Celiakia?

Príspevok v téme: Celiakia?
jajkafr

ahojte aké príznaky ste mali predtým než vám potvrdili celiakiu? od 14 rokov mávam bolesti brucha teraz mám 20 ... lekárka mi dnes vypísala lístok ku gastroenterológovi s podozrením na celiakiu... asi pred rokom mi robil môj imunoalergológ vyšetrenie krvi na alergiu na lepok (glutén) a výsledok bol negatívny môže ísť aj napriek tomu o celiakiu? Píšem tu preto, lebo viem, že príznaky, ktoré sú popisované v knihách sa občas líšia od tých, ktoré pociťoval pacient pred vznikom daného ochorenia... za každú odpoveď budem veľmi vďačná... bojím sa toho, že budem musieť držať bezlepkovú diétu :( neviem si to predstaviť ani vo sne teraz mám problém nejesť zopár potravín na ktoré mám alergiu a nie to ešte úplne vylúčiť lepok :(

sabina1205

Ja som bola tiez pred dvoma dnami na gastroskopii(v BA Nemocnica Milosrdni bratia..prijemni personal..odporucam) a teraz cakam na vysledky, ci mi potvrdia alebo vyvratia celiakiu..tiez ma len bolievalo brucho, mala som krce, nafukovalo ma a vobec ma ani nenapadlo, ze to moze byt celiakia..

jajkafr

všetkým vám veľmi pekne ďakujem za odpovede podľa toho čo tu čítam tak môže byť, že tú celiakiu môžem mať ešte som sa nerozhodla ani ku ktorému gastroenterológovi pôjdem, ale najradšej by som mala už všetky vyšetrenia za sebou a ešte radšej by som bola keby mi povedal že všetko je v poriadku ešte raz veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede

zuzula11

Jajka ... svagrine prisli na celiakiu potom, ako mavala krce ... no manzel mal len bolesti hlavy a castejsie "vetry" a tiez mu potvrdili celiaki... koega mi vcera po pozitivnych testoch povedal, ze isiel za lekarom len preto, ze sa mu casto po jedle odrgavalo. A este jedna pikoska: kedze aj manzel aj jeho sestra su celiatici a ich otec zomrel na rakovinu zaludka, mysleli sme si, ze deti to zdedili po otcovi. Avsa lekar nagastre povedal svokre, ze sa tato choroba dedi po matke. Svokra na to, ze ona predsa ziadne problemy nema, tak ju pozrel, vyspovedal a zistil, ze sa jej od malicka lamu nechty. Urobil jej testy a ... POZITIVNE. Takze priznakom moze byt hocico - od bolesti brucha po vypadavanie vlasov. A diety sa neboj ja uz 3 roky peciem manzelovi chlieb a pecivo, varim pre celu rodinu z bezlepkovej muky a vsetci sme si zvykli. Drz sa!

datelinka

jajka, jedna moja znama bola, a aj je, velmi chuducka, aj ked jedla pomerne dost mucnych jedal a peciva. dalsia kamaratka ma normalnu, alebo trolinku moletnejsiu postavu. obe vsak mali jeden spolocny znak a to dost caste hnacky, alebo aspon redsiu stolicu.

joni_

aj ked je krv negativna, treba urobit gastro. vysetrenie, lebo smerodatne su vysledky hlavne z biopsie
diety sa neboj, ak bude treba zvyknes si, ked si predstavis ze ta uz potom nebute stale bolievat brucho tak to za tu namahu urcite stoji :))