Ako sa vyrovnať so smrťou miláčika?

Príspevok v téme: Ako sa vyrovnať so smrťou miláčika?
užsatonedá

Dnes mi zomrel môj malý králik. Mal 10 rokov. Mala som ho od svojich 8 rokov. Mala som ho veľmi rada. Teraz sa neviem na nič sústrediť, iba sedím a čumím do blba. Keď si naňho spomeniem tak začnem plakať a myslím naňho asi každých 5 sekúnd, takže sa to už nedá, neviem čo mám robiť...Viem, že život musí ísť ďalej, že teraz mu je lepšie, že to bol iba králik, no nepomáha to. Pomôžte mi nejako, lebo sa zbláznim :(

bandas

podla mna najlepsia cesta je mat nove zvieratko... je to ako vo vztahoch... ako najrychlejsie zabudnes na lasku ??? no pri niekom druhom

IwantBeHappy

No keď najdeš radu tak mi daj vedieť :( včera som prišla o svojho havinka :( a neviem sa zmieriť, že už tu neni ..všade jeho hračky...stále čakám, že za mnou príde..:( dneska prvýkrat čo som sa zobudila a neležal vedľa mňa ...

dara43

zdravim,

nie ani plac a ani novy kocurik nepomaha. Pred 5 mesiacmi a 6 dnami skoncil zivot 7 mesacneho kocurika Tomika. Bol to moj najleppsi spolocnik a priatel. Svetlosivy tigrovany kocurik. Kazdy ho obdivoval , kto k nam prisiel. 811 ma rano odprevadil do kostola a a o 10:15 mi ho preslo auto. Po hlavicke . nemohla som sa s tym vyrovnat a nemozem do dnes. nemozem mat na jeho hrobiku kvety a sviecku ( matka krestanka mi to v hneve vzala a hodila do kanvy so slovami co ti uz uplne sibe). mam jeho srst( ukradla som si ke uz nezil na pamatiaku ) ale viem , ze nikdy nebuudem mat peniaze na jeho naklonovanie..Som uplne bezmocna. 24.11 som na dedine nasla malinkeho kocuika - vzala som ho k nam . je to moj chrobacik ma priblizne tolko co mal Tomik. Vola sa Tomik Mikulas, je to late , ma skrnky a aj pruzky cez brusko mu ide biely pas , labky srst ma biele vankusiky ruzovy cierny ruzovy cierny, Pol pusy ma ruzovej a pol cierne este aj podnebie ma ruzovo cierne. Je akokeby majstrovskym dielom slachtitelov nadherny . Len neviem co by taka macka robila na dedine... Hlavkou kyva - komunikuje ako psik ... ani jedna moja macicka toto nevie, resp nerobi. Vzdy ked ho mam na rukach mi da pusinku, Dvihne cumacik a dotkne sa ma nim a poera mi do coi s tlkou laskou...je uzasny. Bojimm sa onho. Jerinka sestricka TOmika co zomrel ho prijala az po dvoch tyzdnoch. A prestavte si svetlosiva macicka ma pas late od kedy mame Tomika Mikulasa. Su dnes nerozlucna dvojka. Malickeho , odchoval zohrieval a umyval Rokinko maj 3-4 rocny biely kocurik ( ma dve rysave skvny jednu na chrbte a jednu pri chvoste. Hviezdicka je mamou Toma jerinky a je to macka ako s reklamy na Whiskas Ciernosviva tigrovana s bielym pasom pod krkom a bielov papulkou . Tiez ma 3-4 roky. Este je tu Tulacik, asi 6-7 rocny tulavy kocurik, ktory vas uz 4 dni nebol po jedlo a pritulenie sa kumne . ma macaciu chripku a neviem ale verim ze zije. Posielala som ho prec, lebo bil Rokina a je velky statsny kocur. Ale aj on je moj. Dufam ze pride. A medzi mojimy 4 a tymto tulakom chyba ten jediny a stale placem . TOMIK vrat sa , stan sa zazrak !

betrixa

ja som neni zas za to, aby sa kupovalo hned dalsie zviera. aspon ja osobne nie. mne umrela macka, mam dalsiu a den co den sa strachujem kedy umrie, co sa jej stane, co ak pri nej nebudem, vzdy ked jej zle travi a zvracia chyta ma strasny strach, ked z vonku nepribehne na prve volanie proste je to ako sialenstvo. strasne som ostala na nej zavisla, von nejdem na dlhsie ako 2 hodiny lebo chcem byt pri nej, vediet ze je v poriadku. najhorsie je, ze ja si tie zvierata nevyberam, oni pridu same nakolko mam stastie na opustene tulave kocence.

