neviem čo so svojim zivotom :(

Príspevok v téme: neviem čo so svojim zivotom :(
matuskaL

Ahojte! Mám už 19 rokov, tento rok koncim čkolu a mám pocit že môj život nemal zatial žiadny význam. Mám obavy, že to takto bude pokračovať aj naďalej. Nemám žiadne sebavedomie, záujmy, ciele, kamaratov, proste je môj život úplne prázdny. Som dosť hanblivá a ťažko sa s ľudmi shovaram. Z toho vyplýva že nemám kamarátov, nikto ma nemá rád :(. Tak rada by som sa zmenila a bola ukecaná a nie tichá myška, ale to sa asi nedá :(. Nechcem svoj život žiť sama bez kamarátov ale chcem mať normálny život. Vie mi niekto poradiť?...prežil niekto niečo podobné?..dakujem

jakub81

Nechces byt ticha myska, tak zacni viac komunikovat, neboj sa prejavit svoj nazor, bud uprimna a hovor co si myslis, nemysli na to ze sa strapnis, taky pristup je nanic.

bacil255

Skus si najst nejaky zaujem, tiez ma nic nebavilo, no teraz ma celkom zacal bavit sport, priroda a cestovanie (az sialene).. A som naozan nemehlo z tej fyzickej stranky, ale o to vacsia zabava.

Povedala si ze rada by si sportovala, cize uz vies co by si rada robila, ak mozes niekde zacat, aky sport ta najviac bavi?

jajka001_

ako vies ze ta nic nebavi ked si nic este neskusila?
urcite je nieco, co ta zaujima. a ak aj nie si v tom dobra, to je prave ta vyzva, zlepsit sa v tom.
pri spolocnych zaujmoch najlahsie najdes kamaratov.

matuskaL

ahoj jajka001_!
A kde by som nejakych kamaratov mohla najst? Rada by som sa zapisala aj na nejaky kurz lenze mna nic nebavi, tak naco chodit potom na kurz :(. Rada by som sportovala ale som uplne nemahlo. Bavit sa bavim obcas s predavckou, soferom alebo niekym s kym sa stretnem na autobusovej zastavke s tym problem nemam skor viest dlhsi rozhovor, nielen prehodit par slov

jajka001_

zacni zit, zbav sa strachu, prekonaj sa
zacni s tymi kamaratkami, najdi si nejaku
zacni chodit na nejaky kurz a zbliz sa s niekym
kazdy den si rano povedz, ze dnes posunies svoj osobny zivot o nieco dalej
kazdy den prehod par slov s neznamym alebo so susedom
atd
pripadne navstiv psychologa alebo si kup psychologicku literaturu