Dlhodobo zvýšená teplota, dýchacie cesty + ďalšie symptómy

Príspevok v téme: Dlhodobo zvýšená teplota, dýchacie cesty + ďalšie symptómy
hoska

Dobrý deň,

už skoro dva mesiace mám zvýšenú teplotu. Najprv som si to nevšímala, ale asi po dvoch týždňoch sa mi zapálili priedušky. Mala som 39°C teploty. Vybrala som antibiotiká Sumamed - dve balenia. Teplota klesla, ale stále sa drží od 37 - 38°C. Krvný obraz v norme. Zistili mi protilátky na Mycoplasmu. RTG pľúc bez nálezu. Takže už dva týždne beriem Klacid. Dnes som si dala poslednú tabletku.
Teplotu stále mám, síce nízku, ale má to na môj stav dosť veľký dopad, nedokážem sa sústrediť ani na učenie a nemám sily niečo robiť. Som rada keď zvládnem návštevu doktorky.
Čo sa týka kašľa, nekašlem veľa, skôr ak len potrebujeme vykašľať hlieny - sú číre. V noci nemôžem spávať, cez deň sa mi drieme. Mám aj svrbenie pokožky, ale to nie je také strašné. Krčné uzliny mám trochu napuchnuté.

Bola si som veľmi vďačná. keby že vyjadríte svoj názor a navrhnete nejaké riešenie. Už mesiac som doma a môj stav sa veľmi nezlepšil.

Ďakujem.

hoska

Som bola aj teraz na krvi, kvôli ten mycoplasme či sa to zlepšilo. Tak čakám na výsledky. No doktorka hovorila už pri tom prvom odbere, že nemám nejak veľmi rozvinuté protilátky na mycoplasmu. No ale najhoršie na tom je, že teplotu som mala ešte pred tým ako zápal priedušiek. A jasné keď ma pošle na pneumológie tak pôjdem. A ani nejak nekašlem, možno tak 5 krát za deň čo si potrebujem odkašľať.

jajkafr

hoska
určite choď na tú pneumológiu keď ťa tam posiela lekárka... urobia ti tam spirometriu (fúkneš to takého prístroja) a podľa výsledkov vyhodnotia stav tvojich dýchacích ciest... zvýšená teplota, dlhotrvajúci kašeľ a nedávny zápal priedušiek môže hovoriť tiež aj o alergii a tak ako píše lentilka môže ísť aj o astmu čo je prevažne alergické ochorenie... držím palčeky

joni_

na pneumologiu pekne chod, mycoplazma je potvora, nech ta radsej dobre vysetria ci nahodou toto nie je tvoj hlavny problem, mozno prave z toho mas teploty a zle sa citis, po ATB by ti mala doktorka zase skontrolovat krv ci sa mycoplazma zlepsila

hoska

Čo sa týka dýchacích problémov, žiadne nemám. Ani sa nedusím. Len som mala zápal priedušiek a teraz tá mycoplasma. No som zvedavá, čo teraz vymyslí doktorka. Chce ma poslať na pneumológiu, ale ja nemám pocit že by tá teplota mala niečo spoločné s pľúcami alebo s dýchacími cestami.

lentilka58

no ja som mala 90% priznakov, ktoré opisuješ a mám astmu....samozrejme, môže to byť aj dačo iné. Mňa muselo začať dusiť, kým si to dakto začal všímať, tak ak máš ok doktorku, skus to pred ňou spomenuť...a testy v krvi, alebo na takom pristroji (to sa do toho fuka-ale nemyslím obyčajnu spirku, to je nejake NO) sa to zisti