Plesen pod nechtami

Príspevok v téme: Plesen pod nechtami
miamiamia

Neviem, iste sa tu nachadza nejake forum na tuto temu, ale mne sa nic nepodarilo najst. Ide o to, ze mam plesen pod nechtami na nohach a to hlavne na palcoch obidvoch noh a obidvoch malickoch. Mam s tym velke problemy, nechty mi vrastaju do koze a trpim pri strihany nechtou, neviem si ich poriadne ostrihat pretoze su tvrde ako kamen. Darmo si ich pretym poriadne namocim v horucej vode, osprchujem sa, mam dokonca aj tinkturu na tvrde nechty, ani to vsetko mi nepomaha. A to uz nehovorim o zapachu ake plesen sposobuje. Bola som s tym u koznej, ale dala mi lieky po ktorych mi nebolo dobre a masticku, ktora nepomaha. Tak vas prosim o radu. Co s tym, aby som sa toho navzdy zbavila? Dakujem za odpovede

teofil

jeden moj znamy, ktory sa u mna zastavil minuly tyzden mi poradil na plesen na nohy vlastny moc. skusam to treti den. do nadoby cca 30x40 cm nacuram moc, dam ju do vani a mocim si v nej nohy cca desat minut. symptomy ustupili, uvidim co bude dalej, je to zadarmo,

bornour

No teraz majú v tv reklamu na nejaký sprej 100ml za 19 eur plus jeden zadarmo v eshop či kde.Jasom čítal o prípravku kde výrobca udával že nepoužívajú tie rôzné prísady ktoré obsahujú výrobky iných výrobcov,vraj obsahuje len peroxid vodíka .Ešte že sa stým chválili,škoda pre ních dobre pre mňa a pre tých ktorý toto čítajú.Tak že som skočil do lekárne kde majú peroxid vodíka aj v spreji tiež 100 ml a namiesto 19 eur tam stál le 2 eur.Používam už druhý mesiac, ale už po prvých dňoch sa hnedý nechet zosvelel a krásne pomaličky odrastá.Zatial je to zo všetkých čo som vyskúšal jediný spôsob ktorý vyditelne pomáha !

mia2655

Olejcek z cajovnika - tea tree oil.
Toooolkko veci som poskusala a minula penazi a tento olejcek bol jediny ktory pomohol lacne a velmi ucinne na 100%.aplikovat dvakrat denne.odporucam!!!!!

Denisa 7

Ahojte,
doporučujem zmeniť kožnú lekárku. Treba navštevovať pedikúru ale medicinálnu, aby sa nechty poriadne zbrúsili, myslím napadnutú časť.
Kvalitná dezinfekcia.

-odkaz odstránený-

sharald

Moja rada. Každý deň na kozmetické tampóny naniesť propolisovú tinktúru a nechať ako obklad na postihnutých miestach cca 30min.(prípadne dôkladne povytierať miesta) potom naniesť na problémové miesta propolisovú masť (nie vazelínu) ideálne nešetriť. Potom natiahnuť obetované ponožky a šup spať. Samozrejme záleží na stave, ale v mojom prípade som plieseň medzi palcami na nohách odstránil do 2 týždňov a do 3 nebolo ani stopy. Najväčšia úľava bola, že ma už neštípala stále popraskaná koža medzi prstami a aj smrad sa stratil... Ideálne aj na pliesne inde na pokožke. Mne to poradila moja všeobecná lekárka.

Linda703

Moja mama mala problemy s plesou a kozna lekarka jej dala nejaky lak a na moje velke prekvapenie jej to pomohlo. Treba s tym ist k doktorke:)

Jana_555

Dobrý deň,

vyskúšajte krém Vitaberin, je na prírodnej báze a odkedy ho používam, nemávam problém s mykózou ani zarastajúcim nechtom.

RNG

Nuz ja som v pposlednom czase miesto oreganoveho oleja (2%) pouzil asi 2% roztok kyseliny boritej, do ktoreho som si namocil konce ponoziek. Ako obvykle, stary osveceny prostriedok, borita voda vyborne pomohol.

Stano843

Ahojte. Roky ma trápila pleseň pod oboma palcami na nohách. Najprv som si kúpil prípravky v lekárni (nepomohli), potom som išiel k lekárke, ktorá mi predpísala nejaké tabletky + mastičku (nepomohli). Potom mi na jednom fóre odporučili prírodný krém na nohy happyskin. Tak som si ho objednal a po precíznom používaní 2 krát denne (na noc riadnu dávku a ráno len tak primerane) problémy začali ustupovať. Teraz krém používam už skoro rok a mám po probléme. Opäť sa len potvrdilo, že niekedy je príroda silnejšia ako drahé chemické medicínske prípravky.