ked jeden este lubi a ten druhy chce koniec

Príspevok v téme: ked jeden este lubi a ten druhy chce koniec
verweile

Mam trojrocny vztah (resp. dnes uz musim povedat mala som), posledne dva mesiace sme fungovali na dialku a ja som sa s tym nedokazala vyrovnat, stale som priatelovi telefonovala, pisala maily a esemsky, vsetko som mu vycitala. On uz nevladal znasat moje striedanie nalad a vzdal to, dnes mi povedal, ze je koniec. Vraj bude bezomna stastnejsi, povedal to. Mam to vzdat aj ja a zahodit trojrocny vztah, mam prestat bojovat? Nedokazem to spravit. Prosim poradte mi, nedokazem sa od neho odputat,nedokazem sa zmierit s tou myslienkou, ze uz nikdy nebude moj.

jenny6

Myslim, ze ak ti clovek, ktoreho lubis povie, ze bez teba bude stastejsi, tak si nezasluzi, aby si ho dalej lubila. To su dost ostre slova a toto nehovori niekto len tak zo zlej nalady alebo ze by mu iba vybehlo pocas hadky...Ja si viem predstavit ako sa citis, boli to, ked ta sklame niekto koho lubis, ale je to aj o nahlej zmene, bola si nanho zvyknuta a teraz sa bojis byt zrazu bez neho, ked bol sucastou tvojho zivota tri roky...Ale toto zazivaju asi vsetci na konci dlhorocnych vztahov...To prejde a o taky mesiac sa na to budes divat viac z nadhladu.

ShaulaThalit

Zmier sa s tým. Ja som tiež milovala a ten dotyčný mi povedal ostré slová. A tiež mi to nebolo jedno.
Ak ti povedal, že bude bez teba šťastnejší, tak mu daj pokoj. Nechaj ho tak. Takto ukážeš aj ty jemu svoju cenu. Dotierať sa nemá zmysel, aj keď je to pre nás niekedy strašný boj a bolesť.
Vykašli sa na neho. Nájdeš si takého, čo sa k vzťahu bude stavať inak, a bez ohľadu na to, že ty máš nejaké nálady. A čo?

rada

pauza vo vztahu nie vzdy pomoze. Lebo pauza znamena tichy rozchod. Ja som sa minuly tyzden rozisla s priatelom po 4 rocnom vztahu. Musim si zaklopat, ze na to ako som velmi precitlivela, zvladam to velmi dobre. Obavam sa, ze priatel uz nechce, ale keby aj... nevnucuj sa mu. Teraz mu posli iba na Mikulasa sms, potom na vianoce a potom uvidis. Mozno dovtedy to pride samo. Mysli teraz na seba, tes sa z najblizsich dnoch, teraz su najcastejsie stretnutia vianocne, nevyhybaj sa spolocnosti a mozno si aj uvedomis, ze to je asi aj spravne. Vsetko zle je na nieco dobre. Ja to znasam asi dobre aj preto, lebo to citim, ze to bolo spravne rozhodnutie. Laska totiz nie je vsetko... Mam 30 rokov a na vztah uz pozeram inak. I ked mam uz dost rokov,ja verim, ze si este niekoho najdem. Nevzdavam sa. Takze drzim ti palce.

nexus

baby, neprehanajte to... aj s tym bojovanim to ma svoje hranice...ja som dostal kopacky dvakrat od tej istej, ale po prvych zabralo najviac, ked som sa neozval...nasla si zamienku..........ano, da sa bojovat, ked ten druhy o to aspon trocha stoji, ale ked jej raz povedal, ze bude bez nej stastnejsi...tak asi nie len tak do vetra... po takychto slovach by som zvazoval...
to uz hranici s vnucovanim..
najlepsie riesenie je nechat to cele na nom...teraz...

nashira

verweile...Ja si myslim ,ze je este privcas robit nejaky konkretny zaver. Jeho rozhodnutie bolo len pod tlakom tvojich emocii. Ak ho milujes musis znova zabojovat o vztah a lasku. Povedat mu ze ho milujes a,ze chces zmenit to co vyhrocuje vas vztah do takychto extremov. Vztah je zlozita vec a formuje sa niekedy niekolko rokov kym sa vsetko utrasie a bude tak ako ma byt. Niekedy to ten druhy vzda predcasne.....vela stastia

jajka001

nejde o to , ci tvoj zivot nebude ako predtym. ide o to, ci jeho zivot s tebou ma zmysel.
vravis ze ste sa parkrat rozisli a ty si ho uprosikala...bolo to preto, lebo si sa takto spravala aj predtym?
plac je ucinny ked sa pouziva striedmo, pricasto je otravny az neznesitelny....
neponizuj sa pred nikym takto, ze ho prosikas, a places, nech sa k tebe vrati...ak je mu s tebou dobre a zalezi mu na tebe, tak sa vrati sam. ak nie, ak vam to neklape, je lepsie pre oboch ked sa rozidete.

verweile

Problem je v tom, ze ja som mu stale nieco vycitala, priznavam bola som neznesitelna,zla a stale som plakala, co on nedokazal pochopit. Pokus o rozchod sme mali uz viackrat, ale vzdy som to zachranila ja, svojim prosikanim o lasku. Myslim, ze teraz sa v nom nieco zlomilo a definitivne sa rozhodol, ze to nebude umelo predlzovat. Ale pre mna je to najdolezitejsi clovek, nechcem ho stratit. Viem, ze ma velmi lubil, preto sa tak lahko nechcem vzdat. Neviem, ako mu mam dokazat, ze bez neho moj zivot uz nikdy nebude taky ako predtym. Chcem, aby bol stastny, ale mozno mal pravdu v tom, ze so mnou nedokaze byt, lebo mu stale nieco vycitam. Nemozem len tak zabudnut.

purblanka

Kolko máš rokov??Ja ti dám túto radu,hoci je to naozaj ťažké ak ho miluješ.Počkaj chvíľku,aspoň zistíš,či k tebe ešte niečo cíti.Nechaj to nejakú dobu tak,možno sa sám ozve.Ak sa neozve neoplatí sa mu prosíkať.Myslím,že si ešte mladá,a nájdeš si lásku.Je to ťažké,prijať takú radu.Ja som niečo podobné zažila.Bolo to pre mna velmi ťažké,ale aspoň som vedela,že o mňa stojí.Držím palce.Ak sa stretnete,snaž sa byť milá,a nič mu už nevyčítať.Nechaj ho hovoriť.Neboj,bude to ok.:)