menštruácie, keďže som dva mesiace kvôli cyste nedostala. Keďže mi cysta nepraskla, tak idem o týždeň na laparoskopiu. Podľa sona by mala by cysta vodová. Onkomarkery som mala v poriadku. Mám z toho nervy, lebo som ešte nikdy nebola v nemocnici o operácii ani nehovorím. Môj gynekológ najprv povedal, že je moc veľká na laparoskopiu, potom že to možno laparoskopiou pôjde, potom zase nie. Ale keď som sa bola objednať v nemocnici, tam mi hneď povedali, že to bude laparoskopia. Môže sa robiť laparoskopia aj keď som ešte nemala pohlavný styk? A ako to všetko prebieha? Koľko je človek v nemocnici? Vďaka za všetky info.

jajkafr

blška
neboj ja som bola prvýkrát na diagnostickej laparoskopii na gynekológii keď som mala 14 teraz v 20 mi robili znova odstráňovali mi slepé črevo a poviem ti, že inak by som sa operovať ani nedala... po operácii sú mierne bolesti brucha, ale v nemocnici ti dajú lieky od bolesti takže takmer nič necítiš keďže si ospalá z narkózy prespíš takmer celý deň... mňa po prvej operácii pustili na druhý deň domov pri druhej som bola v nemocnici o deň dlhšie, ale nieje to nič strašné zvládneš to uvidíš ... držím palčeky :)

jaLENja

Neboj, budú to robiť laparoskopiou, však touto metódou aj žlčník vyberajú :)
Jeden deň prídeš, na druhý ťa odoperujú a na tretí ideš domov, to zvládneš.
A keď je to len vodové, tak to bude všetko v pohode.
Ozvi sa, že ako ti bolo potom.

datelinka

vsak laparoskopia sa robi tak, ze ti urobia len tri male dierky do bruska, takze to s tym, ze si nemala pohlavny styk nijako nesuvisi. neboj sa, je to najmenej invazivna metoda, takze ziadny rez, ktory by ti bolo vidiet v plavkach, alebo ktory by dlho bolel nie je.
skus si tu vyhladat v temach, uz sa toho popisalo :-) a drz sa.