MalaRiki

Kúpila som si papagája (kakariki cervenocely) kto pozna toto plemeno vie ze ake je to strasne zlate a hlavne hyperaktivne :) kupila som si ju ako 2 tyzdnovu..nemala este ani pierka...sama som jej robila kasicku a krmila cez injekcnu striekacku. Chodila som po dome tak ze mi sedela na pleci alebo na hlave... Ked som pri nej jedla stale mi liezla do taniera alebo sa mi okupavala v caji :) neskutovne som ju milovala..bolo to ako moje dietatko kedze som ju ja vychovala...az kym raz som ju nenasla mrtvu bez pierok! to moje male klpko a mrtve!! myslela som ze mi pukne srdce :( :( a moji psy boli pri nej! dodnes nechapem co sa stalo kedze pretoze moje psy sa jej bali kedze ona velmi stipala...je to mu este iba tyzden ale ja sa s tym nedokazem zmierit...nevojdem do izby alebo nezaspavam bez toho aby som neplakala...stale cakam ako raz prileti kumne a da mi pusinku. co mam robit? uz mne je to trapne ako sa hned rozplacem ked ju niekto spomenie.. :(

meateat

No ja som prezil nieco podobne. Mal som tiez oblubeneho zajacika. O to horsie bolo ked som zistil ze je mrtvy az tak, ze som ho jedol v paprikasi. Nebol to taky domaci maznacik, ale zajac urceny na pekac. Od vtedy uz zajace nejem. Jeho packu mam stale na retiazke.

tyraniezvier

V utorok 9.2.2010 o 9.30hod. sa bude konat ZHROMAZDENIE za SPRISNENIE TRESTOV za TYRANIE ZVIERAT pred PARLAMENTOM v BA.

Slubena ucast medii, Slobody zvierat a MaciekSOS.

V tento den sa totiz v parlamente prerokuvava navrh zakona za sprisnenie trestov za tyranie. Sucasna situacia je strasna, za utyranie zvierata na smrt nebol doteraz nikto vo vazeni a pritom sa tieto krutosti deju dennodenne!

Prosim vsetkych zastancov prav zvierat, aby nas prisli podporit, je to nesmierne dolezite!

Pre akekolvek info: tyraniezvierat@gmail.com

Kto ste na facebooku, dajte vediet ci pridete na tomto linku a POZVITE svojich PRIATELOV! www.facebook.com

Mame v rukach OSUD ZVIERAT!!!

rada

Ja si pamatam, ze ked mi zomrel papagaj, tak som nad nim plakala v kuse 4 hodiny, az som mala take opuchnute oci. Teraz sa nad tym pousmievam, pretoze viem, ze aj zvierata vedia prirast takto k srdcu. Ako sa stale hovori, cas vsetko zahoji. Bud si obstaras nove zvieratko, alebo budes trpezliva a casom sa s tym vyrovnas.

okidoki

Aj ja som pred par rokmi prisla o svojho havinka, bol to najmilsi havinko na svete. Vzdy vycitil ako sa clovek citi,no az jedneho dna sa mu podarilo sa pohrat s otravenym potkanom a otravil sa aj on.Aj napriek nasmu i doktorovmu usiliu sme ho museli dat utratit.
Trvalo mi strasne dlho kym som si na to zvikla ale pomohlo mi nove steniatko, bolo velmi podobne jemu.
ale aj tak napriek vsetkemu tomu casu vzdy ked si nnho spomeniem pri fotke mi vydu slzy....
Zabudnut sa asi neda ale zivot ide dalej a ta bolest raz prejde tak drzim palce
Urcite si zober dalsieho zajacika a pomoze ti to...aspon prekonat tu lutost p tom prvom pa

mifor

Aj nám umrela sučka japonského čina, mala desať rokov a museli sme ju dať utratiť. Bola chorá. Bohužiaľ, taký je už zákon prírody. Treba sa s tým jednoducho vyrovnať.