Známkovanie zošitov na strednej?

Príspevok v téme: Známkovanie zošitov na strednej?
jajoman

Môže učiteľ známkovať zošity žiakom 3 ročníka na strednej? Nie je to trošku také hmm odveci?Ak sa niekto učí na jednotky a napr. si robí za okraje poznámky alebo ich ani nemá učiteľ mu za to zhorší známku si myslím, že nie je správne.

A ešte môže byť v škole vrátnik ktorý vás bez priepustky od treedneho učiteľa nepustí zo školy ani keď máte viac ako 18 rokov? Niekedy ak triedny chýba a niekto potrebuje ísť k lekárovy je umenie tú priepustku zohnať.

swistica

dobra vila: ja nikde v mojom prispevku netvrdim ze som za to aby sa zosity znamkovali, osobne by som ich tiez neznamkovala, ale zaraza ma ze ucitelka nepozna metodicke pokyny na znamkovanie.

jajka: nezartovala som, Metodicke pokyny naozaj existuju :-)

Eva531

Ja som chodila na gympel a čo sa týka zošitov, tie nikoho nezaujímali. Ale u nás platilo jedno zvláštne pravidlo: samotné vyučovanie sa začínalo o 8.00 a každý žiak musel byť bezpodmienečne už o 7.50 v škole. Každé ráno stál na chodbe zástupca a žiakovi, ktorý prišiel do školy napríklad o 7.55, zobral preukaz a zapísal mu neskorý príchod. Potom zástupca odovzdal preukaz triednemu učiteľovi toho žiaka a on ho žiakovi vrátil s upozornením, že sa nesmie chodiť neskoro do školy. Za 3 takéto takzvané neskoré príchody bolo triednicke pokarhanie, za 5 riaditeľské pokarhanie a kto mal viac ako 5, dostal dvojku zo správania. Čo sa týka vychádzania von zo školy, tak v prvom ročníku sme mohli cez prestávku bez problémov opustiť areál školy. Hneď vedľa školy bola predajňa s pečivom a tam sme si skoro všetci chodili kupovať desiatu. Ale keď sme boli štvrtáci, tak nám zrazu z ničoho nič zakázali cez prestávky opúšťať areál školy, ale k lekárovi sme mohli ísť bez problémov.

jajka001_

ked pocujem vyraz Metodicky pokyn , jezia sa mi chlpy :)) swistica iste žartovala. to su komunisticke maniere toto, znamkovanie upravy zositov.

dobra vila

swistica, ty si nejaka premudrela na takychto forach, uz neraz som si to pomyslela, ale sa radsej zdrzala.
Ty dodrziavas vsetky pokyny, aj ked su odveci? Tu na SR mame vsetko otocene dole hlavou a ja byt ucitelkou, tak ten zosit do odpovede isto nezahrniem!! Nebudem predsa nejakej svedomitej jednotkarke davat horsie znamky iba preto, ze skrabe ako macka,nestiha pisat a pod. zaco teoreticky nemoze. A naopak, nebudem nejaku vypatlancovi prilepsovat znamku iba preto, ze ma zosit ako z rozpravku a hlavu deravu.

swistica

ucitelka22: mas vazne nedostatky o znamkovani ziakov. Vo vlastnom zaujme si prestuduj Nove metodicky pokyny k hodnoteniu ziakov zs a ss, a tam sa docitas ze zosit je sucastou hodnotenia. Ach jaj nase skolstvo, kam to speje, ked ucitelia nevedia co mozu a nemozu hodnotit.

ucitelka22

Ja ucim na strednej skole a ziaci maju zosity, ake len chcu, ale musia sa v nich vyznat. Su mi ukradnute aj okraje, hoci maju svoje opodstatnenie ... Co sa tyka znamkovania, myslim si, ze je to napadnutelne. Ziak dostava znamku za vedomosti, nie za upravu zosita. Pokial mate rozumnu studentsku radu, nech to pred vedenim prednesu ako staznost ... Je pravda, ze vela citelov si potrpi na peknu upravu zositov, ale znamkovat to nemozu!!! A viem, ako sa citis ... Ja som na gympli mavala dvojky zo zemepisu len preto, lebo priserne skrabem a viem po sebe precita len ja sama ( no, odkedy ucim, uz sa to zlepsilo).

Co sa tyka vratnika - u nas je podobny system ako u vas, a ak nenajdu ziaci triedneho, riesia to s ucitelom, z ktoreho hodiny potrebuju odist, alebo idu potom za zastupcami ... Ak ide o lekara, vacsinou nie je problem ... Ak ide o jazdu na vodicak, tak ano ...

dobra vila

Tak to ti verim, lebo je to naozaj nezavidenia hodna situacia... :-/.
Ja som o takom este nepocula, ale ono to bude asi o tom, co skola, to iny zvyk...
Tak velku davku vydrze prajem.

jajoman

Tu pravopis a preklepy moc neriešim.Snažím sa len písať čo najrýchlejšie a aby aj druhý pochopili.

dobra vila to ti veru závidím, že si to mala tak v pohode.Ja o tom v škole môžem len snívať.Dobre že ma čakajú už len dva roky necelé

dobra vila

jajoman, ty si ziak jednotkar?! Kam to chodis do skoly?!! :-O. Lebo v tom texte mas dost vyrazne a velke chyby!! Ze jednotkar :D, sorry. No ale k veci:

Co sa tyka tych zositov, tak mi to pride smiesne, aby stredoskolakovi hodnotili zosit! U nas si na to tiez potrpeli, pretoze si to musel odovzdavat pri odpovedi, z toho davali otazky z predoslych latok a prelistovali si upravu a pod. Ja som mala zosity vzdy ok, pochvalene, ale aj tak mi to pride blbe, lebo s ucenim to nic nema!(vacsinou som sa ucila z knih! A cas som iba marnila s tym, aby ta uprava bola "na urovni") - okraje, rozlicne farebne pera, sem-tam kreslit tabulky, mapky a co ja viem co, neviem na co, ked v knihe to bolo!
Ty byvas na strednej na intraku? :-O. Alebo ako... toto ja vobec nechapem... zo samotnej skoly ta akoze nepustia von??? To co je za vec. A ked si chce ziak cez prestavku odskocit do obchodu co je pri skole a tak? My sme mali prestavky 5 a 10 minutove, cize pocas tych, si temer nic nestihal, ale cez velku - 20 minutovu - bol volny pohyb. Trebars bol zakaz fajcit v areale skoly, takze vsetcia fajciari fajcili pred branami skoly... Studenti sa bezne poflakovali po okoli, v drogerii co bola hned vedla, v potravinach...
Ja som si bezne odskakovala cez velke prestavku domov, ak som si nebodaj nieco zabudla. Presne som to s behom stihala do tych 20 minut...
A nemala by som sa s tymto chvalit, ale u nas sa bezne stalo, ze niekto "zdrhol" zo skoly, ked sa nenaucil na pisomku, zabudol ulohu a pod. Dodatocne priniesol ospravedlnenku... Neviem si predstvit, ze mna by z tej byvalej skoly nik nepustil von, keby som chcela.