Vzťahy "dvoch domácností"

Príspevok v téme: Vzťahy "dvoch domácností"
april10

Nikdy by som neverila, ako dokáže niekto nenávidieť a dokonca intrigovať proti mne a môjmu partnerovi. Žijem s mojím partnerom už skoro rok v jednej domácnosti, náš vzťah je harmonický a úžasný, teda bol... vrásky a starosti nám začala robiť jeho sestra, s ktorou sa delí o dom od svojich rodičov, začalo jej prekážať že sme tam aj my dvaja a robí všetko pre to aby nám život riadne znepríjemnila, ohovára všade kde sa dá, nezdraví, uráža sa, a najhoršie je na tom že človek sa s ňou chce o tom pozhovárať a ona nepočúva a kričí. Samozrejme pred ostatnými je ona tá " dobrá". Dom chce pre seba a pre svoju rodinu, a brat má odísť, to že kam,ju nezaujíma, problém je v tom že môj partner veľmi veľa investoval do toho domu ( to jej nevadilo) a to že by mu mala preplatiť to čo tam dal neprichádza do úvahy. trpíme tým obaja a tam vznikli naše prvé hádky, on ustupuje, ja chcem byť spravodlivá, chce nasilu stavať dom a zaúverovať sa a to hneď, povedala som mu aby sme počkali, nech máme aspoň nejaké peniaze, ale on chce všetko hneď. Začala nám schovávat inkasá, nedávala nám ich a potom po pár meesiacoch nám vystavila účet v niekoľko stovkách eur aby sme to doplatili, vypína nám kúrenie kedže termostat je u nich .podľa mňa je to nenormálne. a najhoršie je že môj partner je v depresii a ja nedokážem normálne uvažovať. stále sa nad tým trápime
ten dom je ich spoločný ( vlastnia to rodičia ale oni riešenie nechávajú na nich, ale predať to nechcú), ale ona ho chce pre seba s tým že ona tam chcela ísť žiť prvá.
Dá sa vôbec s tým niečo robiť ?

jajka001_

ked sa s nou neda dohodnut, nech ho vyplati. podla toho co vravis, maju to napoly, nic take, ze ona ma na to vacsie pravo. je pravda ze brat je slobodny a ma viac moznosti. ked sa nevie s vami zniest, nech ho vyplati. alebo vasu cast prenajmite cudzim ludom, ako sa jej to bude pacit. a vy chodte byvat inam.
to co tam uz investoval, urcite naspat nedostane, s tym nech sa zmieri.

Deee

april no aj my mame takyto dvojdom a zije tam maminka a babka, ja som uz s manzelom odstahovana, domacnosti mame dve, teda dva samostatne byty, aj vodomery a plynomery a elektromery su dva, takze kazdej domacnosti chodi svoje inkaso, je to asi to naj co sa da, takze ak mozete skuste z toho domu urobit dve nacisto nezavisle domacnosti, ak sa da urobte si aj svoj vchod, my to tak mame, lebo predsa len kazda "gazdina" potrebuje mat svoj pokoj, ak sa s nou neda rozumne a do domu ste vela investovali a chcete tam ostat resp.nemate inu moznost aspon sa oddelte a zite si svojim zivotom inak to nevidim

april10

Aknitka, nie je to dopletené, dom patrí rodičom a oni ho dali svojim deťom nech tam bývajú na ulahčenie života, aby si nemuseli kupovať vlastné, dom je dispozične rozdelený kvázy na dva byty... len platenie je spoločné, investoval do toho s tým že je to aj jeho, pretože v tej dobe bola sestra v rozvodovom konaní a zostala sama s detmi tak jej chcel pomoct kedze on bol sam a dobre zarábal,lenze hold ludia sa menia a zial prave tí najbližší (ja som s nim v tom case nebola). v tom spravil chybu to viem.

aknitka

je to nejaké dopletené. v poslednej vete píšeš že dom je ich spoločný ale vlastnia ho rodičia. tak dom potom nie je ich ale rodičov. veľká chyba bola investovať do niečoho čo nie je vaše. ale to ste už asi zistili. sestra sa nikdy nezmení a ak chcete mať pokoj tak jediná cesta je zabudnúť na všetko čo vám ten dom "zožral" (nervy, peniaze,...) a začať sami vo vlastnej nehnuteľnosti od začiatku.