Menzes a operacia

Príspevok v téme: Menzes a operacia
majka__

1.12 idem na operaciu s mandlami. menzes by som mala dostat teraz v tychto dnoch, ale ide o to, ze mi obcas zvykne strajkovat - teda nepride vzdy vtedy, ked ma... viem, ze nesmiem ist na operaciu vtedy, ked dostanem menzes. to znamena, ze mi menzes nesmie prist prave toho 1.12. ze? ale ked mi pride trebars 3.12? akoze nemal by, ale co ak sa to stane - hovorim, strajkuje mi. ale chodi pravidelne kazdy mesiac nastastie, len nie presne v ten isty den. mala by som ho dostat okolo 20. v mesiaci. v nemocnici by som mala byt tyzden

majka__

jaj tak to pevne verim, ze ma budu pri lokalke moct operovat aj s pripadnymi kramami. totiz ja to fakt nechcem odkladat. uz teraz sa dost bojim... inak dakujem za ten typ so zapchatymi usami :-) urcite vyskusam. len nech to mam za sebou... uz si odratavam dni (tento uz neratam (stvrtok, piatok, sobota, nedela, pondelok... a... no sak viete co :-)

majka90

ja neviem preco to tak je, ja ked som isla na operaciu tak mi brali krv ze ci nemam nejake latky v krvy z liekov ktore by mohli zle reagovat s anastezou.ale pdola mna ked niekto uziva dlhodobo lieky, alebo by bez nich neprezil je to ina situacia. mne preto nemohli dat ani ziadne lieky ked mi kvoly chorobe odkladali operaciu, liecila som sa cajmy.

bazalka

No to je podľa mňa hlúposť, že keď ideš na operáiu musíš byť dva mesiace čistá od liekov. Však na práciu chodia aj chorí ľudia, ktorí lieky musia brať a dva mesiace by bez nich nevydržali. Napr. moja sestra je chorá na srdce a keď išla na operáciu, tak ráno pred operáciou si musela dať tabletku. A čo takí cukrovkári,
alebo iní chronicky chorí ľudia????

majka90

ja ked som bola dva roky dozadu na operacii clenka, tak som bola operovana pocas menstruacie.pretoze operacia uz raz bola odlozena, lebo hned po zlomenine ma operovat nemohli lebo som bola chora, a clenok sa musi operovat do 24 hodin, ja som bola nakoniec operovana po tyzdni, a tie tabletky by som dako moc neodporucala, pretoze ked sa robi celkova anasteza tak clovek musi byt dva mesiace cisty od liekov - asi nejake silnejsie antibiotika, ale ja ked som sla na operaciu mala som asi daky treti stvrti den menstruaciu, dala som si tampon a mala som tam znamu ktora mi vybavila aby somm mohla mat na sebe nohavičky a nočnu koselu.ale doktory nevedeli nic a zijem :) ale kedze ty nejdes do celkovej tak si myslim ze by to nemusel byt problem aj pocas kramov

delphia

suhlasim s datelinkou. samotny vykon nie je nic hrozne. osobne som ho mala robeny v lokalnej anestezii a dalo sa prezit. horsie je obdobie cca dvoch tyzdnov po tonzilektomii. ak mozem poradit, tak ak budes chciet prehltnut, tak si pri tom zapchaj usi. vtedy to boli menej :)

ja mam dokonca pozitivne spomienky na pooperacne obdobie- schudla som aspon 5 kil a som bola z toho cela happy. takze drzim palce a neboj, zvladnes to ;)

majka__

ano zuzic, suhlasim s tebou. len ja si myslim o sebe, ze som asi ten trosku horsi pripad - totiz bojim sa aj injekcie hehe... :-). a to je pre niekoho len take pichnutie ako vcielka (fuha... aj tej sa bojim :-) hihi)

datelinka

majka, ja som bola este starsia na tonzilektomiu :-) samotna extrakcia neboli, aj to potom sa da zvladnut. najhorsi je cca tyzden po, vtedy neprijemne bolia usi a hrdlo, ale samozrejme, nie je to nic, co by sa nedalo zvladnut :-) ja som mala najvacsi problem s jedenim, ale napriklad rozpravala som hned v den operacie. sice s namahou, ale vcelku vela :-)

majka__

datelinka, co sa tyka vyberu mandli, tak sa len strasne bojim tej bolesti... a ak niekto povie, ze to nic nie je, tak to mu neuverim, lebo pri vysetreni lekarka, ktora ma bude robit niekolko krat zdoraznila slovo "bolest", a aj moj brat, mamka a spoluziacka povedali nezavisle od seba, ze je to riadna bolest... a toho sa fakt bojim. idem na operaciu len preto, lebo musim. inak by ma celkovo do nemocnice nedostal ani neviem kto... mam sice 21 rokov (ci pana... na svoj vek... no co uz), ale i tak sa nemocnic a injekcii a operacii hrozne bojim. teda nemocnice len nemam rada...